Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka plná tajemných čar a kouzel podle bratří Grimmů... Chcete vědět něco více o tom, jak žijí víly v lesním království? Tak vstupte – krásně tam bude! Všude plno květin, vůní, barev a tanečnic, lehčích než jarní vánek. Kouzelným lesem nás provede jeho paní, Mechová víla (L. Skořepová). Žijí tu s ní různé pohádkové bytosti, víly, poťouchlý Strašinoha (L. Potměšil) a také dvě sestřičky Sněženka (Z. Jandová) a Růženka (M. Steinmasslová). V lese pracují dva mladíci a dívky jim chtějí doma poklidit a uvařit. Mechová víla to však povolí jen v případě, že se dívky před mládenci neobjeví… (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Pohádka dýše poezií hravosti, vlídnosti a laskavosti prostě české stejně tak jako mámivý svět lesních duchů a víl; shakespearovské kouzlo magie je navíc půvabně pojednáno výpravou, která se zhlíží v půvabné naivnosti někdejších lidových her našich předků. Co si více přát? ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Éterické víly se k práci nehodí, anžto jsou jednak éterické, druhak jsou líné. Královna víl je také líná a tak, aby nemusela, Bože chraň, pracovat sama, vyčaruje, jak si sama myslí, víly vyššího řádu. Když se jí na druhý pokus podaří vyčarovat k vědrům i "dělnice", přijměme to jako terminus technicus pro víly k dílu a nejen k tanci, zdá se, že má vyhráno. Holky se chopí věder a v minutce je zalito. Při zalévání způsobem, že se ruce namočené ve vědru (promíjím uměleckou licenci, se kterou ta vědra byla prázdná) oklepou směrem k té které rostlině, by byl během hodiny jedním vědrem zalitý celý les. Holky jsou pro svou výkonnost nasazeny na práce u dvou chasníků žijících v lese, z čehož vzejde, po nevyhnutelném setkání, touha po partnerském svazku, jemuž, pro zachování pohádkového schématu, předchází svatba. Aby se pozitivně a hrdinně projevili představitelé rodu mužského, figuruje tam zlomyslný Strašinoha, kterého naši hrdinové pomocí pařezu přemohou. V závěrečném tanečku Marek Eben předvede taneční kreaci, kterou si o řadu let později zopakoval v klipu k písni Folkloreček ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Rozverná pohádka. Konečně jsem přišla na to, odkud že to mám výraz: "Ty zlomyslný zmetku." Je to z této pohádky. To je tak, když si člověk něco z filmu vycucne a začne to používat i v reálu a pak nemá tušení, kde k tomu přišel. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Špatná totálně kulisová pohádka, která opravdu výrazně zestárla. Děj je přímo tragický, z herců zaujme tak maximálně mladinký Marek Eben, hudba méně depresivní než jsem u Máchy zvyklý, ukřičené, postav moc, ale spíše pro zmatek. Scéna neupravená, nevzhledná - prostě tahle pohádka se skutečně nepovedla. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak je to pro jinou kategorii než jsem já no. Prostě dnes mi nedělní pohádka vybraná namátkou nevyšla. Ale tvůrcům této podivnosti také moc ne. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která bohužel působila a nakonec i byla více než průměrná. Hrozné kulisy i závěrečné vypořádání s Ladislavem Potměšilem ji neřadí moc vysoko. Nakonec alespoň stopáž byla přijatelná. Taková zvláštní pohádka. Zůstává pachuť, jako by se jednalo spíše o sestřičky trní. ()

Reklama

Reklama