Reklama

Reklama

Architektura pro vesmír

(TV film)
  • Německo Architektur fűr den Weltraum (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

V budoucnosti očekáváme dlouhé lety s lidskou posádkou. Pro ně nebude důležité jen to, aby inženýři zkonstruovali funkční stroj, kosmickou loď, biosféru. Pro astronauty se také musí vytvořit patřičný životní prostor. Zde se budou odborníci opírat o zkušenosti, které získali např. na mezinárodní vesmírné stanici ISS. Barbara Imhofová je kosmická architektka. Pravidelně se účastní mezinárodních konferencí o kosmických letech s lidskou posádkou. Jinak má zcela pozemskou architektonickou kancelář ve druhém vídeňském okresu. Momentálně pracuje na výstavě o kosmických stanicích. Když padne slovo vesmír, je Barbara Imhofová v Rakousku první, na koho se obrátit. Ať už se jedná o architekturu výstavních expozic, design nebo výzkum. Zároveň soustavně pracuje jako architektka pro Evropskou kosmickou agenturu, mimo jiné je rovněž expertem na Auroru, evropský program na robotický a případně i pilotovaný průzkum Měsíce a Marsu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Docela nuda. Od dokumentu o architektuře pro vesmírné cesty jsem čekal více, než jednu německou doktorku a několik dalších prací většinou diplomových od studentů německé technické školy. Prakticky minimum nových informací a žádný výsledek z celého 45 minutového sledování 3d návrhů řešení a budoucnosti astronautiky, které jako by vypadly z oka stovkám sci-fi nápadů scénáristů a spisovatelů. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

"Američané se chtějí vrátit na měsíc nejpozději do roku 2018". Nakonec dali přednost svému válčení. ()

Caesius S. 

všechny recenze uživatele

Rakouský dokument představující některé koncepty (zejména studentské) staveb pro oběžnou dráhu Země, Měsíční a Marsovský povrch. Myšlenky jsou to pěkné, ale jejich největším problémem je a bude ryze pozemská ekonomika. ()

Reklama

Reklama