Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seriál Zenigeba nám umožní pohled na dnešní společnost, kde všem jde jen o peníze. Malý Gamagori Futaro nevyrůstá zrovna v příjemném prostředí – otec je alkoholik a jediné, co umí dělat, jsou dluhy. Jednou ho jeho otec ošklivě zbije a to mu nechá památku – ošklivou jizvu, kvůli které se ho všichni začnou stranit. Gamagoriho matka je nemocná a umírá, protože nemá peníze na léčbu, a on sám se dostává do sirotčince, kde se zapřísahá, že už nikdy nebude chudý.
O pár let později pracuje v loďařské společnosti a zde se setkává s dcerou ředitele, s Mikuni Midori, která ho zve k sobě. Není to kvůli tomu, že by se jí Futaro líbil, ale kvůli její mladší sestře Akane, která má stejný problém jako Futaro, a Midori si myslí, že jen Futaro je schopný jí pomoci. Futaro nezapomíná na svůj slib z dětství, že už nikdy nebude chudý, a tak „to dá dohromady“ s Akane – ale trochu jinak, než by se očekávalo… (Zíza)

(více)

Recenze (6)

Sykon 

všechny recenze uživatele

Většina japonských seriálů které jsem viděl, jako třeba Priceless nebo Binbo dansi,se problematice peněz a chudoby věnují ze zcela jiného úhlu. Prostě tvrdě pracuj, a ono se ti to vyplatí. Tento seriál ovšem jde diametrálně odlišnou cestou, a právě proto dávám lehce nadhodnocené 4*. Příběhová originalita a výborný herecký výkon hlavního hrdiny je totiž v tomto případě zaplacena až přílišným opakováním scén s Futariho psychopatickými výlevy, na druhé straně pak nevěrohodnými postavami dcer loďařského magnáta a celkově trochu řidším dějem. Velmi nápaditá byla i náplň posledního dílu. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

První asi dva díly jsem si říkala, to je ale hlavní postava, takový pořádný psychouš. Tahleta škatulka mu zůstala, tu už mu nikdo za celý seriál neodpáře. A že ho Ken'iči zahrál na výbornou. Ale potom mě to začalo nudit. Bylo to takové sterotypní. A některé scény trvaly moc dlouho. Navíc snad Japonci neumí zacházet s kamerou. Chvíli jsem nevěděla, jestli s ním mám soucítit nebo mu přát smrt. Ani teď to nevím. Ale za tu myšlenku, co to nese, za posledních pár dílů, kde mě některé části opravdu oslovily a opravdu mě bavily, a za poslední díl, kde byl ukázán, říkejme tomu třeba, paralelní vesmír, dávám 4*. Ale váhala jsem, protože jsem občas opravdu nechtěla vidět křičícího, slintajícího Futara; ono se to omrzí. BUM Přeloženo. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Money Crazy (Zeni Geba,銭ゲバ ) - 9*45 min. je Japonský seriál, dle stejnojmenné manga předlohy z roku 1971 od George Akiyama. Samotný seriál Zenigeba není žádným romantickým dorama, což by podle zařazení do dramat mělo být všem jasné, ale radši to připomenu, aby někdo nebyl vykulenej jako já po všech těch Japonských lovestory. Seriál se zaměřuje na otázku, jestli je důležitější lidské srdce, láska nebo peníze ? Lidem co udělají pro peníze cokoli se říká Mamonáři. Už u prvního dílu jsem nevěděl co mám čekat, nikterak tomu nebylo ani u předposledního dílu a celkové hodnocení jsem dlouho rozvažoval. Krutý, Drsný a Temný seriál o Penězích, Opovržení a Zklamání se v lidech. I přes zjevnou krutost se seriál snaží šířit poselství, alespoň mi to tak přišlo a divák je na pochybách po celou dobu, co si má vlastně myslet a jestli s Futarem soucítit či nikoliv. Závěrečný díl, který se snaží rozvíjet alternativní Futarův životní příběh(co by?, kdyby?) a Endingová písnička se povedli celkem dobře a na to že některé scény byly dost natahované jsem rád, že jsem na Zenigebu zkouknul . 85 % ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Po jiných japonských doramatech, které jsem zatím viděla, bylo tohle pro mě docela překvapivé svým tématem a zároveň svým krutým vzezřením. Přestože se však jedná o druh pesimističtějšího seriálu, poměrně rychle si mě získal svou napínavostí a samozřejmě svým poselstvím. Toto poselství, které je nejvíce zřetelné v posledním díle, určitě každého donutí se nad stavem současné společnosti, kde je málokdo neovlivněný penězi, zamyslet. A zároveň nám ukáže, jak málo stačí, aby se všichni měli lépe a byli v životě skutečně šťastní, jak to vidíme v posledním díle, kde je znázorněn alternativní život hlavní postavy. Co se týče Ken'ichiho, myslím, že netřeba komentovat. Roli Futaróa Gamagoriho zahrál tak dobře, že se mu podařilo znázornit hrozivé i ty lepší stránky jeho povahy. Rozhodně si za svůj výkon opět získal můj obdiv a jen podtrhl mé celkové hodnocení celého seriálu. ~(4,7)~ ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Zenigeba bol môj prvý japonsky neanimovaný seriál, bol som veľmi zvedavý ako vyzerajú tie ospevované japonské a kórejské drámy a voľba padla práve na túto vec. Seriál si ma podmanil hneď prvým dielom a aj napriek zvláštnej kamere, som sa od neho nevedel odlepiť. Peniaze, zatiaľ som nevidel žiadny lepší film/seriál ktorý lepšie popisuje posadnutosť nimi. Zenigeba je krutý, brutálny, bezcitný, šialený a geniálny seriál, nesnaží sa nič prikrášľovať a na rovinu ukazuje ako to chodí v rozličných svetoch chudobných a bohatých. Postava Gamagori Futara je skvelo napísaná, zahraná patrí medzi tie ktoré si budete dlho, dlho pamätať.. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Určitě tomu neupřu relativně originální úhel pohledu,ale to zpracování pro mě bylo ubíjející. U až příliš mnoha epizod jsem po deseti minutách pauzovala, protože mě to nebavilo. Navíc ty postavy reagovaly přehnaně a občas až nelogicky. Tvůrci se očividně potáceli mezi tím, jestli by měl divák Futara nenávidět nebo ho litovat. Až se mi chtělo křičet: "Tak se sakra rozhodni, nebo mi názor nevnucuj!" I přes to, že myšlenka byla zajímavá, bylo tam až příliš věcí, které mě iritovaly. ()

Reklama

Reklama