Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beth (Jaime King) chce spolu s manželem (Frank Grillo) oslavit nastěhování se do nového domu, který před pár měsíci vydražili, a tak uspořádají pro pár přátel večírek. Oslavy netrvají dlouho a na prahu nově zrekonstruovaného domu se objevují jeho původní a ne zrovna spořádaní obyvatelé, kteří vůbec netušili, že přišli o svůj domov. Když na sebe obě skupiny nevyhnutelně narazí, začíná nepředstavitelný teror.... (Krouťák)

(více)

Recenze (282)

POMO 

všechny recenze uživatele

Kruté, úchylne násilné a na tak lacno vyzerajúci a znejúci film (otrasný soundtrack!) kvalitne zrežírované. Teda keď pominieme demenciu postáv. Keby sa ale chovali rozumne, skončí to po prvej tretine. Čo by bola škoda. Výživne upgradnutý remake. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

I když Rebecca de Mornay sundala Ruku z kolébky, prošla si přechodem a depilovala švihácký knírek, pořád prokazuje, že jí role psychopatických maminek sednou jako nůž mezi žebra a jakmile dostane příležitost, dokáže být stále stejně mrštná jako před devatenácti kily! A tak se slibně rozjíždějící swingersparty několika maloměstských sousedů hezky zvrhne v zajímavou vybíjenou, kde jediné vlhké díry jsou ty po kulkách, stříká výhradně krev, lížou se pouze rány, píchá se jako o život, ale jen kuchyňskými noži, sem tam někdo předčasně vyvrcholí plivajíce krev a i ta kozatá, zkušeně vyhlížející bruneta, která si evidentně spletla dveře na casting, toho má po chvíli plnou prdel a křičí záchranné slovo. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dostatečně zábavné (stopáž není zrovna krátká, naštěstí se ale pořád něco děje) a v některých scénách i příjemně intenzivní a napínavé, ale současně bohužel velmi prvoplánové a samoúčelně násilné. Bousman se ani nesnaží zakrýt svou spřízněnost se sérií Saw, ba spíše právě naopak - a snímku to strašně škodí. Ve scéně "máte 30 sekund, jestli jedna z vás zabije tu druhou, nechám ji naživu" už jsem se ze zoufalství snažil sám sebe přesvědčit, že na nás Darren lišácky sofistikovaně pomrkává, ale asi ne - mnohem spíš si pořád myslí, že je to "cool". Výrazným mínusem je zcela určitě chování postav (hlavní hrdinka mohla všechny dostat z problémů ještě dřív, než se do nich vůbec pořádně dostali), plusem například charismatická matka Rebecca De Mornay. Finále šlape fajn a celkově z toho mám spíš pozitivní pocit příjemné hororové jednohubky, srovnatelné třeba s nedávným remakem I Spit on Your Grave. S hodnocením váhám mezi čtyřmi a třemi hvězdami. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

