Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beth (Jaime King) chce spolu s manželem (Frank Grillo) oslavit nastěhování se do nového domu, který před pár měsíci vydražili, a tak uspořádají pro pár přátel večírek. Oslavy netrvají dlouho a na prahu nově zrekonstruovaného domu se objevují jeho původní a ne zrovna spořádaní obyvatelé, kteří vůbec netušili, že přišli o svůj domov. Když na sebe obě skupiny nevyhnutelně narazí, začíná nepředstavitelný teror.... (Krouťák)

(více)

Recenze (282)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kurv.........a !!!! Tak toto bola pecka. Ak sa aspoň trošku viete vcítiť do situácie našich hrdinov tak dostanete presne to co chcete. Ja som mal chuť zabíjať ešte len sa tam pani matka objavila. Pripomínala mi vychovávateľku zo škôlky ktorá ma neustále nútila jest mliekovú polievku. Komu sa páčil film LAST HOUSE ON THE LEFT alebo nemenej slávny I SPIT ON YOUR GRAVE, určite si príde na svoje. Celý film budete držať palce partii, ktorá je pod tlakom psychicky narušenej rodinky. Nemenej narušenej ako v seriály Tisíc a jedna noc. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Darren Lynn Bousman nám roste v celkem zajímavého režiséra, který až mimo sérii Saw ukazuje svůj pravý potenciál. Mother´s Day je totiž hodně zábavnou, atmosférickou a napínavou jednohubkou, která vás nenechá i přes svojí délku ani na chvilku vydechnout. Celou dobu se tu totiž něco děje a to už pomalu od prvních minut filmu. Bousmanovi navíc vydatně pomáhá výborná Rebecca De Mornay v roli totální psycho matky. Jen škoda, že ke konci už je to po scénáristické stránce až moc debilní. Některé postavy se chovají nelogicky a hodně jich musí zcela zbytečně umřít, protože se přece nesluší nechat v podobném filmu naživu příliš mnoho postav. I tak ale velmi příjemné překvapení a výborná žánrová jednohubka. 70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Konec to povyšuje nad čistě průměrné hodnocení, jinak ale vcelku stereotypní horor ala Last House on the Left nebo SAW. Hlavním problémem je stopáž - na hodinky jsem koukal více než je zdrávo, krátit se přitom dalo z mého pohledu hodně. Z jinak všedního žánrového zážitku tedy nakonec vyčnívá zejména ďábelská Rebecca De Mornay a ona mrazivá pointa. ()

