Reklama

Reklama

Tahle putyka, stojící v ospalém městečku Newton Haven, je zajímavá snad jen tím, že má být cílem velmi odvážného pivního maratónu pětice kamarádů. Ti se ho pokusili „doběhnout" už před lety, ale tehdy na ně bylo tempo 12 piv – 12 hospod – 1 noc příliš zběsilé. Pak je osud zavál na všechny strany, než se Gary (Simon Pegg), který v životě nic nedokázal, rozhodl, že dokáže dokončit alespoň legendární tah po hospodách v Newton Haven. Přemluví ostatní kumpány (Nick Frost, Paddy Considine, Martin Freeman, Eddie Marsan) a společně se po letech vydají domů, aby se stali nesmrtelnými. Jenže Newton Haven je nevítá zrovna s otevřenou náručí. Stačí prvních pár piv a několik velmi bizarních příhod, aby si uvědomili, že v tomhle městě něco nebo někdo smrdí. Najednou nebojují jen o úspěšné strávení dalšího piva, ale i o vlastní krky. Cesta do hospody U Konce světa se zdá být najednou mnohem náročnější, než čekali. Jenže vy byste to vzdali, kdybyste si měli naplnit sen z mládí? A jen tak mimoděk přitom zachránili celé lidstvo? (CinemArt)

(více)

Recenze (788)

hell_boy 

všechny recenze uživatele

Výborné zakončení jedné originální trilogie. Herecky dokonalá podívaná, kde hlavně Simon Pegg předvádí životní formu, ale pozadu nezůstáva klasicky ani Nick Frost, další herci v čele s Martinem Fremanem ústřední dvojici výborně doplňují a jako třešnička na dortu Pierce Brosnan v miniroliče šité na míru. Pátou hvězdičku si schovávám na druhou projekci, podobně jako u Hot Fuzz. ()

mateas.matt 

všechny recenze uživatele

Krasny start na opileckou komedii, ktery ovsem koncil na panskem zachode se vsema „hrdinama”, rozmlacenou mladou partou, ktera misto krve ukazala modularni tela a modrej humus. V tenhle moment padlo na myslenku, ze na konci bude nejake rozuzleni, co ze to vlastne delali, kdyz byli zpity a sjety pod obraz. Ale ono ne, scenarista to s obsazenim zeme myslel skutecne vazne. Co naplat, to 12. pivo nakonec stejne kloudne nedopil. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Tak čakal som to o dosť viac zábavné.Vtipy mi vôbec nesedeli a smial som sa len minimálne.Ako samostatná komédia by to nemalo šancu ale v takomto žánri to vyšlo.Nečítal som nič o tom len som si to pustil tak som bol aj celkom prekvapený.Bola to nezmyselná kravina ale na večer pobavilo 4* a 70%. ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

kopírka soumraku mrtvých (2004) místo zombies s robotama, co nejsou roboti. Dokonce od stejného režiséra. A se stejnou chybou. Prej je to nějaká trilogie či co, ale na to já seru. Sci-fi horror prvky tady vůbec nemusely být a film by bez nich byl, troufám si říct LEPŠÍ. Závěrečnej proslov byl fajn, (simon pegg tu mluví z duše každému voliči našeho prasedenta,) ale uplnej konec dost nelogickej. poměrně zajímavé, že se na to někomu chtělo vynaložit vůbec peníze...? Btw, Pegga vídám jedině v totálních píčovinách, což je taky docela zajímavé. Existuje jen jediná výjimka a jeho nejlepší role. Robůtek v Portalu 2. ()

kamil.i 

všechny recenze uživatele

Krčmová zábava, až som dostal chuť na pivo. Škoda toho pošahaného záveru. Zdá sa, že je to celkovo Wrightov problém - dotiahnuť zábavný film s chytľavým nápadom do zmysluplného konca. ()

nonick1 odpad!

všechny recenze uživatele

Snad teplý Golfský proud, ohřívající pobřeží Velké Británie, snad ony pověstné internátní školy, kterých je Anglie plná, jsou toho příčinou, že všechny mnou zhlédnuté britské filmy posledních let působí poněkud přitepleně - tento nevyjímaje, jakkoliv něm nehraje ani Bill Nighy ani Domhnall Gleeson ani Ben Whishaw... Kdo by se snad těšil na komedii, může na obavy z křečí bránice klidně zapomenout, protože po shlédnutí tohoto nevěrohodného a pohříchu nevtipného žánrového mišmaše s dokonale provařenou dvojicí Pegg/Frost divákovi zůstane na tváři pouze nevěřící strnulý škleb. Režisér a scénárista v jedné osobě po Jednotce příliš rychlého nasazení a Soumraku mrtvých do třetice vykrádá sám sebe a to, že zde hrají i Martin Freeman a Rosamund Pike je jen smutným důkazem, že dnes už kdokoliv hraje v čemkoliv - hlavně, že se kouří z hlavně... ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Focus Features | Cornetto trilógia done. Opäť super dialógy, výborní herci a klasické wrightovské zoomy. Z trojice ma tento bavil najviac. | Hodnotenie: 7/10 | ()

voresprut 

všechny recenze uživatele

Jsem si vědom že jde o crazy komedii ale i ta musí mýt smyslnou dějovou strukturu. I když uznávám že This is the end, z kterého jsem byl nadšen, se taky chvílemi rozpadalo tak tam byli fóry házeny tak kulometně že sem si toho nevšímal a navíc World´s End chce stát víc na příběhu než na snůšce gegů. Ale i tak důstojné zakončení trilogie. ()

Wardan 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát jen silné tři, protože jsem čekal ještě mnohem větší řachandu, film má podle mne trochu nevyrovnané tempo a protože stejně jaku a Shaun of the Dead mi docela dost vadí závěr. Ale když si vzpomenu na technickou stránku filmu hned pookřávám. Skvělá režie, vynikající kamera a naprosto úžasný střih. K tomu rozhodně nesmím zapomenout vyzdvihnout herce a několik naprosto skvělých vtipů. Prostě ten čtvrtý půllitr musím přihodit. Je škoda, že to byla poslední část "série". Další Cornetto bych klidně uvítal. ()

Wawer 

všechny recenze uživatele

World's End má drajv, podobný jako předchozí filmy, rozjíždí se slibně, dialogy jsou výtečné a někdy i mají hloubku. Problém je, že film postupně ztrácí dech a za půlkou už se z něj stává čekání na rozuzlení, které působí lacině. Je škoda, že právě tahle parta nakonec přišla o tvůrčí nadhled, který býval její hlavní devizou. ()

Dlaha 

všechny recenze uživatele

Naprostá šílenost. Tušil jsem, do čeho jdu, ale i tak mě až do konce film nepřestal překvapovat. A ten skvělý britský humor. ()

sNeDy 

všechny recenze uživatele

Já dostal přesně to, co jsem čekal - vypiplanou komedii, která mě chytla a nepustila. S výborným hereckým obsazením, hromadou povedených hlášek, vtipnými kung-fu scénami a odkazy na předchozí díly trilogie. Díky Edgare, Simone a Nicku, vaše volná trilogie je úžasná a já tleskám... ()

heihatchi 

všechny recenze uživatele

Tuhle trojku mám rád (Pegg, Frost, Wright). Tak jsem byl dost natěšenej, ale výsledek mě nechal v dosti rozpačité náladě. Začátek byl vynikající. Ale od půlky filmu se to začlo dost opakovat, stále jen mlácení robotů a následná vysvětlovačka. Na konec nedokončili Zlatou míli a Simon to poslední pivo ani nevypil. Nebylo to špatné, ale ten příběh mi to dost zkazil. Škoda... ()

TaanStari 

všechny recenze uživatele

Mám rád roboty (ikdyž to nejsou roboti), mimozemšťany i alkohol. Pegg, Frost a Freeman jsou mí oblíbení herci, Wright je můj oblíbený režisér. Ale tohle se prostě moc nepovedlo... Pár kousků dobrých, ale od nepřetržité zábavy Hot Fuzz a Shaun of the Dead to má hodně daleko. ()

godycz 

všechny recenze uživatele

spal jsi s dvojcatama!!! no jo, bylo to divny..ale byl jsem opilej...jako bych sukal ctyri :) ano zase ten jejich cerny humor pronaseny s klidnou tvari. BAVIL JSEM SE. ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Po legendárním Hot Fuzz se třetí díl triologie vrací na úroveň prvního dílu. Jedná se tedy o komedii s velkým množstvím vtipných a skvěle vypointovaných scén, které jsou ale občas vyplněny nudnou vatou. Naštěstí povedený závěr opět připomene, že Cornetto vládne všem. ()

Související novinky

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Simon Pegg píše nový Star Trek

Simon Pegg píše nový Star Trek

22.01.2015

Britský komediální herec Simon Pegg dávno není jen komediálním hercem. K režii se ještě nedostal (a kdo ví, jestli o to má vůbec zájem), už ale stihnul nasbírat spoustu scenáristických zkušeností.… (více)

Konec světa bude!

Konec světa bude!

23.09.2013

I když se již zdálo, že se komedii U Konce světa nepodaří v ČR dostat na plátna kin, distributor Cinemart nakonec ohlásil její premiéru na 24. říjen 2013. „Při složitých jednáních o uvedení či… (více)

Spielbergova apokalypsa se blíží

Spielbergova apokalypsa se blíží

30.09.2012

Přesněji „robokalypsa“. Dlouhá léta připravované historické drama Lincoln je připravené na start v kinech (oficiální světová premiéra 16. listopadu) a Steven Spielberg se může zase pustit do něčeho… (více)

Reklama

Reklama