skutocne necakane dobre. mnohi samozrejme namietaju, aki by boli oni hrdinovia, bla bla bla, ako by sa zachranili uz za 5 minut, ale je to film a vyvrazdovacky nie su predsa o tom, ci niekto zomrie, ale o tom kto, kedy a akou zabavnou smrtou :D:D Rebecca bola neuveritelna. keby na mna prehovorila z monitoru, ze chod si sadnut do kuta, asi by som sla. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Totální píčovina, která mě iritovala nějak vším. Vůbec to nedává smysl, což bych i prominul, ale nemá to ani trochu atmosféry. Ti pornoherci to prostě nedovedou prodat. Je to levná, lajdácká sračka. Fakt jsem u toho trpěl. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TO NENÍ VÁŠ DŮM!“ ,,TEĎ UŽ ANO!“..... /// Když se na rozjetou párty nakýbluje trojice ozbrojenejch týpků, dá se čekat, že se zábava posune jiným směrem. RODINA BY MĚLA DRŽET POHROMADĚ! Maminka je naštěstí už na cestě! Hodně sympatický obsazení (včetně upírky Jessicy) a zajímavě se rozjíždějící psychoválka – rukojmí vs. únosci (nečekejte žádnej Helsinskej syndrom!). Jednání pod tlakem sebou přináší hodně chyb. Bohužel i dementního chování. Takže, abych to neprodlužoval: dobrej pokus, ale z party rukojmích se postupně stává parta kreténů, která si zaslouží JEDINÉ! Emoce? JASNĚ vy americká bando dementů! (Taky ta délka!) Happy MOTHER‘S DAY potěší násilím, ale logicky…. bych šel radši do Posledního domu nalevo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že i od fotky může vzplanout žena. 2.) Nevím kolik krve musí vytéct z hajzla, než se udusí fólií. 3.) Jsme parta přátel (že jsme dementi ještě nevíme). 4.) Mám 4 děti a jsem neplodná. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tento rok je asi najkvalitnejší na dobré horory, len dúfam, že nepredbieham. Nevidel som pôvodnú verziu, ale podľa toho čo som čítal, s týmto filmom najskôr veľmi nesúvisí. Spočiatku mi to ani nepripadalo ako horor, skôr ako klasický rukojemnícky thriller. Skupinka hľadaných gangstrov si to namieri do domčeka plného mladých, ale tá ozajstná párty sa začne, až keď privolajú svoju psycho mamču. Tá mi v podaní Rebeccy celkom sadla, aj keď najväčší priestor dostala až ku koncu. Prelínajú sa tu rôzne žánre, z rukojemníckeho thrilleru sa nám to zmení na psycho (pobavila scénka, keď sa mamička rozhodla, že svojmu synáčikovi pomôže prísť o panictvo), a napokon sa nám to prehupne na pekne krvavé jatky. Najväčšou výhodou je veľký počet postáv, z čoho nám logicky vyplýva hojný počet mŕtvol. Dokonca nechýba nejaké to mučeníčko. Film trvá 112 minút, takže stopáž je dosť prehnaná, ale normálne by som to nemal problém pozerať ďalšiu hodinu. Čo sa týka záveru, nebudem spoilerovať, ale predpokladám, že tam asi zopár ľudí spokojných nebude. Tak či onak, po tohtoročných prekvapeniach (Primal, Insidious, I Spit on Your Grave) nám pribudol do zbierky ďalší klenot. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Den matek je Parádní Věc! Od samého začátku, to nabírá slušné tempo... Perfektně ztvárněná psychologie postav.. Ten tlak na postavy byl Opravdu Tuhý! A ke konci skvělé gore.. Já byl fakt nadšený A doufám, že takových filmů budou točit více a více! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Mazec!!!!! Na Amíky fakt super!!! Film nehraje na gore, krev a znásilňovačky. Ale na šílenej psychickej tlak na oběti, který nemají skoro celou stopáž filmu žádnou šanci, psychickou manipulaci, naprostou nepředvídatelnost a šílený násilí, kdy se tam po baráku řežou všichni hlava nehlava vším, co je po ruce. Obě strany padají jak mouchy po dešti, člověk vůbec netuší, kdo přežije a kdo ne. Parááda!! Excelentní explo-thriller!! Perfektní herecký výkony, úžasný hudební doprovod!! S původní "Troma-verzí" (1980) to moc společného samozřejmě nemá.... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak netuším, jestli to byl nejlepší nápad. Natočit totiž remake tromáckého Dne matek tak, aby vyhovoval dnešnímu hollywoodskému standardu a zároveň neměl s originálem nic společnýho, už z trailerů zavánělo průšvihem. Vedle nově zpracovaných The Last House on the Left a I Spit on your Grave působí tenhle snímek jako nedomrle, jež by potřebovalo ještě trochu péče a lásky. Buď to přidat na intenzitě a brutalitě, kterou zde představují pouze dvě rozstřelené hlavy, nebo film uchopit mnohem syrověji a dravějším rukopisem do něj vtisknout svůj osobitý styl. Věřím, že jím Bousman disponuje, možná stačilo přidat pár hudebních čísel a spoustu nahotinek :) Takhle působí Den matek jako promarněná šance. A to i skrz úvodní nášlap, pěknou hudbu a slušného obsazení. Objeví se tu například Shawn Ashmore z Frozen nebo kočička Briana Evigan z Burning Bright, ale největším tahounem je bezesporu Rebecca De Mornay jako psychopatická, ale milující matinka. Pro Darrena, tvůrce vymazleného muzikálu Repo! Genetická opera, je tohle určitě krok zpátky. Uvidíme, jestli si napraví reputaci s blížícím se projektem 11-11-11. EDIT: Nenapravil. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Ohromné překvapení. Asi nejlepší film, který jsem letos viděl a s tím jsem při stahování rozhodně nepočítal. Tento film zaujme hlavní tím, že je ->> zábavný <<- a absolutně všechny scény v něm mají koule, mají šťávu a mají smysl. Žádná nudná nastavovaná vata, žádné ředění chlastu vodou, žádná mouka v uzenině. Tohle je prostě opravdový žánrový film, který se povedl! Celých 112 minut se něco děje a když už si scénáristé nevěděli rady, přidali do mlýnku morální apely a dilemata, nebo si pomohli drsnými odbočkami, které do děje nijak nezasahují, ale přikrášlují ho (lady minisukně a jejich nožíková party u bankomatu). Právě tyto "doplňky" skvěle ladí s celým filmem i když jsou v podstatě nesmyslné. Tento film je jednoduše tak prostý a přímočarý, až je dokonalý a přesně tohodle by se měli tvůrci držet, protože právě o tomhle filmy jsou a měly by být! 90% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pokusy o přesahy naprosto nefungují, jako thrillerová atrakce to ale svou roli plní docela obstojně. Charisma De Mornay je sice poměrně nucené, ale neměl jsem problém na něj přistoupit. Délka samotná nevadila. Chování postav ale přece jen mohlo být logičtější a násilí intenzivnější. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

