Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odpočúvací tím z Criminal Intelligence Bureau bol vyslaný. Vedený inšpektorom Leung Chun-Yiom (Lau Ching-wan), posilnený o veterána Yeung Jena (Louis Koo) a začiatočníka Lam Yat-Cheunga (Daniel Wu) sa infiltrujú do Feng Hua International, kde majú za úlohu nainštalovať odpočúvacie zariadenia a začať tak monitorovať firemné telefonáty. Po ich nainštalovaní sa títo traja policajti dozvedia firemné tajomstvá, to však ale ešte nevedia, koľko krvi a nebezpečenstva ich čaká... (DraganOne)

(více)

Recenze (24)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zdejší nadšení tedy příliš nechápu. Jasně filmařsky dobrý, hlavně střih a hudba dělají filmu sexy design, ale ta rozveklost byla smrtící. Ještě se tady píše o strhujích posledních třiceti minutách, tak mně to strhlo leda tak ke spánku. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Vzhladom na to, ze koprodukcne sa z velkej casti na filme podielala aj mainlad China, tak ide v istom smere o "odvazny" kusok. Konkretne v tom, ako film pracuje s obmedzeniami SARFT-u (State Administration of Radio, Film and Television). Uvedene nariadenie zo strany cinskej vlady smerom k zobrazovaniu etickych kodexov totiz v zaujme "vychovneho apelu" dava tvorcom povinnost, aby zlo vo filme bolo po zasluhe vzdy potrestane a moralne labilni ludia, ktori pochybili, dosli k potrestaniu. Z tohto hladiska je viacmenej jasne, kde sa film v zavere dopracuje, ovsem zaujimavym ho robi cesta k nemu. Odlahcena naracia v prospech zvyraznovania naladovosti urcitych momentov (krasna sekvencia zobrazenia dennodennej rutiny clenov CCB - policajny oddiel zaoberajuci sa financnou kriminalitou) podtrhuje emotivne zainteresovanie a vobec nevadi, ze sa to castokrat deje zaroven aj na ukor akcie, pretoze efekt napatia sa dostavuje takmer vzdy spolahlivo. Staci obcas spomalene zberovanie a napate pohlady. A hoc samotny zaver je zbytocne doslovny, v kontexte spominanych SART opatreni bol povinnou zlozkou, ktoru treba brat ako nutne zlo. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