petero 

všechny recenze uživatele

The Lat House on the Left. I Spit on Your Grave. Dvojica kvalitných remakov, ku ktorým sa teraz pridá i Mothers Day. Vlk sa najedol, aj koza ostala celá. Čo na to Straw Dogs? ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Není tak dávno co sem se dodíval na skvělý horor Insidious a už sem zase na začátku. Mother's Day není prostě hororem kdyby se ten film na hlavu stavěl. Hororová atmosféra nikde, jen v určitém časovém cyklu se opakující bezduché mlácení nebo týrání obětí. Polovina hereckého osazenstva si to beztak zasloužila. V hlavní roli Rebecca De Mornay, která působí jako jediný klad filmu. Někdy je s podivem jak puritánští Američani uvažují, odhalené prso a drsná erotika nepřípustné, zato ošklivě prostřelená tvář nevadí. Jde prostě o to že místní cenzura nikdy nepustí film, jakých ve Francii vzniknou 3 za rok. Atentičnost na bodu 0. Docela zklamání, přestože jsem moc nečekal. Hodnocení by zde bylo objektivní někde na úrovni 60%. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Darren Lynn Bousman, rutinnér na poli zapomenutíhodných béček, naštěstí ještě dovede zařídit, aby film vypadal trochu k světu. Oukej. Technicky vzato prostě asi dobrý, nepopíram - já si ale nevzpomínám, kdy mě naposled film tak hrozně rozčiloval vším, co se na plátně děje. Kdo napsal tuhle imbecilní hovadinu? Co? A proč? Při sledování jsem se cítil hloupěji, než když mě anonymní santusák na nádraží upozornil, že mi někdo plivl na nohavici a já si uvědomil, že jsem si jí poslintal sám! Ne, vážně - začátek OK. První konfrontace se zločinci taky. Jenže pak přijde ta protivná megera, která má z nějakého důvodu u všech obrovskou autoritu a začne pindat svoje moudra o rodině, která VŠICHNI žerou. Je docela komické sledovat, kterak se partě chlapů, jež se dle všeho už léta pohybuje na dráze velkého zločinu, třesou kolínka před maminkou a bez jejího slova si nezavážou ani tkaničku. Tady ovšem není problém v podstatě myšlenky - v buranské exploitační pecce Storm Warning to samé šlapalo jako hodinky - problém je v absolutní nevěrohodnosti charakterů a jejich chování. Nevěřil jsem nikomu ani nos mezi očima. Pokud to měl omluvit nadhled či humor, pak pro změnu nevěřím ani tvůrcům, jelikož jsem žádný nadhled jednoduše nepostřehl. Většinu času skoro všichni působí teatrálním, směšným, hloupým a nepravděpodobným dojmem, který je vydáván za psychologický teror; scénář si navíc hází klády pod nohy používáním všech myslitelných thrillerových klišé (a že jich v přepálené stopáži tohohle megadíla je jak much). Scéna s děvčaty u bankomatu měla připomenout Saw, na němž se Bousman "udělal"? Absurdní rámeček s krádeží dítěte v nemocnici - proč? Když si v závěru blondýnka s maminkou začnou rozbíjet talíře o hlavy a jedna na druhou křičet, že brání svou rodinu, což je nepopsatelně vtipná komediální vložka (nechtěná), zauvažoval jsem, nakolik by tahle šílenost fungovala jako parodie na spřízněné thrillery. To by ji ovšem nesměl točit Bousman a parodická stránka věci by musela být skutečně přítomna. SPOILER: Pointa spočívá v tom, že šest nevinných lidí umřelo jen proto, že manžílek nechtěl přiznat nevěru a schované peníze. Ano, taky bych váhal, kdyby kolem mě banda psychopatů zabíjela moje kamarády a vzduchem poletovaly kulky. Co je tohle za prohnilou módu, cpát do filmů podobně stupidní morální "dilemata"? Objektivně bych dal asi dvě hvězdy, to jen tak pro ty, kteří by mi chtěli říct, že jsem film vůbec nepochopil a že jsem idiot. Nakonec si za to můžu sám, pustit si po Serpicovi a Zodiacovi takovouhle paštiku, to už zavání sebetrýznitelstvím. Ale já to nečekal! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Horror? Spíše psychothriller. Váhám mezi jednou hvězdou a pěti. Za nálož brutálního sadismu bych nejraději dal téměř odpad, ovšem opravdovost snímku žene hodnocení nahoru. Nejhorší je milující, oddaná a všeho schopná matka! S jakou grácií je zahrána - člověk jí to musí věřit. Mučení, mlácení a ponižování vypadá ve většině případů jako skutečné. Pokud by šlo o plnohodnotný horror, divák by nejspíše nezapojil emoce tak intenzivně. Zapalování hlavy zaživa či lití vroucí vody do uší je ve své zvrácenosti neuvěřitelně působivé. Sladký úsměv a medový hlas matky vysvětlující a ospravedlňující všechnu tu brutalitu...mrazivé. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Slušný explo-napínák, který sice chvílemi hapruje v nelogičnostech, ale ty se dají narozdíl od jiných kousků ještě snést. Film každopádně nenudí a to je myslím v tomto případě to nejzásadnější. Proti úplnému konci mám ovšem velkou výtku, ten byl hrozně přehnaný. Sice překvapivý, ale naprosto nereálný a působící divně. 70% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Skutečný psychický teror v plné parádě a bez zbytečných příkras. Tam kde většina hororů sklouzne k bezduché a emocionálně hluché vyvražďovačce, Bousman zručně stupňuje atmosféru a nechává hlavní hrdiny plavat v tak beznadějné situaci, že i smrt by byla možná příjemnější. Brutalitou se tentokrát veskrze šetří, a když už se objeví nějaký krvavý cákanec, nikdy není samoúčelný a dokonale zvýrazňuje zoufalost situace, která každým činem nabírá na obrátkách. Navíc jednání jednotlivých postav není vůbec tak hloupé, jak jsme u podobných titulů zvyklí. Sice je tam pár chvil, kdy se chytáme za hlavu a logika ustupuje, ale ono se to snadno říká když nemám ve vedlejším pokoji šílenou rodinku s maniakální matičkou, kterou řadím k těm nejodpornějším záporákům za posledních pár let. "Šokující" závěr se mi tam sice moc nehodil, ale budiž. Na to, jak je tenhle thriller málo známý, je až nepříjemně znepokojující.. 80% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Proboha jakej teror nebo horor? Od začátku tady všichni chtěj umřít a podle toho se taky chovaj; tomu se neříká teror, nýbrž plnění přání. Nechci po filmech aby měly červenej diplom z Harvardu, ale je dobrý vědět aspoň to, jaký se ve slově logyka píše i. Každopádně po tomhle kolotoči 100+1 nejdebilnějšího chování filmovejch postav bude každý další vymejšlení gratulace ke Dni matek procházka růžovým sadem. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení jsem čekal daleko větší masakr, ale ten bohužel přišel až ke konci, když jsem usínal... 5/10 = 55% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci rukojemnícky thriller, ktorému k dokonalosti chýba iba málo. O horore by som v tomto prípade nehovoril. Aj keď to nebolo tak násilnícke, alebo krvavé ako bol napr. The Last House on the Left, snímok má však iné kvality. Úvod je pomalší a priemerný, čo nezmení ani príchod grázlov, ale odkedy sa zjaví "matka" začne tu vládnuť hustá psycho dusnota. Rebecca De Mornay bola jednoducho úžasná, z filmu sa vďaka nej stalo výborné rukojemnícke pošušňáničko, ktorému sa darí brnkať na psycho notu diváka. U mňa veľká spokojnosť, odporúčam každému fanúšikovi tohto žánru. 85/100 ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Veľké prekvapenie. To čo chýba posledným exploitationom ako napr. Captifs, Mother's Day má všetko. Klasický exploid príbeh, slušne natočené gore a revenge, sympatické postavy, dejové kľučky atd. Záver moc predvídateľný, ale to nič nemení na tom, že Darren Lynn Bousman natočil svoj najlepší film a zostanem ho sledovať preciznejšie, pretože aj jeho predošlé filmy boli dobré. Plaec hore. A Rebecca De Mornay je skevlá bitch. PS: Nie je to žiadna blbá jednohubka, k filmu sa určite ešte vrátim. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Home invasion jako víno.Snímek dupe na plyn hned od úvodních minut a ve svým tempu nepoleví až do konce.Což je jeho velkým plusem.Kdo čeká krvavý jatka a gore jízdu bude nejspíš zklamanej.Film nevsází ani tak na krvavost,ale spíš na psychoteror vyvíjenej na oběti.Ikdyž pár krvavých scén se tu taky najde,ale povětšinou mimo kameru.R.De Mornay v roli šílený matky obstála na výbornou.Horší už bylo obsazení jejich synů.Né že by to byl zas takovej průser,ale výběr mohl být lepší.Zklamáním pro mě taky byl úplnej konec.Jinak nemám co vytknout.Rozhodně mě těhle 112 minut nenudilo.Jen upozorňuju že s původním Dnem matek z roku 1980 to má pramálo společnýho. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Maminka má narozeniny a co lepšího jí k její oslavě dát, než večírek plný násilí a teroru. Ani nepoznáte, jestli má maminka radost nebo ne, ale její dva synáčkové se umí perfektně vyřádit na nebohých účastnících večírku, na kterém místo šampaňského poteče krev. Darren Lynn Bousman je jedním ze specialistů na hororový žánr a jeho subžánry. Překvapivě není to takový šílenec, jak by si někdo nezasvěcený o něm mohl myslet. Látku, která je remakem staršího filmu, který u nás není příliš známý, převedl do dnešní podoby velmi razantně, a s nikým se nemazlil ("nemazli sa s nima, hoši, tady se bude hulit jenom z komína!") tak to bylo z jiného filmu, ale přesto je znát, jak Bousman otálel s násilím prezentovaném v tomhle filmu. Není to až tak drsný film, jak bych od něj očekával. Občas mu chybí nadhled oproti originálu, ale zase umí udržet dynamiku a vést film do občasného extrému. Kdyby v něm setrval, byl bych nadšený ještě víc. Vybraní herci ok, Rebecca De Mornay celkem přesvědčivě "ujetá" dáma, ale přes "mírnost", jakou film nakonec dostal, ho rozhodně nedoporučuji slabším povahám ani lidem po infarktu. Bousman by se klidně mohl stát expertem na násilí, ale například na vyloženě šíleného kolegu Gense mu ještě něco málo schází, ale jinak si oba s klidem mohou podat ruce. 100% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Bohužel - tady nebylo komu fandit. Oběti i záporáci to totiž průběžně mrvili všichni stejně, jako kdyby se na mě domluvili. Na každý zajímavý a uvěřitelný dějový zvrat připadal minimálně jeden WTF moment, takže výsledkem je, s odřenýma (a vařící vodou vypláchnutýma) ušima, jen tříhvězdičková plichta. A ta vychvalovaná psycho-maminka se může jít bodnout! Na svoje děcka se vytahuje: „Co jsem vás celý život učila?“ nebo: „Dodržovat pravidla je pro přežití důležité“ a přitom sama vrší jednu chybu za druho! Například ani nenechá svázat všechna rukojmí (pravidlo č.1 z příručky Psychopatem snadno a rychle!), takže jí pak zajatci běhají po baráku jako vzteklé veverky a zbytečně dělají, v té už tak dost prekérní situaci, ještě větší bordel. Ale jedno musím Bousmanovi přiznat. Jak jsem průběžně střídal strany, kterým fandím a střídavě jsem si tu vybíjenou užíval nebo se nad něčím nasíral (nejdebilnější bylo to hraní si na Jigsawa: „Máte na to 30 vteřin nebo vás zabiju obě“), uteklo to jako voda a nějak jsem se, navzdory delší stopáži, ani nestihl nudit. Nicméně, jako opravdu šťavnatou psychopatickou rodinku doporučuji raději tuhle . ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že už jsem si dlouho neudělal čas na nějaký krásný film. Nebudu to dělat napínavé. Zvolil jsem si tento snímeček. Docela jsem se nasmál. Trošku mi film svým průběhem připomínal Srandovní hry a Srandovní hry USA. Vážně jenom trošku. Ve Srandovních hrách si totiž nikdo nepůjčoval čerstvě vyrozené děti domů na převýchovu. Terorizátoři jsou vcelku nesympatická banda idiotů a oběti jsou ještě o kapku idiotštější. Docela bych v hororu snesl 1,2,3 i 5 nesmyslných zvratů, ale zde byl počet takových zvratů hodně vysoko nad číslem 5. Celkově mě děj nijak neokouzlil. Zasmát se občas dá, neboť jedno z dětí čas od času někoho nechtěně zabije. Hlavní hrdinka je ošklivá obludka a ostatní herectvo je na tom zhruba stejně mizerně. Ty 2* z toho však rozhodně vykouzlím, protože už dlouho jsem nic neviděl a chybí mi tedy možnost bezprostředního srovnávání. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Pro mě to bylo až moc zbytečně protahovaný. Horor si představuju trošku jinak. Krimi / Thriller - Ano. Po druhé to vidět už asi nechci. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

No tak já myslím, že hodně kvalitní psychárna. Opravdu výborný snímek. Všichni herci jsou skvělí, ale nejlepší je "matka" alias Rebecca De Mornay, jelikož ta předvedla špičkový výkon. Takový obvyklý americký podtext, sklep, velký dům a magoři. Trochu mi to připomíná Funnny Games USA, řekla bych že je to na stejný motiv. I když já sem tam pár chyb našla, něco málo nebylo domyšlené a kvůli tomu strhávám jednu hvězdu. Jinak výborná napínavá a akční podívaná, můžu jenom doporučit, já se bavila každou minutou. ()

Reklama

Reklama