První polovina je na poctivé čtyři hvězdičky. Velice svižný, brutální, přitom však napětím a nápady nešetřící explo...něco. (Navíc ještě lehce říznuté westernem.) Celkem jsem věřil, že si ten snímek udrží svou úroveň až do konce. Bohužel, v druhé půlce jde kvalita dolů, a ve finále je to pak už docela trapas. Škoda, docela jsem tomu filmu fandil. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ano, Rebecca De Mornay sundala ruku z kolébky a položila pod ní hlavu. Její za každých okolností vyrovnaná maminka dala vzpomenout na těžký osud Rafanů, Normanů Batesů i ředitelů springfieldských základních škol a za svou opičí lásku k potomkům si zaslouží pugét růží do vázy (vytvořené brokovnicí z její lebky).. Logika pláče, konec páchne. Místy docela tupě působící exploitation, který si co 5 minut pomáhá nějakou směšnou berličkou, aby mohl vůbec pokračovat a navíc, v porovnání s Funny Games nemůže být o nějakém nesnesitelném tlaku na oběti ani řeč. Omlouvám se za příkré hodnocení, asi jsem už podobnými snímky přesycen... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nie, toto ma teda nedostalo. Keď to ale porovnám s minulotýždňovým Schumacherovým fiaskom, tak je to predsa len o malý kúsok lepšie. Ale ako tu niekto môže niekto vyzdvihovať herecké výkony, tak to nechápem. Psychotická matka a jej teatrálne prepísknuté výkony ma len tak-tak nepriviedli k zúfalstvu, ostatní herci sa síce snažili, ale profesorské herectvo to nebolo. Čo sa týka príbehu, tak klasika, na malom priestore sa ale odohralo viac než dosť a tvorcovia si zaslúžia pochvalu za celkom premyslený scenár, ktorý zaškrípal len miestami a logických chýb som až toľko nenapočítal. Na Bousmanov rukopis celkom slušné, škoda, že tentokrát ostal tak pri zemi, práve sem by sa zišlo trošku zvrhlosti a ešte viac krvi. 60%. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Den matek měl spoustu prvků, které byly velmi dobré, i docela dobře poskládané za sebe... Ale zdálo se mi, že byly tak nějak ležérně nedotažené. Jakoby herci vždy dostali pokyn, jaká minizápletka se teď bude předvádět - pomalu začala, vyvrcholila a nechala se doznít, a pomalu se připravovala další. Měl jsem z toho skoro dojem poslepovaného mikroseriálu, dramaturgie přechodů od jednoho nápadu k druhému otřesná, a další scénka naprosto bez návaznosti na předchozí. Ale docela dobrý příběh s ultimátní velkou matkou. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Výživné, intenzívne. Ku koncu už to začalo byť na hrane aj logika dostala dosť zabrať, ale skôr než s to stihlo preklopiť do škatuľky, to zaklincovala fajna pointa. Aj bez ktorej by sa mi to ľúbilo. 75% ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Yop, takhle nějak si představuju správnej masakr (na plátně). Je vidět, že se Bousman v tomhle směru při režírování několika pokračování série Saw opravdu něco přiučil. Podobných filmů je totiž spousta a mají tendenci spolu splývat. Tohle není ten případ. U Mother's Day nikdy nevíte, kdo zrovna zaklepe bačkorama, nebo co zase onu mile tvářící se maminku napadne za zvrácenost - smekáme před psycho výkonem R. D. Mornayové - 80%. PS: Pokud se vám její výchova ratolestí zdála neortodoxní, mrkněte se na Špičák a pak teprv kruťte hlavou ;). ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Najkrajšie na celom filme, bol jednoznačne koniec. Bolo to vykúpenie zo zlého sna. Okolo hororu to ani nešlo. Správanie niektorých postáv bolo dost dementné. Dávam hviezdičku aj keď neviem začo. Tento film ma nezaujal ničím. ()