I navzdory poněkud nešťastné závěrečné pětiminutovce jde o počin, kterým se toto režijní duo konečně vymanilo z hlubokého stínu svého majstrštyku (ano, první Volavka). Ostatně již bylo načase. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od svého času napjatě očekávaného "Confessions of Pain" s jeho odtažitě vycizelovaným stylem a překombinovaným scénářem je "Overheard" konečně plnohodnotným návratem (větší části) tvůrčího týmu stojícího za zázrakem jménem "Volavka". Forma ani scénář tu neexhibují a naopak nechávají veškerý prostor postavám. V souladu s tím a faktem, že ve filmu nejsou žádné akční a principielně ani dynamické žánrové scény, se role hlavní atrakce přenáší na skvostné herecké obsazení v čele s jedněmi z nejlepších herců působících v současném Hongkongu - Lau Ching Wan, Louis Koo, Daniel Wu a Alex Fong, kterým v menších partech sekundují Waise Lee, Michael Wong. Pozvolné vyprávění pečlivě buduje napětí překvapivě klasickými a nekřiklavými prostředky – důsledné předestření výchozí situace a její decentní stupňování, přičemž v obou fázích se staví na pečlivém rozzáběrování, které přehledně ukáže všechny prvky scény. Overheard překvapí svým stylem, který na jedné straně vychází z postupů současné hongkongské kinematografie orientované na zahraniční trh (hyperrealismus, opuštění osobitého spektakulárního stylu 80. a 90. let), ale současně se vyhýbá povrchní plochosti. Jestliže o jiných high concept filmech z Hongkongu posledních let (včetně zmíněného "Confessions of Pain") lze říci, že jsou jen nablýskané exotická cingrlátka určená k okouzlení zahraničních diváků, "Overheard" ukazuje, že v Hongkongu může vzniknout film globálního (chcete li hollywoodského, ve smyslu univerzální přístupnosti) ražení. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Hong Kong rovnako nikdy nenatočí tak kvalitný snímok ako South Kórea, ako Mourinho nebude hrať tak "ľúbivý" fotbal s lobdou ako Pep. Napriek tomu, že ma pomalé tempo napriek solídnej téme dokázalo dostať takmer do kómy, snímok svoju kvalitu má. Záver je pre mňa taktiež tŕňom v oku, takže smelo smelá trojka. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dramatický thriller jak má být, pomalejší rozjezd vede k strhujícímu finále, výborně poskládáná a přehledná příběhová skládačka, kde každá kostička (postava) má své místo a svou story. Asie se zas jednou vytáhla s vyspělým filmovým skvostem. Začátek tak na 3, finále za nekompromisních 5. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Mezi poctivým a špinavým policistou je velmi tenká linie. 80 % (sice slabší rozjezd, ale od půlky super žánrovka). ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Film, který začíná tak ale tak pozvolna, až mě fakt nudil. Bohužel, v první hodině se toho moc extra zajímavýho a zapamatováníhodnýho nestane. Zato poslední půlhodina, to je úplně jinej film. Takový tempo mělo být nasazený po celej film, nebo měli z mýho pohledu přidat alespoň něco, co by oživilo první hodinu. Herců jsem rozeznával asi 5, zbytek mi neskutečně splýval, protože byli vybraní snad podle jednoho klíče. Co mi sedlo, byla hudba, ta byla opravdu moc příjemná. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Z čisto osobných dôvodov sa moja pozoarnosť zamerala na Daniela Wu a Louisa Koo, ale je fakt, že tento film stojí na celom ansámbly hercov, ktorí sami dokážu zaplniť priestor (vid vyššie - a JFL ku nim pridal trochu viac), no vedia ustúpiť kolegovi. Policier zameraný vlastne na neakčnú stránku policajnej práce presne niečo takéto potreboval. Qie ting feng yun (inak, "feng yun" = vietor a oblaky, niečo nevyspytateľné, neovládnuteľné, čo vie zasiahnuť do ľudských rozhodnutí a plánov) ma hodil tak o necelých desať rokov nazad svojou atmosférou, nielen snímaním, ale aj soundtrackom, ktorá krásne konvenuje so všetkým ostatným, pridáva "špetku" oldschoolovej celostnej surovosti prostredia, a to aj napriek (ale možno ani nie) pozornému oku tongzhi strážneho, ktorý dohliadal, aby zlo bolo potrestané tak, aby sa tým nenapáchalo iné, nepotrestané zlo. Hoci to dostalo taký trochu disneyovský podton. (kto má ešte v pravej lište rozkrelslené ťahy pre "xihuan de xi"?) ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Nadupaný thriller takřka bez jediného hluchého místa. Často velmi zkratkovitý scénář nenechá diváka ani na chvíli vydechnout a vyžaduje jeho absolutní pozornost. Méně důležitým scénám a vedlejším liniím je dopřáno naprosté minimum prostoru, takže zbytečně nezdržují a nenarušují spád filmu jak tomu v tomto žánru často bývá. Svůj účel však díky zkušené režii i přes svojí stlačenost bohatě plní. Overheard díky tomu i přes svojí délku zvládá sdělit mnohem více než průměrný dvouhodinový krimi-thriller. Parádní hudba a celkový "look" jsou spolu s přesvědčivými hereckými výkony už jen třešničkami na dortu. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Drsná kriminálka z prostředí odposlechů a burzovních machinací. Dobře vymyšlený příběh, tradičně vynikající kamera a správně osudový soundtrack jsou pozitiva jimiž se podepisuje Siu Fai Mak. Hong Kong se prozradí drsností, chlapským přátelstvím a nezbytným patosem v závěru. Herecký tým je dobře sestavěný, ač kromě Daniela Wu v něm není žádné vyloženě známé jméno. Škoda, že rozjezd je takový sterilní a film nabírá sílu až tak po 40 minutách. Tu a tam trochu smrdí konstrukt, ale režisérská dvojce jsou tak dobří vypravěči, že jim to nakonec odpustíte. Byli tři a jeden potřeboval zázrak, odposlouchávání mafie jim ho nabídlo, ale mafie není dobročinný spolek a už vůbec ne vůči policistům... 75% ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Nestrkej ruce do ohně, protože tě to spálí. To je hlavním motivem snímku Overheard, kde se prostě a krásně dozvíte, že sápat se po něčích milionech se nevyplácí, i když to máte sebelíp zabezpečený. A tady použiju oxymorón - tohle je asijská kvalita... ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

prvnich dvacet minut jsem se v postavach a deji moc neorientoval..vedlejsi linie hlavnich postav byli ze zacatku hodne matouci..pak to do sebe zacalo zapadat a pribeh skvele gradoval..moc pekny konec, vse jak ma byt..jen me tam z pocatku hodne zarazela vznosna hudba a k tomu ty zpomalene zabery, ale nakonec ty byli tou nejdulezitejsi strankou filmu:) ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Jednoznacne patri do mojej 10ky tohoto zanru. Krute, vypate, dramaticke. Zobrazenie kazdodenneho zivota specialistov na odposluch jednej policajnej zlozky je verny a vyrecny. To ma mimoriadne oslovilo hned v zaciatku. Michael Wong, ktoreho som naposledy videl snad este v Red Force 3 ma tiez potesil, hoci v zapornej role. Ustredny traja kolegovia - priatelia su mi znamy a vedel som ze nesklamu ani tento-krat a toto trio si skutocne sadlo. Soundtrack plny osudovej hudby a citliva kamera umocnuju cely dej. Odporucam. Za povsimnutie stoji tiez kooperacia HongKongu Ciny a Singapuru, vdaka ktorej film vznikol. ()

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem typičtější akčňárnu/krimi, kde se budou jako vždy vyjímat nebelvírská chrabrost a čestnost, a on mě ten trojlístek "hodných hochů" už ze začátku pěkně převezl. Snímek se zvrtne úplně jinam než jeho bratříčci, což ho osvěžuje. Ještě se rozhoduju, jestli se mi to celé líbilo, nebo mě jedno překvapení za druhým postupně zklamávalo (měla bych možná použít slovo "rozčarovávalo", zklamaná nejsem, zdrcená celkem ano). Nakonec beru Overheard spíš pozitivně, i když po něm zůstane pachuť. V tomhle žánru si plot-twistů cením. A Daniel Wu, jeho prostě uctívám. ()

Reklama

Reklama