Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beth (Jaime King) chce spolu s manželem (Frank Grillo) oslavit nastěhování se do nového domu, který před pár měsíci vydražili, a tak uspořádají pro pár přátel večírek. Oslavy netrvají dlouho a na prahu nově zrekonstruovaného domu se objevují jeho původní a ne zrovna spořádaní obyvatelé, kteří vůbec netušili, že přišli o svůj domov. Když na sebe obě skupiny nevyhnutelně narazí, začíná nepředstavitelný teror.... (Krouťák)

(více)

Recenze (282)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Spoilery!: Jeden z mála hororů, který mě svým závěrem dokázal dokonale nasrat. Ano napínavé to bylo, ale ta hromada scén co nikam nevedla je zarážející. Přemlouvání doktora vyšlo úplně v niveč a mělo naprosto nulový dopad na příběh, tak proč se tomu obětovalo tak moc času to nevím. Nebo když už utekli z domu a jedna z hrdinek pronesla chytrou větu ať skutečně utečou, že to stejně nepřežije skoro nikdo (a už jsem si říkal konečně racionální uvažování), tak ji druhý hrdina ji majzne přes hlavu a stejně stáhne zpět do sklepa. Takhle se racionální hrdinové nechovají a tohle jsou vyloženě scény co vás dokážou nasrat. Mno a závěr tomu nastolil neuvěřitelnou korunu. Od chvíle kdy bylo jasné, že je těhotná to totiž nemohlo dopadnout jinak. Nicméně potřebuji vysvětlit jak je možné, že tahle vraždící rodina je na svobodě i po tak dlouhé době po událostech? Ok kdyby se film odehrával v nějakém Afganistanu kde se kvůli politické situaci relativně schovat dá i vyšinutá rodinka zabijáků, ale ve všemožné Americe mi to nenakecá nikdo. Takových momentů, které mi víří krev v žilách bylo ve filmu vícero a jsou to přesně ty detaily, které mě dokáží vytočit. A to pominu tu skutečnost, že jich bylo v tom domě asi 8 a přestože šel do sklepa často jenom jeden zloduch tak tuhle šanci nikdo nevyužil. Mno jak to asi mohlo jinak dopadnout než totálním zbytečným krveprolitím a natahováním jistého konce asi o hodinu. Mno nevím jestli to bylo víc napínavé než otravné a protože je celý film navíc vystavěn značně nelogicky, asi jako skoro každý nový horor, na víc jak průměr jít nemůžu. Mimochodem nebyl bych tak tvrdý a hodnotil bych třemi hvězdami, ale ten závěr to poslal do kytek. ()

Marty89 

všechny recenze uživatele

Jako tak ok, fajn film, 4*, ale... Už drahnou dobu sleduju, že, až na výjimky, není horor, ve kterém by "kladné" postavy měly v hlavě místo pilin i mozek. Možná to tak přijde jenom mně, možná jsem jenom nezkutečně bezcitný, ale když už konečně dostanu chlapa, který mě chce celou dobu zabít, do kolen, tak přece nebudu utíkat a prostě ho ku*va dorazím. Ale ty pilinové hlavy ne, radši se budeme chvilku honit, aby mě mohl zase chytit. Tomu prostě nerozumím. Co se týče chování "záporňáků", tak tam je to relativně bez výhrad. ()

