Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o pěti různých lidech, z různých částí Británie. David Sowerbutts, masovými vrahy posedlý muž, který stále bydlí u své matky Maureen. Mr. Jelly, jednoruký klaun. Oscar Lomax, slepý milionář, který nadevše miluje svoji sbírku plyšových zvířátek. Joy Aston, porodní sestra, která žije v představě, že jedna z nácvikových panenek je skutečné dítě, a Robert Greenspan, lilipután, jeden ze sedmi trpaslíků v divadelní hře, který je zamilovaný do Sněhurky a věří, že ovládá telekinezi. Jednoho dne tyto lidi spojí záhadný vyděrač, který všem pošle dopis se stejným textem "Vím, co jsi udělal". (dr.block)

(více)

Recenze (74)

genetique 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí tohto experimentu sa naozaj obávam o duševné zdravie scenáristov, ktorí dokázali skonštruovať tak excentrickú spletitosť šialených nápadov do pomerne komplexnej príbehovej línie. Na to pravé ocenenie tohto výtvoru ale asi potrebuje divák určitú dávku šialenosti v sebe samotnom a tak sa nečudujem, že sa mi to nakoniec páčilo. Pokus byť vtipný a strašidelný v rovnakom čase sa dnes pokúšajú snáď len bezduché a prvoplánové projekty série 'Scary Movie', ktorých podstata baviť a strašiť sa však stratila už po prvom diely a predstihla ju podstata zarábania doláčov. 'Psychoville' je iný, je divný, zábavný, takisto aj temný, s množstvom pocitov znepokojenia, ale aj tak máte po každej časti pocit, že ste odsledovali komediálny seriál. 80%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne prijemny prekvapeni. Bohuzel jen sedmidilnej serial na pomezi mezi uchylnym cernym humorem a hororem, to spojeny paradnim tajemnym pribehem, kde se postupne odhalujou osudy jednotlivejch postav, jejich minulost, co je vsechny spojuje a o co tu vlastne jde. A ze to jsou hodne zajimavy postavy, zenska myslici, ze jeji panenka je zivy dite, sprostej jednorukej klaun, slepec sbirajici plysaky, trpaslik s superschopnostma a retardak obdivujici masovy vrahy a pak vedlejsi postavy, ktery nejsou o moc normalnejsi. No a navic vsichni vypadaj radne nechutne, hnusne a postizene. Tvurci si taky tak trochu zadelali na dalsi serii, takze se sice v zaveru vse vysvetli, ale zaroven to pusobi trochu useklym dojmem. Takze ja jsem maximalne spokojenej, 7 atmosferickejch dilu se zajimavejma, uchylnejma postava a paradni cernej humor, jasnejch 5*. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pozor vážení, tohle je nečekaná pecka z Británie! Psychoville je velmi zdařilý seriál o sedmi půlhodinových chodech, jenž každý z nich překvapivě chutná o něco lépe, než ten předchozí. V první části se načrtne sextero hlavních postav, z níchž každá řeší svou úchylku, zálibu nebo mimořádnou schopnost, a postupně pronikáme více do jejich hloubky. Projekt je prosáklý trefným černočerným humorem, mnohdy hraničící s hrubozrnou sebeparodií a silným mysteriózním nádechem v podobě tajemné minulosti našich výstředních hrdinů. Je tu vulgární klaun s hákem na pravé ruce, psychicky labilní žena co vidí své dítě v obyčejné (?) panence, dále je tu trpaslík s nadpřirozenými schopnostmi, slepý a starý milionář, jenž je vášnivým sběratelem plyšáků, a nakonec matka s obtloustlým a lehce retardovaným synem, který se chce vyrovnat masovým vrahům. Seriál utíká jedna báseň, někteří herci hrajou více rolí (například Reece Shearsmith ztvárňuje jak klauna Jellyho, tak matku Maureen), což přes nánosy make-upu a zdařilých masek prostě nepoznáte. Každopádně fakticky super série, jsem zvědav, kudy se bude ubírat nejnovější druhá řada. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál. Černy humor a hororová atmosféra, pro britské seriály typicky rychlý děj (malý počet dílů je opět výhra) a neustálé se vysmívání hororovým klišé. Psychoville působí skvěle. I když mám pocit, že někdy mohl zajít ještě o něco dál a některé myšlenky jsou nedotažené, pořád je to seriál svou originalitou na hony před americkými konkurenty.___ Sympatičtí herci a hrdinové, bizarní svět připomínající hororovou verzi Pushing Daisies a nuda v nedohlednu. Lepší seriálovou jednohubku si neumím představit a jen doufám, že vznikne nějaká další řada, která zajímavý svět, který první série jen načrtá, rozvine a dovede dál. Hlavně bych potřeboval pořádné finále, protože to první řady není úplně perfektní. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Psychoville je něco jako retardovaný kamarád, kterého musíte mít rádi. Vidíte spoustu nedokonalostí, křeče, ve kterých se zmítá, ale nakonec si stejně uvědomíte, že to co ze sebe vypotil je docela dobré. Psychoville mi v mnohém připomíná snahy amatérských filmařů o natočení něčeho velkého. Vzhledem k nedostatku talentu a finančních prostředků se většina z nich hrne do natáčení za běhu vymýšlených šíleností. Většinou z toho vzniknou nepříliš zajímavé snímky, které ocení jen hrstka diváků (ta hrstka, co zná protagonisty, či se podílela na natáčení), ale občas se vynoří něco, co jistým způsobem zaujme. Ač se tenhle nenápadný seriálový počin dá, co do produkčního i tvůrčího pozadí, s amatérskou scénou srovnávat jen velmi těžko, svou nápaditostí se jí přibližuje mnohem více než „první lize“. Znatelné je to jak na charakterech hlavních postav – těch nenormálních se tu sešlo opravdu požehnaně – tak zejména na použitém humoru. Ten se většinu stopáže drží jen kousíček od naprosté trapnosti, a pokud se mu do ní podaří spadnout, velmi rychle zase vymanévruje zpět. Psychoville má rozhodně daleko k seriálu pro každého, určitému spektru publika se ovšem trefí do vkusu dokonale. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Dokážu pochopit, že se na tento britský seriál z produkce BBC vydrží dívat jen vyvolená hrstka trpělivých diváků a že to většina populace vzdá již po zhlédnutí pár dílů, jelikož dívat se na tyto zpomalený retardy je celkem záhul. V tomto televizním počinu vidíme pět různých lidských kreatur, které určitě nezařadíte do škatulky normálních lidí. Spojuje je jedna věc a to je to, že jistou dobu strávili svůj čas v ústavu pro bláznivé spoluobčany a to je jestli se vyléčili ze svých obsesí nechávám posoudit jiné odborníky na slovo vzaté. Suchým, typicky černým britským humorem, někdy až hraničící s trapností řečených dialogů a někdy i monologů nám tvůrci postupně představují švihlého klauna, který trpí komplexem, že přišel o jednu ruku a kterej má rád děti asi jako alkoholik vodu, dále zde máme trpajzlíka, kterej je fanaticky zamilovanej do Sněhurky, která na něj z vysoka peče, dalším představitelem této galerie impozantních ujeťáků je otylý milovník sériových vrahů, který stále žije u své matky, která ho udržuje v přesvědčení, že zabil svého otce. A pak už nám zbývá jen slepý milionář, který sbírá plyšové zvířátka a ujetá porodní bába, která si myslí, že její panenka je skutečné dítě. No a téhle skvadře brilantních pošuků přijde jednoho dne dopis ve kterém je napsáno„Vím, co jste udělali". A tím začíná tato komedie plná omylů, jelikož každý z těchto inteligentů to pochopí trochu jinak než by měli a tak se roztočí kolotoč plný trapnosti ve kterém jsem se poměrně slušně bavil a i ta kriminální zápletka byla vcelku uspokojivá. Akorát těch hororových prvků zde bylo pomálu a silně mi to připomínalo dobu socialismu, když jsem jako malý chodil na Matějskou pouť, kde vždycky stál nějakej ten strašidelnej hrad, kde jste nasedli do vozejčku a kde během cesty na vás čekalo pár osvícených strašidel včele s opelichaným kostlivcem s kosou v ruce. Tak asi takhle podobnej efekt měl tento seriál, co s týče hororového napětí. Za poměrně solidní zábavu, která určitě není pro každého dávám zasloužených 80%. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Tak u tohoto projektu tvůrci sáhli k ne moc typickému konceptu, a ono to dost funguje. Vyložená ulítlost s velmi suchým humorem a tajemným pozadím. Jde tak trošku o násilnější Little Britain v hororovém hávu. 30 minutové epizodky, které postupně rozplétají celý příběh, jsou nabité dost bizarními postavičkami s dosti nekonvenčními způsoby. Doporučuji tento seriál nesledovat v kuse, dávat po malých dávkách, jelikož by mohlo dojít ke zkratu v racionálním myšlení. Rozhodně tento výtvor není pro každého. Za mě osobně 4 hvězdičky za zbytečně opakující se vtípky. Jinak spokojenost. Angláni zkrátka vědí na kterou strunu diváka zabrnkat. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Pro mě až moc uchylné, nechutné a dokonce i nudné. Párkrát jsem se zasmál, ale většinou opravdu nudil. Jediná postava, které mě aspoň chvílema dokáže zaujmout je David. 45% po první sérii. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Úchylárna z Británie a hlavně něco úplně jiného, než jsem původně očekával. Psychoville má docela slabší rozjezd, kdy jsem to po úvodních dvou epizodách odložil na pár týdnů k ledu, pak se k tomu vrátil a... rozhodně nelituju, protože jestli je první řada správně ulítlá, je to hlavně řada druhá, která mě zase jednou dostala. Černej zvrácenej humor (máte tu fakt všechno- klauny (Mr.Jelly je pro mě v tomhle obludáriu nejlepší postava), retardovaný synky s vražednýma matkama, trpaslíky, co maj schopnosti jak Kingova Carrie, vyšinutý knihovníky (a jejich alter-ega - Mlčoch :-D), oživlý(?) panenky anebo prodavače hraček, co maj sklep plnej nacistických uniforem- a já jsem zase jednou rád, že Velká Británie ukázala, že má koule na to, natočit něco takhle... takhle... Psycho :-) 1.řada: 80%, 2.řada: 90%. ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Ještě po třetím díle jsem si říkala, že tohle nebude seriál pro každého ... možná ani pro mě ne. Pak přišel náhlý obrat a to, co mi ještě před chvíli přišlo hloupé a trapné, se mi najednou strašně líbilo. A tím myslím opravdu hodně. U Psychoville by se nemělo dát na první dojem ... přesto, tohle určitě není seriál pro každého. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Některé díly jsou za jasných pět hvězd (zejména čtvrtý, který je navíc točený v jednom jediném záběru!), jiné dosáhnou sotva na tři. 70% ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Zatím je seriál po 7 dílech a já doufám, že bude pokračovat. Vypadá totiž velmi slibně - absurdní, plný černého humoru a trochu zvrácený. To se mi líbí. Pecka pro ty, kterým se tradiční televizní tvorba nezamlouvá. Pět skvěle ujetých postav a záhadný příběh, který je spojuje. Zatím to vidím na 4*, ale do budoucna z toho může být jeden z nejzajímavějších TV počinů. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Liliputí porno? Slepej sběratel plyšových zvířátek? Porodní asistentka kojící panenku? Celé je to šílené, ale nakonec se ukáže, že je to dobře promyšlený seriál. Občas je to přihlouplé (sestry), ale líbí se mi odkazy na kultovní horory (Carrie, Psycho, Přelet nad kukaččím hnízdem, It, Jack the Ripper atd.), jednotlivé postavy a hlavně britský - byť v tomto případě poněkud netypicky britský - humor. Jdu na druhou sérii :-) ()

