Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beth (Jaime King) chce spolu s manželem (Frank Grillo) oslavit nastěhování se do nového domu, který před pár měsíci vydražili, a tak uspořádají pro pár přátel večírek. Oslavy netrvají dlouho a na prahu nově zrekonstruovaného domu se objevují jeho původní a ne zrovna spořádaní obyvatelé, kteří vůbec netušili, že přišli o svůj domov. Když na sebe obě skupiny nevyhnutelně narazí, začíná nepředstavitelný teror.... (Krouťák)

(více)

Recenze (282)

villon17 

všechny recenze uživatele

Vau vau vau vau vau. Nevim, čim začít. Bylo to úchvatný, ani ne zamotaný, ale každej měl svůj příběh, každej se dokázal projevit, psychologie promyšlená dokonale, závěrečný rozuzlení dechberoucí a celkově neustálej posun dopředu dělal film přitažlivym i přes neobvykle dlouhou stopáž. ()

Ajinka126 odpad!

všechny recenze uživatele

Na prvním místě se patří napsat, že tohle vážně není horor. Ve zkratce je to jen nechutně násilný film, který se pochopitelně změní ve vyvražďovačku té nejpodřadnější kategorie. Teď k meritu věci. Co si o sobě ten člověk, který to napsal a zrežíroval, myslí?! Ten děj byl nemožný, postavy tak hloupé, že musí i dítěti dojít, že je to za daných okolností absurdní chování. Nesmírně mě to uráželo. PS: Je to nechutný film a když si představím, že na tomhle násilí paraziti vydělávají peníze, je mi zle. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Skvěle rozjetý thriller s mrazivou atmosférou. Záporáci jsou skvělí, hlavně psycho matka, která ovládá své dětské ghetto. Celý fim prostě velmi dobře baví a jde divákovi do hlav. Občasné blbosti se dají v klidu prominout, ale velká škoda, že film v poslední dvacetiminutovce velice znejistěl a klesl s úrovní tím, že se začal zbavoval postav naprosto nepřirozeně (ohluchlý černoch s kvérem se snaží něco udělat a zastřelý svoji ženu? WTF?), dále nevím proč při tak geniálním zlikvidování psychopatického zmrda ve sklepě nepokračovali dál. Navíc jsem čekal, že doktor po svých pokusech nějak víc psychycky rozebere tu holku, bohužel nic. Ke konci je snaha zbytečně moc vyhrotit situaci na úkor kvality a úplný finiš s ukradením dítěte byl trapný a přestřelený. Každopádně hodnotit film jenom za konec je blbost, to bych šel tak na 2*. Jako celek je to solidní podívaná. 3,5* ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Začiatok bol zaručene parádny.Traja zločinci z toho jeden ťažko ranený prídu do svojho domu ale hneď zisťujú,že sa tam veľa vecí zmenilo a už nieje ich ale sú tam iný majitelia z priateľmi a práve pre nich začína peklo.Ty zločinci neboli až tak strašný aj keď sa aspoň tak tvárili ale po príchode ich Matky to malo slušnú psychickú zátaž.Len sa mi to zdalo neuveriteľné lebo zaporáci niesu až tak drsný ako to hrajú a rukojemníci niesu až tak vystrašení ako by mali byť .Ked ide do tuhého nikto nedrží z nikým to je jasné ale toto bolo brané až tak detinsky,sprostučko.Je to čistý nekompromisný Home Invasion,má v sebe akciu,napätie,dynamiku a silný psychický tlak od útočníkov.Len a je tu to slovo len to celé dianie je zabalene takej sprostučko neuveriteľnej forme.Ked začal film dával som mu 5* ale ako postupoval tak aj moje hodnotenie sa menilo a na konci som mu mohol dať nanajvýš 3* ale to je určite škoda mal na viac. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

