Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o pěti různých lidech, z různých částí Británie. David Sowerbutts, masovými vrahy posedlý muž, který stále bydlí u své matky Maureen. Mr. Jelly, jednoruký klaun. Oscar Lomax, slepý milionář, který nadevše miluje svoji sbírku plyšových zvířátek. Joy Aston, porodní sestra, která žije v představě, že jedna z nácvikových panenek je skutečné dítě, a Robert Greenspan, lilipután, jeden ze sedmi trpaslíků v divadelní hře, který je zamilovaný do Sněhurky a věří, že ovládá telekinezi. Jednoho dne tyto lidi spojí záhadný vyděrač, který všem pošle dopis se stejným textem "Vím, co jsi udělal". (dr.block)

(více)

Recenze (74)

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne vždy to funguje jak by mohlo, některé epizody jsou vyloženě slabé a svých chyb to má celkem dost, ale jinak je to skutečně povedené, celkem dobře vymyšlené, vtipné, má to správně ujeté postavy i správně ujetý humor (když se zadaří) a dokonce i funkční mysteriózní atmosféru a zápletku, která celkem zdatně graduje. Takže jo, jsem rád, že jsem to viděl a vůbec dokoukal do konce. Podrobněji u komentářů k jednotlivým epizodám. Slabé 4* ()

Zbyisek 

všechny recenze uživatele

Inu Psychoville má skutečně příhodný název. Psycho je totiž slovo, které seriál vystihuje asi nejlépe. Mysteriózní, tajuplný příběh o několika hodně podivných lidech nad nimiž někdy zůstává rozum stát. Seriál je celkově skutečně netradiční - velmi ujetý, hororově napínavý, šokující, morbidně vtipný a místy až nepochopitelně divný. Z počátku se mi seriál příliš nezamlouval. Ale s každým dílem přicházely nové zvraty a pomalu se začal celý prapodivný příběh rozplétat. Kousky té tajuplné skládačky do sebe začaly zapadat. Odkrývaly se nové a nové souvislosti a já jsem byl zvědavý, jak to všechno dopadne... ()

Reklama

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Někdy si člověk říká, že už viděl vážně všechno. Pak se nachomýtne ke Garth Marenghi's Darkplace a utvrdí se v tom, že už ho nemůže překvapit vůbec, ale vůbec nic. Proto když jsem po doporučení zabrousil na profil Psychoville, už podle plakátu mi bylo jasné, že tohle bude šílenost dotažená ad absurdum. A skutečně jsem nebyl daleko od pravdy. Tahounem jsou tady rozhodně postavy. Můžu vám zaručit, že větší sebranku psychopatů, pošuků a vyvrhelů společnosti jen tak někde neuvidíte. I žánrová nabídka je více než pestrá - tvůrcům se nějakým záhadným způsobem podařilo zkombinovat drama, parodii, muzikál i béčkový horor, ale přesto zůstat zcela nad věcí a primárně v chlívečku hodně ulítlé komedie. A víte co? Ono jim to vyšlo! Až uvidíte, jak se bláznivé epizodky jednotlivých postav vyvrbí, určitě nezůstanete duševně bez poskvrny. U mě vítězí ta o běsnícím "miminu" Freddym, a o šíleném sběrateli. Škoda, že ostatní za nimi o něco zaostávají. Přesto jsou má očekávání před druhou sezónou až nadstandardně vysoká. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pozor vážení, tohle je nečekaná pecka z Británie! Psychoville je velmi zdařilý seriál o sedmi půlhodinových chodech, jenž každý z nich překvapivě chutná o něco lépe, než ten předchozí. V první části se načrtne sextero hlavních postav, z níchž každá řeší svou úchylku, zálibu nebo mimořádnou schopnost, a postupně pronikáme více do jejich hloubky. Projekt je prosáklý trefným černočerným humorem, mnohdy hraničící s hrubozrnou sebeparodií a silným mysteriózním nádechem v podobě tajemné minulosti našich výstředních hrdinů. Je tu vulgární klaun s hákem na pravé ruce, psychicky labilní žena co vidí své dítě v obyčejné (?) panence, dále je tu trpaslík s nadpřirozenými schopnostmi, slepý a starý milionář, jenž je vášnivým sběratelem plyšáků, a nakonec matka s obtloustlým a lehce retardovaným synem, který se chce vyrovnat masovým vrahům. Seriál utíká jedna báseň, někteří herci hrajou více rolí (například Reece Shearsmith ztvárňuje jak klauna Jellyho, tak matku Maureen), což přes nánosy make-upu a zdařilých masek prostě nepoznáte. Každopádně fakticky super série, jsem zvědav, kudy se bude ubírat nejnovější druhá řada. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Tak u tohoto projektu tvůrci sáhli k ne moc typickému konceptu, a ono to dost funguje. Vyložená ulítlost s velmi suchým humorem a tajemným pozadím. Jde tak trošku o násilnější Little Britain v hororovém hávu. 30 minutové epizodky, které postupně rozplétají celý příběh, jsou nabité dost bizarními postavičkami s dosti nekonvenčními způsoby. Doporučuji tento seriál nesledovat v kuse, dávat po malých dávkách, jelikož by mohlo dojít ke zkratu v racionálním myšlení. Rozhodně tento výtvor není pro každého. Za mě osobně 4 hvězdičky za zbytečně opakující se vtípky. Jinak spokojenost. Angláni zkrátka vědí na kterou strunu diváka zabrnkat. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Na svém autě má klaun Jolly (Adrian Scarborough) webovou adresu jollyparties.co.uk, která skutečně existuje. (Lisabellla)
  • Sami tvůrci seriálu Reece Shearsmith a Steve Pemberton zde hrají několik postav. Reece Shearsmith zde ztvárnil celkem pět postav (Mr. Jelly, Jeremy, Maureen, Phil, Silent Singer). Steve Pemberton si zahrál postavy celkem čtyři (David, George, Hattie, Lomax). (bublajsa)
  • Na začátku 3. epizody 1. série zasedá klauní soud se soudcem klaunem Pennywisem. Jeho jméno bylo převzato z horrorového románu „It“ od Stephena Kinga, kde ve městečku Derry vraždí ďábelský klaun Pennywise. (Elbarto08)

Reklama

Reklama