danca044 

všechny recenze uživatele

Wow! Tak tohle jsem tedy nečekala. Ze začátku se příběh trochu vlekl, ale jak se film blížil ke konci, byla jsem napjatější a napjatější. Nemohla jsem odtrhnou oči od obrazovky a film ve mě zanechal hluboký dojem. Skutečnost, že za všechno co se stalo jejím přátelům může Beth mě velice překvapila. Jen konec mě troxhu zneklidnil. Vypadalo to na šťastný konec, ale jak se ukázalo, vždy se může všechno ještě zhoršit. Každopádně, tenhle film se dostal na špičku mých oblíbených hororů a jistě ho zhlédnu někdy znovu. Nemám nic, co bych filmu vytkla. Prostě pecka! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na začátek musím rozhodně zmínit, že se nejedná o žádný brutus horor, ale o čistokrevný thriller, se sice pár poměrně dost krvavými momenty, ovšem dnes už i každý druhý akční film disponuje cákancemi krve a drsným násilím, takže prostě jen díky tomu Mothers Day za horor považovat nemohu a navíc i samotná zápletka odpovídá žánrově právě thrillerovým projektům, takže v tomto mám jasno. Když už zmiňuji zápletku, ta mi nepřišla nějak dvakrát výrazná a už vůbec ne nápaditá, ke konci jí navíc evidentně dochází dech, nicméně jí nemohu upřít velmi slušný spád a několik fungujících, napínavých scén. Co se týče postav a vlastně i jejich hereckých představitelů, to považuji za nejpozitivnější součást filmu. Nikdo se nechová jako vyložený mimoň, ani mě nikdo v tom množství výraznějších postav nijak nevytáčel, herecky pak samozřejmě kraluje Rebecca De Mornay, její máti je fakt vykutálená ženština, potvora jedna nepředvídatelná :-). Největší zápory bych pak hledal v absenci atmosféry a v zbytečně natahovaném a přepísknutém závěru. Možná že bych během filmu uvítal ještě větší údernost, každopádně jako celek mě Mothers Day sice nenadchnul, ovšem jako krvavý thriller šlape poměrně slušně. ()

pavcas 

všechny recenze uživatele

Napětí od začátku až do konce a názorná ukázka toho jak se nevyplatí hrát se na hrdiny, když máš v domě partu všehoschopných magorů, včele s psychopatickou matinkou. Rebecca De Mornay a její vypracovaná metoda cukru a biče mně fakt bavila,akorát mi přijde jako klišé, když někdo znova obživne poté, co by jinej buď aspoň ležel na ARU nebo viděl světlo na konci tunelu. To si může dovolit jen Bruce Willis.Jinak ale hodně dobrá jízda. ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Je sice super, že akce neustává po celé 2 hodiny, ale až na pár výjimek jsem všechno viděl už tolikrát, že mě to bavit snad ani nemohlo a určitě nejsem jediný. Celé je to jedna velká kompilace největších filmových klišé, pokud vám to ale nedojde, možná to pro vás bude slušná podívaná. ()

!Borec! 

všechny recenze uživatele

I když film není ničím přínosný a vcelku nic nového z žánru nepředstavuje, vůbec to nevadí. Psychopatická atmosféra je pořád udržována vysoko a nikdo nikdy neví, co se stane (pokud někdo ví, tak kecá :)). A za Rebeccu jde hvězda nahoru. ()

Nemik96 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller/horor který začal slibně nechyběly napínavé scéný a příběh se tvářil rovněž zajímavě, kdyby to takhle vydrželo po celý film byla by to paráda. Bohužél napětí se časem proměnilo v čistokrevné vybíjení stáda a neskutečnou demenci hlavních postav, což bohužel v tomto žánru je čím dál častější jev. Po hodině filmů jsem pomálu odškrtával mrtvé postavy a nejraději bych se připojil abych je postřílel sám všechny najednou a dočkal se vytouženého konce, který mimochodem byl opravdů nečekaný a dechberoucí.(myšleno ironicky) Dávám slabší 3*** už jsem viděl lepší. ()

Kratas558 

všechny recenze uživatele

Nezaujalo mě to v prvních dvaceti minutách, nedala jsem tomu šanci. Možná chyba, možná ne, ale nechci čekat na nějaké "třeba to bude na konci dobrý". Pardón. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Oh můj Bože.. Jaime King s Rebeccou De Mornay ... Skvělé! Byla ve filmu hluchá místa, která bych asi i přeskočila, ale bylo jich tak málo.. A dámy mají rozhodně mou poklonu. Jeden z nejlepších thrillerů za poslední dny, týdny.. snad i měsíce. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Bože, to byla ale tupá sračka! Dementní (ne)rodinka se nacpe domů jiným a začne je tam terorizovat. Ale ne takovým tím napínavým a nervy drásajícím způsobem ála Funny Games, nicméně příšerným poameričtěným vyvražďováním. Ne, ve filmech mně nevadí násilí a krev, pokud to má ale hlavu a patu. Tady to má tak možná ostrouhanej nehet. Opravdu mně přijde zbytečný, že vznikají takovýhle kraviny, za to by se dalo natočit leccos na úrovni. No, nikdy víc, na tohle opravdu nestálo za to se dívat. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Věřím, že v rámci žánru “sociopatické drama” je to nadstandardní záležitost. A možná mě vlastně i trochu mrzí, že tomu pokazím rating, ale já tenhle žánr právě moc nemusím. Takže tak. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Hustá atmosféra, totálne nepredvídateľné (predlohu nepoznám a ani poznať nechcem), drsné, dramatické, krvavé, nervydrásajúce, trošku na chovanie postáv dementné, ale totálne psycho. Tento film mi ležal na disku 9 rokov a zbytočne. Odporúčam. ()

