Reklama

Reklama

Tahle putyka, stojící v ospalém městečku Newton Haven, je zajímavá snad jen tím, že má být cílem velmi odvážného pivního maratónu pětice kamarádů. Ti se ho pokusili „doběhnout" už před lety, ale tehdy na ně bylo tempo 12 piv – 12 hospod – 1 noc příliš zběsilé. Pak je osud zavál na všechny strany, než se Gary (Simon Pegg), který v životě nic nedokázal, rozhodl, že dokáže dokončit alespoň legendární tah po hospodách v Newton Haven. Přemluví ostatní kumpány (Nick Frost, Paddy Considine, Martin Freeman, Eddie Marsan) a společně se po letech vydají domů, aby se stali nesmrtelnými. Jenže Newton Haven je nevítá zrovna s otevřenou náručí. Stačí prvních pár piv a několik velmi bizarních příhod, aby si uvědomili, že v tomhle městě něco nebo někdo smrdí. Najednou nebojují jen o úspěšné strávení dalšího piva, ale i o vlastní krky. Cesta do hospody U Konce světa se zdá být najednou mnohem náročnější, než čekali. Jenže vy byste to vzdali, kdybyste si měli naplnit sen z mládí? A jen tak mimoděk přitom zachránili celé lidstvo? (CinemArt)

(více)

Recenze (788)

x_silver 

všechny recenze uživatele

Bohužel. Tahle parta měla rozdíl mezi prvním a druhým dílem trilogie 3 roky. Kdyby ve stejném časovém intervalu vypálili třetí díl, nejspíš by nebyl tak přemyšlený a přeplácaný blbostma. Zkrátka tohle si nechali ležet v hlavně moc dlouho a vznikla z toho přepuštěná parodie na všechno, až to ani nebylo vtipné. Je mi líto, ale tohle je veliké zklamání oproti Shawn of Dead a vubec oproti Hot Fuzz. ()

Berty00 

všechny recenze uživatele

Naozaj famózne zakončenie cornetto trilógie (Shaun of the Dead.Hot Fuzz,World´s end) Už je to tretí počin trojice Pegg,Frost,Wright a stále to má niečo do seba...Edgara Wrighta mám moc rád a tu je jeden z filmov kôli ktorým ho mám rád...Naozaj zaujímavý námet (Skúste dať 12 krčiem v reále) ...Bavil som sa kráľovsky i keď to bolo slabšie ako predchádzajúce filmy tak Simon Pegg a Nick Frost sú jedna z mojich najobľúbenejších dvojích a sú nesmrteľní...! ()

Detak 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je tak šílený, že to asi málo kdo zkousne, ale mě to bavilo. Dobré scénky i efekty a fakt až šílené zvraty :-D ()

Metalicum 

všechny recenze uživatele

fajn podivana, ale porovnani s Hot Huzz ani Shaun of the Dead to urcite nesnese. Trochu zklamani byly akcni sceny, ktere rozhodne nemely drajv a rytmiku jako v Shaun of the Dead, ani preciznost a vtip Hot Fuzz (Ever fired your gun up in the air while shouting "aaargh"?). ()

Lyx 

všechny recenze uživatele

Skvelá sci-fi akčná komédia, ktorá má výbornú výpravu, príbeh, scenár a úžasných Britských hercov.Aj keď Hot Fuzz nastavil laťku dosť vysoko, The World's End je tesne za ním. Pegg, Frost, Freeman a Marsan pokope, tak z toho môže vzniknúť len niečo dobré. A aj vzniklo. Prvá polovica je síce trochu zdĺhavá a stopáž takmer 2 hodiny mohla byť kľudne skrátená, no aj tak som sa pri tomto snímku nedokázal nudiť. Stále sa niečo deje- je to nabité akciou, humorom a zmysluplnými dialógmi. Jediné, čo mi vadilo by bol ten zdĺhavý začiatok a pomenej dobre mierených vtipov. Moje hodnotenie: 85% ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Duo Simon Pegg / Nick Frost mám rád, ale jak už mnozí psali, film má sestupnou tendenci. Po zábavném začátku sklouzne k málo zajímavému prostředku a konec v poslední hospodě byl vyloženě hrozný. Trochu to pak napravil epilog. A po skouknutí jsem měl strašnou chuť na pivo. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 7,0/10 | Rotten Tomatoes: Tomatometer - 89% (?), Audience Score - 71% | FDb.cz - 61.5% | Pecka! Jako každý díl této "zmrzlinové" vulgární série a enormě vtipný masakr se skvělým hereckým obsazením, zasazením a hlavně scénářem. V první části zábavná pohodka o chlapech, kteří si jdou pořádně zachlastat, pak totální masakr "mimíků" (nejlepší část filmu!), poté skvělé závěrečné fuckování Sítě s hlasem Billa Nighye (viděli jsme v originále) a konec.... dramedy, které se až tak nepovedlo. Přesto nám to nemůže zkazit skvělý pocit z filmu! 75% ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Po povedeném Soumraku mrtvých, který mi sice svým stylem až tak nesedl, ale užít jsem si ho dokázal, jsem okusil další film z pomyslné Cornetto trilogie a opět je to šílenost. A to opravdu velká šílenost. Dokonce větší, než právě zmíněný Soumrak mrtvých, ale vlastně mi to nevadilo. Naopak si začínám na Wrightův styl zvykat a dokonce díky němu nejspíš přicházím na chuť britskému humoru, který mi do poslední doby moc neseděl. Kromě Edgara Wrighta a jeho stylové a dle mého mnohými nedoceněné režie, se o to ale zasluhují i Simon Pegg, Nick Frost a další z herců, kteří jsou v jeho filmech do jednoho správně naladění a jsou vlastně takovou zárukou pořádné zábavy. A rovněž ve filmu U konce světa, který se může podle celkového hodnocení zdát jako slabší, se jim povedlo mě bavit vlastně po skoro celou dobu stopáže a i přes různé nelogičnosti či v podstatě banální příběh jej mohu vřele doporučit a hodnotím ho nakonec překvapivě stejnou měrou, jako Soumrak mrtvých. 70% ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Zaručené průšvih pro ty, co mají díky předchozím dílům Cornetto trilogie ty největší očekávání. Edgard Wright bohužel v poslední době začal místo vymýšlení nového, vykrádáním sama sebe a jeho střih, ani prolínání záběrů už asi moc neoslní. Proto jsem se těšil na příběh a ten byl... celkem fajn. Je zajímavé sledovat, jak se příběh z komedie přesune až drasticky v ujetý scifáč, který neví, kam má jít. Ostatně prvotní nápad (Dát si v jednom městečku ve všech hospodách pivo) by si bohatě vystačil jako kraťas. Takhle je to občas moc dlouhé, málo vtipné (jsou tam tak 2-3 dobré vtipy) a trochu utahané (po 4 hospodě už vám to tak moc boží nepřijde). Ze zpětného pohledu to vypadá, že se mi film nelíbil, což není pravda. Jen je to od Wrighta trochu úkrok zpět a jinam. Je už jen na vás, zda li couvnete s ním. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Wrightovina ako vyšitá, ktorá do polovice funguje skutočne efektívne. Potom začnú kolesá na nákupnom košíku viacej vŕzgať a Wright naráža do nákupnych regálov, ale potom sa mu akosi podarí docieliť až k pokladni a odchádza z obchodu celkom spokojný. Z cornettovej trilógie niekde medzi slabým Shaun of the dead a geniálnym Hot Fuzz. Štvrtú hviezdu ale postpubertálnemu Edgarovmu výtvoru nechám, pretože vidno, že mal z toho neskutočnú radosť a väčšinou som sa smial aj ja. Akčné témy sú super, námet je šialený a partia britskej hereckej grupy taktiež fajn. Za mňa 70%. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Od dvojice Pegg+Frost bych čekal víc. Začátek nebyl špatný, 5 bývalých spolužáků a znovu pivní běh, co hospoda, to 1 pivko, tak se tomu aspoň říkalo za nás. Ale pak to nějak uvadlo a padlo bokem. 5/10 ()