V prvni rade: nejde o horor. Jako thriller Mother´s day docela funguje. Co mi vadilo ale nejvic, bylo nelogicky chovani hrdinu. Proc to nevyresili hned na zacatku? Co ta rvacka ve sklepe? Dyt to byla sance jak hrom... No proste tohle mi vadilo, takze jsem si nedokazala vychutnat velke (radoby horove) finale. Slabsi prumer, podruhe bych na to nekoukala. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto mišmaše mé sympatie neochvějně patří nadále originálu. A irituje mě, že se opět po provalení Bousman uchýlil do defenzívy s prohlášením, že jeho Den matek není spojen s tromáckým entertainmentem žádnou pupeční šňůrou, ale má s jeho slavným osmdesátkovým trashem „pouze a jenom“ totožný název. Hm, tvůrce je sobecký direktor s hovnooriginální produkcí založenou na parazitování na úspěšných snímcích a hamouní nad výdělky. Chvíli byl klid. Byl permanentně vyvalen na otomanu, rád zíval a dlouho chtěl spát, jenže prachy došly a tak musel z gauče vstát. Udělal to asi takhle: před první klapkou sezval své kumpány do archiválií béčkových dřistů, uspořádal jim bujarou pitku a přesvědčil je, že další kousek bude myšlen opravdu "smrtelně" vážně. Výsledek je, světe div se, opět mizerný. V první čtvrtce (do příchodu mámy) jsem sledoval otravné přehrávání herců utlačovatelů (vraj terror, hovno!), ba co hůř; ihned po matčiným vstupu na ekran začalo hrozné inferno trapáren. Tohle že mělo být sociopatické psycho s matkou u kormidla? Ale dejte pokoj. Nechce se mi věřit, že tohle spolklo i místní hororové osazenstvo československé filmové databáze .. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych tento film neoznačoval jako horor, ale spíš jako psychologocko - dramaticko šílenej teror! A vůbec bych to nebral jako remake na Tromáckou verzi z roku 1980, s kterou tento snímek má opravdu pramálo společného, snad jen vyšinutou matku a její synáčky, ale tot´ vše. I přes delší stopáž film odsýpá a přibývá na hustotě. Některé podstaty scén jako by vypadly ze série Saw, tady se Bousmann prostě nezapře, podle mě ale snímku spíše škodí. Více gore by taky neškodilo, ale tady se sází hlavně na ten psychickej teror, kterej je fakt krutej a dost vypjatej. Ke konci filmu je jasný, proč se film jmenuje Den matek, bitka mezi matkama byla dobrá, ten úplnej konec už tak originální nebyl. Ale jinak fakt nenudící napínavá podívaná s výbornou představitelkou vyšinuté matky a s perfektně dokreslující hudbou, zejméná violoncellové tóny byly hodně smutné a depresivní. Po pro mě špatném " Repo! The Genetic Opera " zasloužená čtyřka. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Neplodná a navíc šílená. No to je kombinace doslova vražedná. Avšak přesně taková matka se v tomto filmu vyskytuje a když už děti nemůže rodit tak je alespoň aktivně krade z porodnic a vychovává z nich další psychouše. No a tyto její "dětičky" zpackaj loupež a jdou se k mamince schovat. Problém je, že ztratili mobil a nemohli tak mamince zavolat že přijedou (asi neexistují telefonní budky) díky tomu dorazí do baráku který už jim neříká PANE a novejm majitelům kteří zrovna kalej s přáteli tak trochu zkazej den. Nelogického chování je ve filmu hromada. Všechny postavy jsou totálně dementní s vyjímkou doktora. Ale film nenudí, záporáky jsem nenáviděl (obzvlášť toho uječeného blba s IQ tykve co pořád mává bouchačkou) a dočkal se i nějakého toho mordu i když nic extra to nebylo jelikož se k mé nelibosti hlavně střílí. Napětí to ale má hodně slušné a závěr byl také povedený takže za mě doporučuji. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Snáď ani T-1000ka nemala takú výdrž ako jedna obstarožná semetrika s jej pankhartami a verím tomu, že ani ono neustále ohlasované tornádo by voči nim nemalo šancu, keby sa nakoniec prirútilo. Ale čo už, asi to tak už dnes musí byť. Škoda len, že scenár je tak nejak napísaný v prvom rade za účelom hlavne polepiť jednotlivé, inak vynaliezavo vyhrotené, dusné a krvavo výživné scény dohromady a tým pádom z postáv občas robí retardované mäso na porážku. Napriek tomu, obetí je divákovi aj napriek ich mentálnej zaostalosti poväčšinou ľúto, herecké výkony bohato stačia a napätie s pribúdajúcimi minútkami graduje, takže napriek mierne prestrelenej stopáži to bol fajn sado-večerníček pred spaním :-) ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Z trapný amaterský tromárny (u který vážně stačí vidět jen trailer) bychom chtěli být moderním psycho-explojťákem ve stylu THE LAST HOUSE ON THE LEFT, ale bohužel jsme přesraný klišém a netlačíme moc na pilu. Chlapi jsou zase za bezpohlavní kundy, co se na nic nezmůžou a nechaj se vojebávat od dvou bastardů a jejich matky. Takže se hraje na feministickou strunu. Rebecca De Mornay se z šukézní MILFky dokonale převtělila do role krkavčí matky, což je největší plus týhle neškodný rodinný estrády. ()

