Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film podle skutečné události ze života americké herečky a umělkyně Lori Petty, která si tento film i sama zrežírovala a napsala scénář. Hlavní hrdinka Agnes je čtrnáctiletá dívka, která vyrůstá se svými mladšími sestrami a matkou narkomankou a prostitutkou. Děti jsou nuceny přihlížet matčiným střídajícím se partnerům, drogovým večírkům a přivydělávat si na jídlo různými pracemi. Příběh se odehrává v průběhu jednoho dne a ukazuje zoufalství, beznaděj a vzájemnou lásku tří sester. Jennifer Lawrence (Agnes) získala za tento film ocenění filmového festivalu Los Angeles za nejlepší herecký výkon. (Riley)

(více)

Recenze (16)

Morien 

všechny recenze uživatele

-"Baby, those TV people ain't real." Kromě toho, že to je strašně strašné (mluvím srdcem), tak nevím, co to je (mluvím hlavou). Protože díky stylu zobrazení a tónu voiceoveru v některých pasážích to vypadá, že film události takřka glorifikuje. Z čehož je mi špatně. Ale po zralé úvaze to je nejspíš způsobené "jenom" režisérskou (autorskou) neumělostí udržet konzistentní odstup a poukázat na odlišnost mezi subjektivní filmovou náladou vypravěčky (Agnes) a osobním autorským komentářem autorky (režisérky). Taky se mi dělo to, že jsem vnímala jednotlivé obrazy zvlášť, ale dělalo mi velký problém si je dát do souvislostí, pochopit kontinuitu a uvědomit si, že to byl jeden den/příběh. Chtěla jsem vidět film o sestrách, ale byla jsem zklamaná z toho, jak málo byly v obraze spolu. I tak mě dělá šťastnou vidět Jennifer Lawrence v mateřské roli. Četla jsem, že v současné době sama píše další film o sestrách (s Amy Schumer), tak jsem na to zvědavá. - Dodatek, snad kromě písničky z auta mi přišla veškerá hudba velmi nevhodně zvolená. -"What was the name of the red book?" ()

Profík 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lawrence hrála na počátku v dost podobných filmech. Tohle je další syrové drama, kde je hlavní hrdinka nucena starat se nejen o sebe. Je to slušně napsané, nenudí to, má to správnou vidláckou atmosféru a je to excelentně zahrané. Navíc tam hrají moje dvě nejoblíbenější herečkz vůbec (Lawrence a Moretz), tak musím jít na čtyři, jinak celkem tak 75 %. ()

Reklama

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

Scenár na hovno, prevedenie na dve hovná! V tomto filme ma okrem hereckého prejavu Džej Lawrence sralo takmer všetko a všetci! Malú otravnú Cammei by som najradšej do riti nakopal, na ožratú hubu Salámy Blééé sa nedalo ani len pozrieť, pedofilného negra v klobúku a jeho vášnivé bozky som nemohol vystáť od prvej chvíle a asi najviac ma srala tá párty plná drôg a kuriev, ktorej som sa nemohol zúčastniť! Veľmi plytko odfláknutý film! Pani režisérka nedokázala ani do basketbalovej hry vniesť trochu napätia a teda i ja sa revanžujem rovnako... ()

Cheeker 

všechny recenze uživatele

Docela dlouhou chvíli mi trvalo než jsem vůbec pochopil, o čem tohle drámo je. Ze začátku jsem tomu ani nemohl přijít na chuť, ale postupem času jsem začal (snad) chápat o čem to je, až jsem to nakonec pochopil úplně. Co mě po skončení docela chybělo, bylo vysvětlení, co se stalo s těma malýma holkama. Když už podle skutečné události a na konci je nějaký epilog, tak bych ho chtěl komplet. ()

Evziiik 

všechny recenze uživatele

Fíha, docela drsný... A Jenn byla opět fenomenální. Neuvěřitelná. Ačkoliv celej film stojí téměř jen na ní, vůbec to není na škodu. Zazářila jako vždy a navíc k tomu měla fůru prostoru, za což jsem ráda. A docela mazec na tom basketu. Já bych to takhle rychle teda asi nerozchodila. Šílenost. Smekám před Agnes i Jenn. Tenhle film o tom, co s člověkem dokáže udělat lhostejnost a závislost nejen na drogách a alkoholu a jak nízko můžete spadnout, pokud dovolíte, aby váš život ovládal někdo jiný, rozhodně stojí zato vidět. A sílá mladé holky, která je schopná se postarat o sebe i sourozence a navíc nezabít takhle zku*venou matku, je obdivuhodná. ()

Zajímavosti (3)

  • Kromě Jennifer Lawrence si ve filmu zahrál i její otec Gary Lawrence, a to roli trenéra basketbalového týmu soupeřů. (Cheeker)
  • Natáčení probíhalo ve městech Chicago, Lemont a Lockport ve státě Illinois v USA. (Cheeker)

Reklama

Reklama