Reklama

Reklama

Der Wadenmesser

  • Rakousko Der Wadenmesser oder: Das wilde Leben des Wolfgang Mozart (více)

VOD (1)

Recenze (4)

Fleur6 

všechny recenze uživatele

"Podľa informácií meral Wolfang Amadeus Mozart 150 cm a výška jeho izby bola 210 cm. Z tohto môžeme usudzovať, že on v podstate nemal dôvod ďalej rásť. Nie je to veľmi vedecká teória, ale zatiaľ postačí." ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2009 Dokumenty Kurta Palma narážejí na to, že ve své domovině není tak znám jako jiní dokumentaristé, kteří získávají ocenění na nejrůznějších festivalech, přestože v nich na rozdíl od něj nehrají a zabývají se společensky naléhavou tématikou (to budou asi ty důvody), a u nás na tradici Járy Cimrmana a oblíbenost Monty Pythonů, ke kterým je mylně připodobňován, a z diváckých očekávání pak vyvěrají pouze zklamání. Přitom MĚŘIČ LÝTEK ANEB DIVOKÝ ŽIVOT WOLFGANGA MOZARTA je mnohem přístupnější než jeho předchozí ŘEZ HRDLEM ANEB ZMRTVÝCHVSTÁNÍ ADALBERTA STIFLERA, protože netradiční biografie zabývajícími se nepodstatnými detaily z umělcova života představuje známou osobnost, a je i mnohem strukturovanější, protože se "dozvíme vše, co jsme nechtěli, ani nepotřebovali o Mozartovi vědět" - od A do Z (bez H34D). Stravitelná délka, nápaditý koncept a svérázný - často dadaistický - humor, který nesedne každému, mi na mírně nadprůměrné hodnocení stačí; ostatním evidentně ne (snobové). 7/10 ()

conejo 

všechny recenze uživatele

Přeplácané, moc barevné a moc němčiny (mít k tomu titulky a ne tlumočnici - co navíc zpívá:)- asi pochytím víc informací). Místy jsem se zasmála, ale jestli má tohle být montypythonovský dokument, tak jsem dost zklamaná. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama