Reklama

Reklama

Tahle putyka, stojící v ospalém městečku Newton Haven, je zajímavá snad jen tím, že má být cílem velmi odvážného pivního maratónu pětice kamarádů. Ti se ho pokusili „doběhnout" už před lety, ale tehdy na ně bylo tempo 12 piv – 12 hospod – 1 noc příliš zběsilé. Pak je osud zavál na všechny strany, než se Gary (Simon Pegg), který v životě nic nedokázal, rozhodl, že dokáže dokončit alespoň legendární tah po hospodách v Newton Haven. Přemluví ostatní kumpány (Nick Frost, Paddy Considine, Martin Freeman, Eddie Marsan) a společně se po letech vydají domů, aby se stali nesmrtelnými. Jenže Newton Haven je nevítá zrovna s otevřenou náručí. Stačí prvních pár piv a několik velmi bizarních příhod, aby si uvědomili, že v tomhle městě něco nebo někdo smrdí. Najednou nebojují jen o úspěšné strávení dalšího piva, ale i o vlastní krky. Cesta do hospody U Konce světa se zdá být najednou mnohem náročnější, než čekali. Jenže vy byste to vzdali, kdybyste si měli naplnit sen z mládí? A jen tak mimoděk přitom zachránili celé lidstvo? (CinemArt)

(více)

Recenze (787)

movie 

všechny recenze uživatele

Sociálně inteligentní komedie, ale přiznám se, že bych si možná radši dal hollywoodskou verzi onoho samého s menším tokem myšlenek a méně zvraty. Ovšem fakt, že pro mnoho lidí nejlepší léta v životě končí s převzetím maturitního vysvědčení (to není můj případ) je pravdivý a celých 109 minut mě to silně zkličovalo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdyby se na tom světě méně chlastalo, tak by se tu mimozemské potvory mohly roztahovat a učit nás slušnému chování. Jenže dokud na Zemi prolévá pivo hrdlem Gary King, tak se invaze zadrhne z důvodu utrhnutých hlav a vytékání modrého čehosi. Já se u toho chvílemi bavil, chvílemi nebavil, ale to nejdůležitější jsem si odnesl. Při každé noční procházce po městě jsem nyní obezřetný a jsem si jist, že minimálně tři ze dvou původních obyvatel byli nahrazeni mimozemšťany se svítícími pohledy a nepříjemnými vyjadřovacími prostředky. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Edgar Wright opět dokazuje, jak umí své obecenstvo mást žánrovými změnami. Chvíli to skoro vypadá na levnější britskou verzi Pařby ve Vegas, jenže pak přijde naprosté WTF a divákům spadne čelist až na zem. Řekl bych, že ani nástup nemrtvých v Shaun of the dead nebyl tak šokující. Jenže zatímco SotD kromě pocitu z nevšedního crossoveru nabízel i poctivou žánrovou režbu a zatímco Hot Fuzz i po řadě "odhalení" dokázal přinášet nové nápady a film někam posunovat, World's End toho schopen není. Zdejší vetřelci již po pár minutách nemají, co nabídnout, nevšední myšlenka jejich plánu je pěkná, ale jinak jde o jednu z nejnudnějších mimozemských invazí, jaké kdy filmové obrazovky spatřily. Navíc tupé závěrečné rozuzlení s rádoby moudrými proslovy ještě vše pro sichr splachuje do záchodu. 5/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vše, co bylo na Wrightovi zábavné, už je zde odfiltrováno někam do pryč. Zbyla jen namachrovanost, prázdná gesta, bezradnost, jak dát ději důvod ještě pokračovat. Nabízí se, že tenhle film natočila robotická kopie Edgara Wrighta. Vzpomínky zůstaly, ale duše zmizela. A natažený stupidní konec je poslední hřebíček. Mám hodně co dělat, abych našel důvod pro třetí hvězdu. 2 a 1/2 ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

No, ta čtvrtá hvězdička je přiznávám hlavně za to, že se pomalu blížím věku hlavních hrdinů a začínám bilancovat a vzpomínat na zlaté časy a taky se mi nechce se posouvat... Jinak to bylo fajn, užil jsem si to, ale spíš jsem se tak spokojeně usmíval, než že bych byl vyloženě u vytržení. I to je ovšem úspěch. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie často opakuje své návraty do světa britského zločinu, přesto je pokaždé jiný - minimálně v té míře, aby zůstal zajímavý a zábavný. Wright přichází s novými náměty, aby se záhy ukázalo, že točí stále stejně, používá tentýž druh pubertálního humoru, který ztrácí přitažlivost a stává se spíš otravným. Wright v průběhu let vyčpěl a U Konce světa je toho jasným příkladem. Přitom stačilo držet se původního nápadu s pokusem obnovit aspoň na pár hodin starou partu a vrátit se do časů dospívání. Chtělo by to taky poněkud mírnit Simona Pegga, který sice patří ke stálicím britské komediální scény, ale potřebuje nad sebou pevnou režisérskou ruku, jinak se stává nezvladatelným živlem. Za těchhle podmínek mohl Wright počítat s nadprůměrným výsledkem, ale to bych od něj chtěl příliš. Od rvačky na hospodských záchodcích už je jenom hůř a hůř. Celkový dojem: 40 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

K prvním dvěma filmům z Wrightovy Cornetto trilogie jsem si hledal cestu velmi těžko, nějak mi jeho humor a styl neseděl. Ale tenhle ultimátní hospodský tah, který nabere intergalaktické a apokalyptické rozměry, jsem si hned napoprvé maximálně užil a to jsem celoživotní abstinent. Pegg je jako podrazácký ztroskonec boží, zbytek herecké party velice sympatický a celé to jede ve zběsilém wrightovském tempu plném kulometných dialogů, hlášek, ujetých nápadů a promakaných bitek. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud nějaká mimozemská civilizace hodlá zotročit lidstvo, má smůlu. Už ji předběhl chlast.. U Slavného kohouta se objevila skepse, s Věrným sluhou přišlo rozčarování a od Královské hlavy nastoupila trvalá netečnost. Čekal jsem pokus o renesanci britského humoru (suchost tváři tvář apokalypse), leč repetitivní Wright s místy nesnesitelným Peggem nabídli jen v kruhu bloudící „cornuto baroko“. A jestli jsem uvažoval nad třetí hvězdou, upocený epilog té myšlence urval keramickou hlavu a nasral do jejího modrého krku.. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Začátek? Mňamka.... Třetina filmu? Mňamka.... A po první modré hlavě? Falling down.... pak jsem se ztrácel.... Nadsázka? VYznání ke kung-fu? K sci-fi? tak Vám tak nějak nevím.... Na mě (i s ohledem na plejádu hvězd a i vtip) je tam moc ale a otazníků..... 50%..... Ovšem škoda ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Edgar Wright, Simon Pegg | Hudba: Steven Price | Produkcia: Nira Park, Tim Bevan, Eric Fellner | Distribúcia: Universal, Focus Features | Štúdio: Relativity Media, Working Title Films, Big Talk Pro. | Rozpočet: 20 miliónov $ | Tržby: 46,089,287 $ || Nemastný, neslaný pokus o legendárny pivný maratón. Je to presne ten žáner, ktorý buď v ten daný večer zhliadnutia maximálne sadne, alebo naopak, prieči sa s momentálnou náladou a vkusom. Išlo to mimo mňa a je veľmi málo pravdepodobné, že tomu ešte niekedy dám šancu - k tvoriacej dvojici Pegg-Wright nemám žiadny vzťah a možno je to aj tým, prečo ma to nevedelo zaujať. 2 za to, že nostalgické comeback maratóny sa robiť musia, a že wtf nápaditosti je tam predsalen neuveriteľne veľa. 45% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá sci-fi komédia, ktorá je už tretím projektom tejto vydarenej komediálnej trojice. Má výborný príbeh o skupine dávnych priateľov, ktorí si už žijú svoje vlastné životy, ale jeden z nich sa rozhodne dať znovu partiu dokopy, aby dokončili to, čo začali pred rokmi, teda vo svojom rodnom mestečku zvládli pivný maratón naprieč dvanástimi pohostinstvami. Lenže čoskoro si uvedomujú, že množstvo piva a nevyriešené rozpory z minulosti nie sú ani zďaleka ich jediným problémom, keďže musia čeliť mimozemskej invázii. So spracovaním som dosť spokojný, ešte spočiatku som pociťoval trochu sklamanie, ale našťastie sa úroveň filmu po celý čas len vylepšuje. A tak po spojení starej partie ma to už začalo celkom baviť, po pripojení sci-fi prvku sa to ešte vylepší a úroveň filmu ide aj potom stále hore. Jedine by som trochu vytkol, že pomerne často už cítiť opakovanie a to nielen v rámci série, ale aj filmu, takže viacero typov scén sa zopakuje aj niekoľkokrát a tak to nepôsobí až tak rozmanito, ako by som chcel. Ale aj tak je pre mňa najdôležitejšie, že ma to väčšinu času dosť bavilo a vďaka samotného nápadu s mimozemskou inváziou som bol skutočne zvedavý, ako to bude pokračovať a všetko to vyvrcholí výbornou záverečnou dvadsaťminútovkou, to sa skutočne vydarilo. Ale za najväčší klad filmu považujem zvládnutie jednotlivých žánrov, či už samostatne, ale aj ich prepojenie. Ako komédia ma to sklamalo jedine zo začiatku, ale časom už začnú dobré vtipné situácie a hlášky pribúdať a hlavne záverečný veľkolepý dialóg medzi dvomi stranami je perfektný, sci-fi sa veľmi vydarilo, spôsob invázie a triky sa mi dosť páčili a veľkú pochvalu si zaslúži aj akcia, nájde sa tu niekoľko výborne natočených súbojov, ktoré sú nielen zábavné, ale aj nadmieru dynamické a potešia aj nejaké tie naháňačky. Herecké obsadenie je skvelé, samozrejme obzvlášť hlavné duo Simon Pegg a Nick Frost, ale potešia aj Martin Freeman, Paddy Considine, Rosamund Pike a v menšej úlohe aj Pierce Brosnan. Réžia a technická stránka sú perfektné, skvelá vizuálna stránka, efekty, ale aj zvládnutie jednotlivých žánrov, Edgar Wright opäť nesklamal. Z tejto neoficiálnej trilógie mi síce práve The World's end príde najslabší, ale to je len kvôli jej vysokej úrovni, inak v rámci žánru patrí stále medzi to najlepšie, čo sa dá v posledných rokoch nájsť. 74% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Wright, Pegg a Frost se vrací v nejlepší formě, tentokrát v pivařské sci-fi o nebezpečenství technologické nadvlády. Skvělé situační fóry jedou téměř nonstop, akce tu vypadá jako by hospodská rvačka byla střihlá kung-fu. Triky jsou výborné, příběh hodný zamyšlení. Vítejte u konce světa! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Je teda fakt, že se určitě za fanouška Cornetto trilogie nepovažuji, ale stejně mě třetí díl jistým způsobem zklamal. V podstatě to jediné, co mě u filmu drželo dál byl, pořád fantastický, Simon Pegg. Zbytek party na mě první půlku filmu působil jako spolek nudnejch páprdů, kteří mě nedokázali ničím zaujmout. Pak se to teda naštěstí rozjelo a gradovalo to parádním CGI koncem, ovšem i tak jsem se po většinu filmu nudil a jen občas se zasmál pár Peggovým vtipům. Celkově tedy pro mě nic moc, ale faktem je, že jsem od toho nic nečekal a neber si to osobně, Edgare Wrighte, já obecně moc britskýmu suchýmu humoru nefandím. Věřím, že Ant-mana zvládneš na výbornou (PS: tak nic :D)...50% ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

První půle vcelku pobaví + Pegg mi poprvé poletech nepřipadal tak úplně otravný, ale natahovaná druhá část filmu je naprosto nezajímavá, rvačky jako přes kopírák a vlastně ani ona Peggova ztracená existence, se kterou jste od začátku tak nějak sympatizovali, už Vás bavit taky nemůže. Další takový konec světa v letošních kinech byl pro mě o dost zábavnější... 50%. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

U Konce s nápady by byl dle mého férovější název. Duo Wright a Pegg už by si pomalinku mohli přiznat, že jim není dvacet a příště se držet témat, nadhozených v první půlce (třetině?) filmu, než se rochnit v nerdím bazénku a blahopřát si, že dokáží točit filmy s dospělými tématy a přitom nezradit své adolescentní alter ega. Uvědomuji si, že to o čem píšu je vlastně téma filmu samotného (postava Garyho), to ale nic nemění na tom, že se spolu tyhle dvě rovinu filmu hrozně bijou, či spíše navzájem se smrtelně otravují. Té druhé navíc chybí pořádná šťáva, vtip a tempo, takže nabízí víceméně jen nekonečnou sérii zaměnitelných bitek a naháněček vedoucí k závěrečnému opilému proslovu, který měl být - jak jsem pochytil mezi nálety mikrospánků - vtipný a zásadní, ale tak nějak spíš vyzněl jako něco, co si Pegg pět minut před tím naškrtal na papírový ubrousek. Jedno z trpčích zklamání za poslední dobu. 30% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, jako by to bylo dnes - po nářezu v podobě Shaun of the Dead jsem zažil trošičku zklamání jménem Hot Fuzz. Nicméně to nemůžu říct teď 100%, protože tento film jsem viděl s dabingem před pár lety a chci si jej co nejdřív zopakovat pěkně v originále. A jak to souvisí s tímto filmem? Asi tak, že jsem se na něj po trailerech opravdu těšil a doufal jsem, že závěr této neoficiální trilogie bude našlapaný stejně jako její start a že mě nečeká podobné "zklamání", kdy jsem doufal v něco jiného. Nečekalo. The World's End je parádní komedie, u které jsem upřímně zasmál, zrelaxoval a na konci jsem byl i hrdý, že jsem člověk, který má právo na to být kretén. :-) Prostě a jednoduše, trefa do černého a už se těším, až si tuhle "Three Flavors Cornetto Trilogy" zopakuju. Nejlépe s cornettem v jedné ruce a pintou piva v druhé. 100 %. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partia vyrastených študentov sa po niekoľkých rokoch opätovne stretáva aby dokončili to čo nestihli za mlada. 12 pív v 12 krčmách malého mestečka, kde poslednou zastávkou je podnik s výstižným názvom "World´s End". Cesta k splneniu úlohy však bude ťažšia ako sa na prvý pohľad zdá. Garymu Kingovi a jeho najlepším priateľom z detstva sa do cesty stavajú mimozemské bytosti, ktoré chcú stoj čo stoj ovládnuť svet ľudskými replikami. Horor ani náhodou, sci fi trošku, pokiaľ komédia, tak veľmi chabá. Originalita príbehu sa nezaprie. Herecké obsadenie a výkony, slušné. Tu sa pre mňa kvalita filmu skončila. Nemôžem si pomôcť, ale mňa tento film ani nevystrašil, ani efektmi neohúril, ani ako alkoholika nepoučil, ani nijak extra svojim humorom nepobavil. To čo však nesadlo mne, môže sadnúť inému - 50%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdami, a to je nakonec jedno z největších překvapení, jež mi film U konce světa přinesl. Těmi dalšími jsou, že SImon Pegg je podobný Tomáši Hajíčkovi ze skupiny Krucipüsk, že Nick Frost hraje alespoň ze začátku úplně, úplně, úplně jinou postavu než jakou byste čekali, a že Edgar Wright asi zanevřel na své typické kulometné záběry, nebo se je přinejmenším snaží omezovat, protože jich znatelně ubylo. Nedá se asi říct, že bych byl úplně zklamaný, ovšem faktem je, že U konce světa se mi líbilo o dost méně než předchozí dva snímky, přišlo mi příliš dlouhé a zbytečně akční (první potyčka s ufony byla výborná, ale další ji pouze opakovaly - a ne v tom vtipném smyslu "déja vu"). Pochvala patří hudbě (neodolatelná scéna s Whiskey Bar od The Doors) a všem hercům, a moc se mi líbil epilog. Až jsem si říkal, jaká je škoda, že se první polovina filmu neodehrávala "před" a druhá "po". Tři a půl hvězdy prozatím s těžkým srdcem zaokrouhluji dolů a počkám si na DVD reprízu.__P.S. Jak moc film bavil ostatní diváky, nevím, v kině jsem byl sám. ()

Související novinky

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Simon Pegg píše nový Star Trek

Simon Pegg píše nový Star Trek

22.01.2015

Britský komediální herec Simon Pegg dávno není jen komediálním hercem. K režii se ještě nedostal (a kdo ví, jestli o to má vůbec zájem), už ale stihnul nasbírat spoustu scenáristických zkušeností.… (více)

Konec světa bude!

Konec světa bude!

23.09.2013

I když se již zdálo, že se komedii U Konce světa nepodaří v ČR dostat na plátna kin, distributor Cinemart nakonec ohlásil její premiéru na 24. říjen 2013. „Při složitých jednáních o uvedení či… (více)

Spielbergova apokalypsa se blíží

Spielbergova apokalypsa se blíží

30.09.2012

Přesněji „robokalypsa“. Dlouhá léta připravované historické drama Lincoln je připravené na start v kinech (oficiální světová premiéra 16. listopadu) a Steven Spielberg se může zase pustit do něčeho… (více)

Reklama

Reklama