SonG 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný, leč možná samoúčelně burtální snímek, ve kterém exceluje Rebecca De Mornay v roli matky, která by pro děti udělala cokoli....šel z ní mráz po zádech. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Waw, waw a waw. Tohle bylo po delší odmlce zas jednou pořádné maso. Krev tu teče proudem, násilné praktiky tu jsou na každém kroku a citové dech beroucí vydírání má ve filmovém záběru skutečný punc autentičnosti. Přátelé, tahle naprosto vyšinutá roďka je zas jednou dílko, které za to vážně stojí. Některé herecké výkony jsou sice poněkud lacinější, což připraví film o tu pátou, ale De Mornay je evidentně stále ještě ve formě. Takže by se možná šiklo si ještě někdy střihnout podobnou roličku, jdou jí holce jedné. PS: ta voda v těch uších bolela i mě. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený thriller, kde jsem se ani minutu nenudil, navíc skvělá hudba. S původním Dnem matek to má společného pramálo, každý film je jiný. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný exploitation s tuctovými herci. Pozitivy jsou napětí a akce, negativy pak DEMENCE dialogů a postav, které, jak bývá zvykem, nedokáží využít kopu (co kopu? celé pohoří) vyložených šancí ke steči proti svým tyranům. Upřímně mě tato impotence, kterou jim naordinoval neméně impotentní scenárista, deptala víc než jejich bezmoc coby rukojmích. Vůbec po psychologické stránce mi film přišel přeplácaný a vyumělkovaný, zbytečně zahleděný do motivů postav, které přitom byly často nadnesené, nereálné a povrchně podané. A navrch přemoudřelá postava Rebeccy De Mornay, která byla občas až k smíchu. Zdejší téměř vynášení do nebes je dáno, dle mého, nízko položenou laťkou podobnými filmy z posledních let, než kvalitou snímku samotného. / Za ten nejdebilnější možný závěr pod sluncem strhávám jednu hvězdu. Anebo ne. 60% (3.10.2011: Tak nakonec přece jenom dodatečně hvězdu ubírám. Alespoň prozatím. :P 55%) ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Ked si odmyslíme nezmyselnosť tohto celého príbehu a zápletky,ktorý nám Mother's Day ponúka,za odmenu budeme svedkami toho,ako jedna žena-v tomto prípade matka,je absolútne absurdne rešpektovanou,dominantnou osobou pre svojich a nebezpečnou pre ostatných naokolo...A nielen o tom je Mother's Day.Je aj o psychickom a hlavne fyzickom terore uvaleného na nič netušiacu skupinku ľudí,až do chvíle ked...Po vzhliadnutí sa mi natíska otázka:,,A čo je prosím Vás Funny Games oproti tomuto..? ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

A vida, pořád ještě existujou dobře natočený a dobře zahraný vyvražďovačky. A přitom tak odlišný narozdíl od Saw, Hostelů atd. Vzhledem k tý stopáži si to drželo úroveň až do konce. Tolik odlišnejch charakterů, že bylo obtížny najít si favorita a i když už se zdá, že to jakž takž dopadne jak má, tak se to stejně vyvrbí jinak. Akorát škoda tý kulisy toho tornáda kolem, který tam vlastně ani nebylo a přitom takovej humbuk kolem. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě velice příjemně překvapil. Hned na začátek bych zmínila jméno Rebeccy De Mornay, která zde naprosto bravurně a s obrovským charismatem ztvárnila jednu z nejspychopatičtějších mamin, jaké jsem kdy ve světě filmu viděla:). Dalším plusem je precizně budovaná atmosféra, která vás drží napjaté až do samého konce, a v neposlední řadě nesmím zapomenout ani na to, že ačkoliv je ve filmu celkem dost brutalit, mučení a psychického nátlaku, nepůsobilo to na mě ani v nejmenším prvoplánovitě a přemrštěle, jak tomu bývá u jiných filmů. Příběh sám je v mnoha aspektech podobný jako v The Last House on the Left a do určité míry v něm můžeme najít i prvky z režisérových předchozích počinů - Saw II a Saw III. Jako mínus bych viděla trochu přehnaný WTF závěr a pár časových a logických nesrovnalostí. Jsou to ovšem jenom malé detaily ve srovnání s celým filmem, který hodnotím jako vysoce nadprůměrného zástupce v poslední době dost oblíbeného hororového subžánru. ()

Reklama

Reklama