Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beth (Jaime King) chce spolu s manželem (Frank Grillo) oslavit nastěhování se do nového domu, který před pár měsíci vydražili, a tak uspořádají pro pár přátel večírek. Oslavy netrvají dlouho a na prahu nově zrekonstruovaného domu se objevují jeho původní a ne zrovna spořádaní obyvatelé, kteří vůbec netušili, že přišli o svůj domov. Když na sebe obě skupiny nevyhnutelně narazí, začíná nepředstavitelný teror.... (Krouťák)

(více)

Recenze (282)

kinghome 

všechny recenze uživatele

Poslouchat matku se prostě musí! Když ty tři chlápci vtrhli do domu, tak jsem myslel, že to bude jenom další rubačka v domě ale ono to bylo víc. Skvělý psychologický vydírání jak lidí v domě, tak i "dětí" tý ženský. Je skvělý jak jsou pachatelé strašně tvrdý ale, když se na scéně objeví matka, tak zkrotnou a jsou klidný. Potěšilo mě i to, že se ve filmu nešetří krví a ten konec neměl chybu. Skvělý propojení začátku s koncem. 85% ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Ty naše despotické matky že ? Ale vždy se najde jedna která chčije proti větru a s ní i její povedený synáčkové. Nemůže jim však vše procházet a procházet a jednou narazí. Třeba na svůj starý dům, třeba na někoho horšího a třeba i na lepší režii. Kdo ví ()

rowdys 

všechny recenze uživatele

Skvelé momenty striedajú žánrové klišé, no i tak je to oproti tromáckemu originálu priam zázrak. Psychologické hry a tempo patria k hlavným plusom, De Mornay už svoje skúsenosti s pošahanou pestúnkou má z 90s a tu už dáva naplno. Na druhú stranu miestami som mal pocit, že sa v scenári škrtalo ešte i priamo na pľaci lebo film rozvetvuje príbeh i na menšie epizódky a než ich stihne dopovedať, tak nimi utne skôr, než sa do dačoho vykryštalizujú. Mohlo to však celé byť omnoho lepšie, ak by scenárista obdaril podaktoré postavy trochou viac inteligencie než majú pobehujúce sliepky s odťatou hlavou. I keď v takomto filme plnia v podstate rovnakú úlohu. Fajn krvák, ale len na jedno zhliadnutie. ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Festival očekávaných klišé, ohňostroj nepravděpodobnosti. Taková normální rodinka... Dostatečné snad pro ty, co toho moc neviděli. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Kdyby mě někdo řekl že remakuuje takovou sračku od Tromy jako je Den Matek tak bych ho měl za blázna. Přece jen původní verze je totálně o hovně a nudná a trapná tohle je naprostý opak. Přece jen z původní verze zůstala jen matka co má ráda své syny dva její syni (tady navíc bonus má i třetího + dceru) a ten dům kde se vrací. Zbytek je úplně jiný a je daleko lepší než původní verze. ke konic to graduje v parádní masakr je sice pravda že tam sou chyby (třeba policostovi řekne že jede v autě a nemá řidičák a on jí řekne že to nevadí) ale to přežiju. Dokonce jsem ta spokojen že bych bral i pokračování :-) . Po I Spit On Your Grave remake nejlepší remake co jsem zatím viděl a Darel Lyn Bousmann jako vždy válí. Konec si mohli odpustit přišlo mi to dost kruté i ale nevadí. ()

MrMysterious 

všechny recenze uživatele

"Boh ma ochraňuj pred mojimi priateľmi. So svojimi nepriateľmi si poradím sám." Už len kvôli Rebecce De Mornay sa film oplatí vidieť. Podľa môjho názoru podala naozaj skvelý výkon. Plus koniec naozaj nečakane prekvapil :) ()

