Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Dakota Skye je středoškolačka, průměrné kotě, vlastně možná trošku lepší průměr (říká o sobě sama). Od průměru se liší tím, že má kluka Kevina už devět měsíců (oboustranný rekord), a hlavně svou supersílou: neumí létat, neumí se stát neviditelnou, ale když slyší lež, vidí hned pravdu, něco jako když umíte francouzsky a slyšené věty automaticky překládáte. Běžný nudný život ve městě, příprava na zkoušky s kamarádkami, o kterých neví, proč jsou kamarádkami, otravný bowling s Kevinem, sex v autě s překládáním jeho lží ohledně lásky, zkoušky Kevinovy kapely, nekonečné vysedávání v bistru. Nuda končí, když do města přijíždí Kevinův přítel Jonah. Připadá jí přitažlivý, sympatický a hlavně ho nemůže přistihnout při lži. A protože je to vzájemné, mělo by být vše jasné, jenomže je zde ten zatracený kodex, co nedovoluje přebírat kamarádovi holku. Jonah raději z města zase odjíždí.
Film získal cenu za nejlepší scénář na Phoenix Film Festival 2008. (stanyslaw)

(více)

Recenze (11)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Příjemné herecké obsazení, slušná romance, ale celé je to natočeno tak nějak obyčejně, televizně. Líbilo se mi, že film nijak zásadně netlačí na pilu a to ani jak po komediální, tak ani po dramatické stránce a působí dost uvěřitelně. Jednoduše takový příběh ze života. Jenže v tom se ukrývá i jedno malé, ne však bezvýznamné negativum: je to nevýrazné. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Jste-li dívenka, jež prohlédne každou lež a máte potřebu vybírat si partnera podle odpovědi na otázku: "Kam by ses díval při sebevražedném skoku?," není od věci začít si s hezký hochem, který nikdy nelže, je strašně nudný a filozofuje o nesmrtelnosti chroustů metodou "vybleju své srdce a tím se stanu opravdovým". Já ale nejsem dívenka, partnerky volím jinak, nejsem hezký, sem tam zalžu, je se mnou zábava a při mluvení se snažím občas i přemýšlet. To je vcelku neshoda za silnou * maximálně. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Příznivci dějově nabitých filmů si tady opravdu nepřijdou na své. Vše je podáno velice nenuceně - myšlenka filmu, herecké výkony - nic není násilné. Dialogy mezi postavami (i časté monology hl. hrdinky) nejsou prázdé - má to smysl a dá se nad tím přemýšlet. Chvílemi mi to i připomínalo styl Sofie Coppoly. Takže pro mě osobně je to velice zdařilý snímek. Plus OST je perfektní. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Kdyby to jen nebylo plné těch filozofických keců a podivné hudby, tak by se mi to možná i líbilo. Možná bych i měla radost z té velké romantiky, ale to se bohužel moc nevydařilo. Podle mě z toho nápadu mohlo vzniknout něco lepšího, ale tak úplný propadák to zase není i když se na to nehodlám někdy kouknout znovu- možná i kvůli značně nesympatické hlavní hrdince. ----"Klíčové dilema v životě každého superhrdiny :Má odhalit světu svou identitu?Nebo má zachovat své tajemství a zajistit si tak bezpečí ale i odcizení se okolí?"---- ()

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

Myslenku to ma velice dobrou. Celkem si ji aji obhaji. Rozhovory davaji smysl. Hlavne me bavilo, jak se na zacatku rozmluvi a uvedou me do deje. Pekne se to zaplete a reozpleteni neni spatne. Tento film vubec nepotrebuje "kewl" efekty a podobne aby predved neco nenudnyho. Je to mila oddechovka a doporucuju to kvuli tomu, ze mi neprislo, ze jsem ztratil 89 minut svyho zivota zbytecne. Nic rozumejsiho ze me uz asi stejne nevypadne ... ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Pěkná americká slečinka, průmerně roztomilá, řeší obrovské dilema. Jakého chlapce si má vybrat? Drsného rokera, který chlastá a hulí, nebo rádo by chytrého troubu, s laníma očima? Jak je vidět, na výběr moc nemá. Ale srdéčko je asi doopravdy slepé... No, větší nudu s televizní lookem jsem již dlouho neviděl. Naprosto obyčejný, stokrát provařený příběh, jehož konec člověk předpovídá již po úvodních 10 minutách. Pro 12ti leté školačky to bude asi pořádnej úlet. Ale to je tak vše. Jo a scéna v Grand Canonu je otřesná. Tak strojené a prknené, až mi bylo stydno. ()

Kangaxx 

všechny recenze uživatele

Snímok o holke, ktorá pozná každú lož a je jej zle z neustále klamúcich ľudí zo svojho okolia.... To by bolo fajn, pokiaľ by aj ona sama neklamala každý druhý krát čo otvorí ústa. A to z nej robí,..... wait for it.....pokrytca. Do jej pochmúrneho, melancholického života však jedného večera vstúpi chlapec, ktorý nedokáže zaklamať ani o známke z vlastivedy z prvého ročníka základnej školy a kolotoč vzťahov môže začať. Dve hviezdičky za niekoľko dobrých myšlienok, ktoré sa nejakým spôsobom dostali do scenára. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson věděl "Po čem ženy touží" a byla z toho komedie...Postava Dakoty Skye zase odhalí jakoukoliv lež, což jí komplikuje především vztahy s druhým pohlavím...Výsledkem je nemastný neslaný film, který není ani vtipný ani dramatický ani nijak zvlášť romantický...Možná i proto, že mi nesedla hlavní hrdinka a hudební xylofonní doprovod... ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

docela průměrný film, kde se mladá dívka rohoduje mezi dvouma klukama a naštěstísi vybere toho lepšího, sice mě to nijak nenadchlo, ale ani neurazilo, prostě jako odpolední film proč ne. ()

romanz123 

všechny recenze uživatele

Podle mě by se do žánrů ještě mělo přidat Sci-Fi, protože když se potkají slečna, která rozpozná každou lež, s mladíkem, který nikdy nelže, tak to snad ani jinak označit nejde :-) Jinak je to ale vcelku příjemný film, v romantické kategorii určitě nadprůměr. Osobně se mi líbila i hudba, kterou tu pár lidí kritizuje, a s přivřením jednoho oka dávám 4*. ()

Reklama

Reklama