castor 

všechny recenze uživatele

První desítky minut výborné, doslova náběh na žánrovou událost roku. Za některé scény se režisér tří dílů série Saw Darren Lynn Bousman vůbec nemusí stydět. Ba naopak. Pevnou půdu pod nohama mu ale sráží scénář a přepálená délka. Zhruba v polovině se totiž diváctvo musí jednoznačně rozdělit. Jedna půlka nechce vidět nelogické chování postav a užívá si slušivou atmosféru, druhé polovině začíná neuvěřitelně vadit, že sebemenší vzepření skupinky lidí (mnohdy třeba šest přátel vs. jeden ne vždy úplně pozorný psychopat) nepřichází. Prostě jednání postav, které je mohlo ze sraček dostat o poznání dřív (a s výrazně nižší úmrtností), začne záhy vadit. Bousman, který jindy a jinde ujíždí na rozpadajících se obličejích a vyhřezlých střevech, tu a tam vzpomíná právě na časy minulé – a to zcela zbytečně (jestli do třiceti vteřin jedna sejme druhou, tak ji nechám naživu) a hlavně bezduchým mlácením a ponižováním rukojmích děj protahuje. Někdy to funguje na jedničku (hlavně psychické tlaky ze strany matky), jindy to nepěkně dře. Tvůrci tak tlačí hlavně na diváka, aby bolest obětí prožíval intenzivněji. Jenže s ohledem na logické výtky to tak úplně nejde. Herecky místy velmi povedené, Rebecca De Mornay nechává vzpomenout na duševně narušenou z Ruky na kolébce a Alexa Vega z dob Spy Kids nesmírně sympaticky vyrostla!! Btw. finálová tečka je opět absolutně zbytečná!! ()

Reklama

Reklama