potas 

všechny recenze uživatele

Pro mě překvapení a to v dobrém slova smyslu...bavil jsem se /jen ať to teď nevypadá blbě/, příjemně to uteklo i na dlouhou stopáž, akorát škoda toho konce...už přehnaný... ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní thriller. Výborná zápletka a vzhledem k tomu, že jsem neviděl ani Den matek (1980) ani žádné jiné podobné filmy, tak si myslím, že scénář vskutku originální. Obrovským plusem jsou také výborné herecké výkony pro mě neznámých herců. Ke konci se teprve člověk dozví, proč má vlastně ten film tak podivný název. Nejděsivější na tom je, že co kdyby se toto opravdu stalo! Opravdu hodně vysoký nadstandard ve svém žánru a jediné proč jsem nedal 5* je skutečnost, že na mě to bylo až příliš naturalistické. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Hororem bych to ani nenazvala spíš bych to brala jako krvavější psycho-krimi-drama.. Začátek vypadal velmi slibně, krvavě, nadupaně, zápletka se příjemně rozjížděla, ale od poloviny filmu to začalo strmě klesat – jakoby režii převzal někdo jiný a scénáristi museli makat, aby stihli napsat ještě jiný scénář.. Postavy se chovaly chaoticky a absolutně neracionálně.. A ten závěr byl teda fakt už moc vyhrocený.. :-( Škoda, to hodnocení mě navnadilo.. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Rebecca De Mornay v roli milující, vyšinuté matky, která byla pěkná svině. Nebudu tady ze svého bohatého slovníku používat více hanlivých slov, které by jsi zasloužila. Hra s natahováním času a ty sladké, uklidňující kecy ji šly výborně. V druhé půli ukázala svojí pravou tvář. Začala hrát svoji svinskou hru na plné obrátky a tady by padla další várka hanlivých slov k označení její osoby. Nejvíce mě na tom štvalo dementní chování postav, které byli celou dobu v přesile a měli hromadu možností s tím něco udělat, ale stejně se nechali lacině zmasakrovat. Dávám 75% ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola teda jazda. Tento film som úpenlivo očakával, a bol som veľmi zvedavý čo si DLB pre nás tentokrát prichystal. Extrémne napínavé po celý čas, plné beznádeje a psychického teroru. Sympatické postavy a ich predstavitelia len umocňovali vo mne pocit súcítenia s nimi a len s veľmi malou vierou som dúfal v prežitie obľúbených postáv, pretože tipovať kto prežije a kto nie bolo viac než nemožné. A tá hudba - najlepší fragment celého filmu. Jediná vec ktorá bola pre mňa sklamaním bola tá menšia úloha pre Alexu - inak som absolútne spokojný ... ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, jak v takovýchto typech filmů jsou záporáci jako terminátoři, zato ti ostatní umírají celkem snadno. Ještě navíc, když se režisér v závěru filmu snaží (zcela vědomě) smazat rozdíl mezi kladnými a zápornými. Ano, každý si nese svůj kříž a ničí život není křišťálově čistý. Ale když se mě bude snažit terorizovat pošahaná rodinka, zřejmě s ní nebude něco v pořádku. Matka se nás snaží přesvědčit o neutuchajících morálních zásadách, přičemž vše začala tím, že unášela z porodnic miminka. Ujetost. K dění ve filmu: nemyslím si, že se jedná o čistokrevný horror, spíš o thriller. Ale horrorové prvky se ve filmu, především jeho druhé půli, objevují v míře vrchovaté. Nejúděsnější na nich bylo to, s jak ledovým klidem tresty Matka vymýšlela a s jakým klidem jejich realizaci přihlížela. Film byl dobrý v tom, že divák může jen těžko uhodnout, kdo z této řeže vyvázne živý a kdo navíc bez fyzické úhony. Film netlačí ani tak na oběti jako spíše na to, aby tou obětí byl divák a jednotlivé bolesti prožíval. Výhradu mám jednu velikou, ale za to může scénář: klidně mohlo být po filmu dřív, kdyby nový majitel domu byl chlap co k čemu a prostě vyhecoval ostatní chlapy k živelné akci, kdy by prostě na ty idioty poskákali a zneškodnili je. Alespoň ve chvíli, kdy bylo jasné, že jeden po druhém stejně zemřou. ()

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

Dávám průměrné tři hvězdy velmi průměrnému filmu. Neoriginální zápletka se později celkem originálně vyvíjí ale co je do očí bijící je absolutně nesmyslné chování drtivé většiny všech zúčastněných. Kdyby se jeden z nich v mnoha chvílích zachoval ne jako idiot ale jako racionálně smýšlející člověk film by skončil po pár minutách. V některých filmech mi je podobné chování jedno a přehlížim ho pokud film utíká, tento ale má 112 minut a působí dlouze, a když vás film nudí tak je to přesně tohle debilní chování kterého si začnete více a více všímat. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Asi takto nejak si predstavujem kvalitný napínavý thriler. Scenár je na vysokej úrovni, vždy Vás dokáže niečim prekvapiť. I pri tomto filme si kladiete otázku ako by ste sa Vy (ako rukojemníci) zachovali v takejto situácii. Chovanie postáv (mysli tým rukojemníkov) nebolo až tak nepochopiteľné a priblbé ako to vo väčšine filmov býva a to je ďalšie plus. V Mother,s Day je takmer všetko čo má thriler ponúknuť. Jasných 5 hviezd a napr. taký druhý Sherlock, ktorého som sledoval pár hodín pred tým ma úplne sklamal. Tým naznačujem, že nie peniaze, alebo meno režiséra automaticky ponúka kvalitu, ale i takto "nenápadný" filmík Vás môže stokrát pobaviť viac. 95% ()

Lottr 

všechny recenze uživatele

Slušný vyvražďovací horůrek, aneb když se setkají dvě rodiny, tak se člověk opravdu nenudí. Můžete fandit komu chcete, ale nikdo nikdy neví, kdo natáhne brka. Záporáci opravdu záporní a klaďasové taky žádní svatoušci. Ten chlapík v červeným triku mě neuvěřitelně sral. Přál jsem mu trošku větší zážitek z posledního vydechnutí. PS: Já se tak strašně těším, až budou někdy v nějakém filmu jednat postavy normálně a vždycky hlavního zmetka dorazí a ne jen poškádlí pepřákem. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Darren možná není tak tragickej jak jsem se domníval, ale ono to spíš bude v tomto případě dobrým scénářem a kvalitními hereckými výkony. Jinak rozhodně nedoporučuju pro slabé nátury. Fyzická brutalita tu nepřekračuje hranice běžé vyvražďovačky, ale ta psychická brutalita je tu opravdu silná. ()

ferero 

všechny recenze uživatele

Tak jediný kdo by si zasloužil v tomto filmu fakt zhebnout byla Beth, bohužel nestalo se tak. Celý film hraje nesmyslné divadýlko, při kterém ji umírají přátelé a to jen aby nepřišla o prachy. Jestli se ji tvůrci snažili v závěru ospravedlnit tím, že to schovávala pro dítě, tak s tím ať jdou do p*dele. Konec byl nejlepší, když ti co přežili s ní kamarádili jakoby nic:D. A vůbec, celý film je takový nelogický. No každopádně se mi ve filmu hodně líbila Briana Evigan, za kterou jsou v podstatě ty hvězdičky. 35% ()

Reklama

Reklama