Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fiktívna ponorka amerického námorníctva Corsair pôsobí v severnom Atlantiku, kde má za úlohu vypátrať a zničiť nemecké vojnové plavidlá, ktoré napádajú konvoje so zásobami z amerického kontinentu pre Sovietsky zväz a Veľkú Britániu. Činnosť na ponorke je podriadená bojovým akciám, ale predsa len zostáva čas aj na vzájomné súperenie dvoch dôstojníkov, sokov v láske. (Volodimir2)

(více)

Recenze (9)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Místy je to sice (nechtěně) k popukání, ale pokud to člověk bere s nadhledem a respektuje dobu vzniku, pak je to slušně odvedená práce. Každopádně to byl asi jeden z nepropagandističtějších snímků své doby, hlavně ty emotivní projevy na konci, toho nás tvůrci opravdu mohli ušetřit. Film může být znám pod názvem Rychlé ponoření. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Doba vzniku se zapřít nedá, snímek je hlavně propagandistický a povzbuzující patriotismus. Milostná povinná linka tam sice je, ale měla jsem pocit, že hlavní hrdina není eroticky vzrušený ani tak dívkou, jako spíš torpédovými čluny, na kterých sloužil. Když o nich mluvil, tak se celý rozzářil. Když se podíval na ni, tak se jen sotva unaveně pousmál. Zajímavé ale jsou reálie ze života námořníků na ponorce. Je vidět, že film vznikl ve spolupráci s armádou. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ponorkovy film o druhej svetovej natoceny pocas druhej svetovej? Bol som dost zvedavy na technicke kvality a aj celkove poňatie. S technickou kvalitou som spokojny. Kedze u trikov dokazem prihliadat na dobu ich vzniku, tak som doslova nadseny z toho, co uz vtedy dokazali. Okrem realnych zaberov ponorky tu mame aj fakt pekne modely, ci uz lodi a ponoriek, tak aj nemeckej zakladni a vsetko to tak nadherne na konci vybuchuje. Celkovo su bojove sceny skvele aj co sa tyka taktiky. Postavy sa tiez vydarili. Charizmaticky kapitan, trochu frajersky zastupca velitela, zaujimava bola podzapletka ohladom zdravotneho stavu jedneho clena posadky. Potesil ma aspon jeden znamy xicht v tak starom filme. Parkrat sa tu mihne mladucky Harry Morgan z Mashu. Ani tej propagandy tu nie je az tak vela. Otravne pôsobi len zaverecny prejav o tom ake je namornictvo fakt super duper bezvadne. Takze preco davam len 3 hviezdicky? Moze za to otravna linia s milostnym trojuholnikom, ktora mi pripomenula vsetky tie sucasne Tvajlajty, Hunger Gamesy a dalsie sracky v ktorych sa jedna pipina nevie rozhodnut ktoreho chlapa si ma vybrat. Bez tejto linie by to bol skvely ponorkovy film. 6/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vojnová love story s ocenenými špeciálnymi efektami, neponúka vôbec nič zaujímavé. Ide o dobovú agitku amerického námorníctva s niekoľkými ,,vážnymi,, zamilovanými scénami a zopár akčnými sekvenciami. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Film je fikciou a ponorka Corsair v USS námorníctve neexistovala. Natáčalo sa na USS Martin (SS-105) a vo filme nie je z dôvodu utajenia vidieť žiadna iná bojová ponorka z bojov v 2. svetovej vojne. ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

No přiznejme si to, je to propaganda s vloženým klišé: Dva důstojníčci na jedné ponorce a jedna trošku zmatená, co do citových pochodů,slečna . ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Nečekaně příjemné překvápko. Power se sice prvních 15min. tváří jak kakabus, ale od sequence ve spacím vlaku (ta byla squellá, včetně jak jinak Baxterové, tentokráte v saténovém ´´pyžámku´´ oh boy) se to rozjelo a nepokazil mi to ani ten závěrečný proslov, zde tak hojně citovaný. Já ho prostě přetočil a basta. Jen škoda, že to nebylo delší (hehe, už jsem jako antiverze kolegy honajz2, páč ten by zase všechno nejraději zkracoval:) protože ta romantická linka mezi Powerem a Baxterovou byla opravdu dobrá a měla tu správnou chemii a i na humor v ní došlo, což většinou u romanťáren nemusím, ale zde to dohromady bezchybně fungovalo. Takto jsem dostal vcelku vyváženou skladbu...úvod...romantika...ponorka...romantika...ponorka/akce...závěr. A mě by nevadilo obou věcí více. I když straním romantice s příměsí humoru. Potěšila Dame May Whitty v roli babičky por. Stewarta, kterou znám z Plynových Lamp 1944 a zde se pěkně vybarvila. A to, doslova.;-) No a velitel ponorky a skorosnoubenec (který utřel ,ale nijak se kvůli tomu nevěšel) byl takový nemastný, neslaný, páč se očividně připravoval, až bude příští rok, vyšetřovati vraždu Laury Huntové. Oskárka za vizuální efektos speciálos, chápu. Nemám ponorkovým scénám moc co vytknouti. A málem bych zapoměl....zaujala mě ta linka s Harry Morganem (mj. tv M.A.S.H.) co bral nitroglycerin na srdce (jako Otec Merrin v Exorcistovi) a jeho černým a psychologicky sympatickým (ano, je to tak, už tehdy byl ten Hallywůd progresivní, ovšem ne tak debilně jako dnes) kámošem, který mě v 1 scéně naprosto dostal, když při přípravě na závěrečnou noční akci, si jednotka barví obličeje na černo, načež on prohlásí, když se zasměje při pohledu na ně, že se jako Komando už narodil. Nejlepší hláška vůbec a když víte, že to pronesl černoch ve filmu ze 40tých let, tak to nemá chybu. ;-) Tu mohli více rozvésti, ale to zase souvisí všechno s tou stopáží. A ty zasr. Němce, co se vydávali za Šwéďáky,ale moc dlouho to nevydrželi a velmi promptně ukázali tu svou toliko zbožňovanou vlaječku s hákáčkem, bych postřílel do jednoho. Však taky dostali po zásluze, co si navařili. A to je vše, kluci a holky. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

TRY THE MAYFLOWER! Naprosto parádní film z doby druhé světové války. Nevidím na něm nic špatného a patriotismus podle mě nastoupil až v úplném závěru filmu. Všechny rozhovory s Tyronem Powerem a Annou Baxter jsou skvělé a vtipné a právě naopak oproti ostatním slaďákům nenudí. Co na tom, že kapitán se honí za kariérou a jeho milou doma mu obírá jeho první důstojník ..who cares?, dočkáme se tady napínavé akce a vylodění a to je to oč tu běží. ALL RIGHT, OPEN NUMBER ONE, MR STEWART. AYE, AYE, SIR! ()

Reklama

Reklama