Oxyuranus 

všechny recenze uživatele

Třetí z tzv. Cornetto série. Tak s napětím jsem očekával tento film a doufal, že to bude stejná pecka jako dva předchozí filmy. Tvůrčí trio mě zkrátka nedovolilo o tomto filmu uvažovat jako o samostatném filmu, ale nýbrž jako o  součásti trilogie. Úvodní námět je skvělý. Parta po letech znovu shledána pokoušející se pokořit pivní běh po hospodách.  Postava Simona Pegga je v tomto filmu opravdu prvotřídní ztroskotanec a životní looser. To samé či možná absurdnější jsem čekal i od postavy Nicka Frosta, leč jeho potenciál využitý tedy opravdu nebyl. Škoda škoda. Zpracování anglických hospod je sympatické, ale jejich skýtající potenciál je nevyužitý. Samotný příběh nepřináší nic nového ani šokujícího. Ale závěrečná pointa, to jak to dokázali posrat lidstvu, byla fajn. S těžkým srdcem musím říct, že se to nepovedlo dotáhnout do konce. Alespoň toho cornetta jsem se na konci dočkal. ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Díval jsem se podruhé. A to mě štve nejvíce, že jsem tomu zase věnoval čas. Nic mi to nedalo. Nebavilo, neoslovilo. Ach jo. ()

VanBradley89 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se. Začátek možná trochu slabší, stejně tak i epilog. Ale to mezi tím byla našlápnutá jízda. Jedna pitka, při které se otevřou staré rány, někdo si přizná svojí bolestivou existenci a jen tak mimochodem se "zachrání" svět. Wright dokonale zvládá akční scény, které jsou přehledné a nápadité. Hlavně bitka na záchodě. Hlavní parta dobrá. Tam vyčnívá především Pegg, ten to prostě táhne. Výborný hlášky ( vede finální rozhovor a debata o tom jak je budou rozlišovat) a Nick Frost je nelepší zabiják robotů od Johna Connora. ()

MjrDutch 

všechny recenze uživatele

Najvážnejší a asi aj najslabší diel trilogie ale na ukončenie to bohato stačilo.Všetko ide pekne v zabehnutých kolajách :Prvá polhodina podrobne vykreslí charaktery postáv a potom bojuje banda ludi na cele s duom Frost/Pegg proti organizovanej "sekte" zažívajúc absurdné situácie presne ako v predchádzajúcich dieloch.Scenár je prepracovaný a dôvtipný ako vždy aj keď niečo tomu ako keby chýbalo.Možno je to tým ze je to vlastne ten istý film ako predchadzajué len s iným protivníkom.Odkazy na filmy :Invasion of the Body Snatchers a The Day the Earth Stood Still milo potešili.Dúfam ze Frost bude hrať v EXP4 je to mláťička ako sa patrí :"Andy i want you inside me. OKAY! :D" P.S. Korneto na konci nemohlo chýbať :D ()

mArtinko5MB 

všechny recenze uživatele

Jameson Empire Awards 2014: Najlepší britský film - Víťaz Veľmi pritiahnutá sci-fi komédia na čele so Simonom Peggom. Pár vtipných fráz a scén, na druhej strane, nie tak často sa dostanem k takejto kombinácii žánrov. Určite lepšie ako We are the Millers. Vyvrcholenie filmu až nakoniec, kde si odomňa doslova vydrankal o jednu hviezdu viac. Očakávania som veľké nemal a preto neprišlo sklamanie, bohužiaľ ani prekvapenie. Priemerných 70% ()

Beda 

všechny recenze uživatele

Pegg s Frostem neztratili od Hot Fuzz nic ze svého umu a stále spolehlivě baví a táhnou celý film. Oproti předchozím dílům je to v určitých momentech přece jen trochu vážnější (scéna u posledního piva), což však filmu vůbec neubírá, právě naopak. Důstojné zakončení zmrzlinové trilogie, které stojí za to vidět. ()

Související novinky

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Simon Pegg píše nový Star Trek

Simon Pegg píše nový Star Trek

22.01.2015

Britský komediální herec Simon Pegg dávno není jen komediálním hercem. K režii se ještě nedostal (a kdo ví, jestli o to má vůbec zájem), už ale stihnul nasbírat spoustu scenáristických zkušeností.… (více)

Konec světa bude!

Konec světa bude!

23.09.2013

I když se již zdálo, že se komedii U Konce světa nepodaří v ČR dostat na plátna kin, distributor Cinemart nakonec ohlásil její premiéru na 24. říjen 2013. „Při složitých jednáních o uvedení či… (více)

Spielbergova apokalypsa se blíží

Spielbergova apokalypsa se blíží

30.09.2012

Přesněji „robokalypsa“. Dlouhá léta připravované historické drama Lincoln je připravené na start v kinech (oficiální světová premiéra 16. listopadu) a Steven Spielberg se může zase pustit do něčeho… (více)

Reklama

Reklama