Reklama

Reklama

Dr. Martin Harris s manželkou Liz přijíždí do Berlína na vědeckou konferenci. Po příjezdu do hotelu Martin zjistí, že jeho kufřík zůstal na letišti. Vezme si taxík, ale cestou na letiště mají nehodu, auto skončí v řece. Martin je v bezvědomí, řidička Gina ho vytáhne na břeh, pak ale musí zmizet, protože je v zemi ilegálně. Z kómatu se probudí až za čtyři dny. Hned se vrátí do hotelu, zjišťuje, že ho manželka nezná a je doprovázena neznámým mužem, který se za něj vydává. Martin si není jistý, jestli se po nehodě zbláznil, nebo jestli je obětí nějakého obrovského spiknutí. Úřady, které mu nevěří, ho naprosto ignorují. Pronásledují ho tajemní nájemní vrazi a on je sám, unavený a na útěku. S pomocí nečekaného spojence, řidičky Giny, která ho zachránila, se po hlavě vrhá do řešení záhady. Začíná pochybovat nejen o své příčetnosti a identitě, ale i o tom, jak daleko je schopný zajít, aby odkryl pravdu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 081)

verbal 

všechny recenze uživatele

Liam se asi třískl do hlavy i před tím, než mu doručili scénář a v domnění, že je druhořadý pokrfejs Damon, řekl své nesmělé "ano". Na rozdíl od Mata však v kómatu zapomněl, že umí karate, a tak likviduje profesionální vrahy u Brandenburské brány jen za pomocí svého charismatu. Ač akčně dokonalé, letecké záběry Berlína umí dneska kdejaký gůgl a scénárista nechával svou cihlu eidamu uzrát ve spíži plné myší tak dlouho, až vytáhl ohryzané torzo ementálové logiky. Nebýt rýsujících se bradavek Krugerovic Dianky a dokonalého Staatssicherheitsmitglieda Herr Ganze, byl by tento film ganz scheisswert. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po predchádzajúcich filmoch tvorcov Taken a Orphan je Unknown tak trochu sklamaním, rozhodne však nie filmom ktorý by som ohodnotil ako strata času. Len od toho netreba očakávať, že z daného námetu vytrieska niečo originálne, stále je to dobre obsadený a zručne natočený film, ktorý sa ku koncu celkom slušne rozbehne. January Jones ešte nemám napozeranú ale celkom zaujala a som na ňu dosť zvedavý v X-men Frst Class. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson je bourák, teď už to vím. Ve svých šedesáti letech hraje role akčních borců, které nemají v současnosti žádnou konkurenci. A to musím říct, že bych to do něj nikdy neřekl. Každopádně kamkoliv on se zachomejtne, pokaždé je o charismatický útok na moje oční spojky zaděláno. Neznámý je nejenom v tomhle ohledu perfektní film. Další devizou je i samotný příběh, který se motá kolem špionů a perfektně plyne. Dokonce bych si troufnul tvrdit, že tenhle špionskej příběh je snad jeden z nejlepších, co jsem kdy viděl, ne-li nejlepší. Takové množství zvratů, jaké nám tvůrci nastřádali v tomto filmu by totiž nedokázala ani Sparta Praha v utkání s Barcelonou. A co že jsou ve filmu očekávatelné scény. Mně upřímně u filmu tyhle věci vůbec nezajímají. Když bych chtěl na film koukat a přemýšlet, tak si podle toho pustím takový film. Tenhle mi ale nedal úkol přemýšlet a zabavit a popřípadě šokovat. A to bez problémů zvládl. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Překvapení. Dalo by se říct, že vše, co uvidíte v tomto filmu, bylo už někde použito (viz nová funkce "Podobné filmy") ale přesto to nějakým způsobem funguje. Liam Neeson se do těchto rolí (chlap, který bojuje proti všemu a všem, aby získal, co chce) hodí a není problém mu i fandit, Diane Kruger a January Jones jsou překrásné ženy a potěšilo mě, že po hodně dlouhé době vidím ve filmu Bruno Ganze. Prostě a jednoduše, pokud nevěříte, že lze vytvořit (nadprůměrný) film z něčeho, co jsme již několikrát viděli, tak mrkněte na Unknown a uvěříte. 80 %. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ideální film pro návrat z Berlína. Zatímco skutečný Berlín je město, které člověku vyrazí dech, v tomto filmu slouží především okolí Braniborské brány jako osa celého příběhu. A to, že je to celé postavené na herecké jistotě Liama Neesona samozřejmě není na škodu. Plus nikdy nepohrdnu Sebastianem Kochem. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (20)

  • Natáčanie v Berlíne sa ukázalo ako veľmi ťažké, pretože mesto v tom čase prežívalo najchladnejšiu zimu za posledných 20 rokov. (Arsenal83)
  • Ve scéně, kdy doktoru Harrisovi (Liam Neeson) přijde v galerii textová zpráva na jeho mobilní telefon, se na displeji zobrazí datum obdržení 29. 3. 2010. Poté se ale na displeji mobilu objeví datum 26. 11. 2011. (Pavlínka9)

Související novinky

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

„Neznámí“ tvůrci směřují do první ligy

„Neznámí“ tvůrci směřují do první ligy

16.07.2011

Přestože se thriller Neznámý dočkal spíše vlažných recenzí, při 30-milionovém rozpočtu vydělal sympatických 130 milionů a jeho tvůrci mají o hollywoodskou budoucnost postaráno. Nepřekvapí to hlavně u… (více)

Dracula zase trochu jinak

Dracula zase trochu jinak

10.02.2011

Nejslavnější příběhy mají tu smůlu (nebo štěstí?), že se tvůrci pořád snaží o jejich nová, originální zpracování. Někdy to vyjde, někdy vznikají bizarní projekty. Stokerův Dracula není výjimkou – z… (více)

V obležení krásných mladých blondýnek

V obležení krásných mladých blondýnek

27.10.2009

...se ocitne hyperaktivní Liam Neeson v thrilleru produkční společnosti Dark Castle a studia Warner Bros. Unknown White Male. Pro producenta Joela Silvera film natočí Jaume Collet-Serra, který po… (více)

Reklama

Reklama