MissJ 

všechny recenze uživatele

Shearsmith&Pemberton se pro mě tímto počinem stávají zárukou kvality. Hodnotím po první sérii, jednu hvězdu si zatím ponechám v zásobě; s největší pravděpodobností ji udělím, protože seriálu přicházím na chuť víc a víc s každým dalším dílem. Správný "vodvaz" pro mě začal od čtvrté epizody s Markem Gatissem. Nej postavy: klaun Jelly (Red raw stump! Red raw stump!) a Oscar Lomax (Look! They're trying to fob me off with this, a sock with buttons on!) ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Totálně ujetý seriál, kterému nelze upřít vtipnost (i když se jedná o hodně černý a šílený styl humoru) a propracovaný gradující děj. Na druhou stranu to rozhodně není vhodné pro každého, některé dobré gagy střídají trapné a pěkně nechutné, což je ostatně patrné už když si přečtete obsah. ()

KoRniky 

všechny recenze uživatele

Na mě je tohle až moc divný a úchylný. Nepříjde mi to ani jako komedie ani jako horor. Je to prostě psycho pakárna. Skoro ze všech postav je mi šoufl, hlavně teda dvojice David a jeho matka, to je vrchol nechutnosti. Celkem mě zaujal slepec Oscar a jeho "komodity", jenže abych se na to dívala dál jen kvůli němu, tak až takhle dobrej teda není. Na druhou sérii mě už nikdo nenaláká. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Někdy si člověk říká, že už viděl vážně všechno. Pak se nachomýtne ke Garth Marenghi's Darkplace a utvrdí se v tom, že už ho nemůže překvapit vůbec, ale vůbec nic. Proto když jsem po doporučení zabrousil na profil Psychoville, už podle plakátu mi bylo jasné, že tohle bude šílenost dotažená ad absurdum. A skutečně jsem nebyl daleko od pravdy. Tahounem jsou tady rozhodně postavy. Můžu vám zaručit, že větší sebranku psychopatů, pošuků a vyvrhelů společnosti jen tak někde neuvidíte. I žánrová nabídka je více než pestrá - tvůrcům se nějakým záhadným způsobem podařilo zkombinovat drama, parodii, muzikál i béčkový horor, ale přesto zůstat zcela nad věcí a primárně v chlívečku hodně ulítlé komedie. A víte co? Ono jim to vyšlo! Až uvidíte, jak se bláznivé epizodky jednotlivých postav vyvrbí, určitě nezůstanete duševně bez poskvrny. U mě vítězí ta o běsnícím "miminu" Freddym, a o šíleném sběrateli. Škoda, že ostatní za nimi o něco zaostávají. Přesto jsou má očekávání před druhou sezónou až nadstandardně vysoká. ()

Reklama

Reklama