řánys250 

všechny recenze uživatele

tak jsem si myslel že to bude opravdu fakt něco, ale už v první snaze o přetočení situace to postrádá logiku, postavy u toho absolutně nepřemýšlejí, xkrát byla snaha otočit to v dobrém a stejně se nic nedělo jen aby se film dal roztáhnout na 2 hodiny.... za mne zklamání fakt ()

Eraserhead 

všechny recenze uživatele

Zatímco většina hororových remaků poslední doby nepostraší, spíše nudí a divák proklíná filmaře za zneuctění originálu, podžánr exploitation se tomuto zatím úspěšně vyhýbá. Po Texaském masakru, Posledním domu nalevo a I Spit On Your Grave je Mother's Day další podařený kousek. Možná je to i tím, že zmíněné filmy jsou 30-40 let staré a především z technického hlediska po remaku vyloženě křičely - snad jen s výjmkou Texaského masakru. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

První půlka je fantastická. Ta chvíle kdy bratři vpálí do domu a z pohodových oslavenců se stanou vystrašení rukojmí, vzbuzovala naději, že by tohle mohlo být víc než jen laciné béčko. Chvíli to ještě vypadalo na solidní nadstandart, ale pak se film pomalu začal hroutit zbytečnýma scénama (na Bousmanovi se práce na Saw podepsala až moc). Ten závěr taky nic moc...5/10 ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

S radostí vykřikuju: Chceme druhý díl!!! Ale ne, vážně. Opět je tu ten příjemný pocit satisfakce a dokonce i něco extra. Scénář nabídl plejádu dříve viděného, ale nikdy všechno v jednom filmu a to nezmiňuju, že to všechno funguje, jak má. Brutalita mi nepřijde samoúčelná, ale spíše nesnesitelně reálná a postav vám je líto. Hlavní hrdinka v tom taky nejede nevinně, jak se dozvíme na konci filmu a proto, když vše skončí, jak skončí, nemám takový ten pocit , že dobro zvítězilo nad zlem. Je to správně? V dnešní době je to více než dobře. Scéna s bankomatem je úžasně znepokojující až vyloženě děsivá. Celá dějová linie je odlišná od buranských hororů, psychické i fyzické trýznění je dohnáno do realného "nevydržím to" a někdy uprostřed filmu vás napadne "proboha, oni se pobijí snad mezi sebou". Jestli vás to stále nepředsvědčilo, že Mothers day je něco extra a spešl v dnešní době, tak asi nemáte rádi žánr. V opačném případě shánějte, co nejrychleji. Tento film nabídne opravdovému fanouškovi krasný zážitek. ()

beba789 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se povedlo. Dlouho tu nebyl takhle dobrý thriller. Hezky promyšlený příběh, sympatické postavy a to celé podkreslené skvělou hudbou. Rebecca byla v roli psychopatické mátinky dokonalá. Jediné, co mi trošku vadí, je konec, ten mi prostě nesedl a ubral tomu dost přirozenosti. 95%. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Tohle byla naprostá pecka! Sice to není úplně horor, nemá to moc logiky, ale je to zatraceně skvělá podívaná. Některá zabití byla fakt dobrá a hlavně nečekaná. Pořád se v tom něco děje, není tady žádný napínavý čekání. Herci super, především mamka milfka. Příběh taky v žádném případě neurazí. Chce to víc lidí jako je Darren Bousman! ()

Reklama

Reklama