Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beth (Jaime King) chce spolu s manželem (Frank Grillo) oslavit nastěhování se do nového domu, který před pár měsíci vydražili, a tak uspořádají pro pár přátel večírek. Oslavy netrvají dlouho a na prahu nově zrekonstruovaného domu se objevují jeho původní a ne zrovna spořádaní obyvatelé, kteří vůbec netušili, že přišli o svůj domov. Když na sebe obě skupiny nevyhnutelně narazí, začíná nepředstavitelný teror.... (Krouťák)

(více)

Recenze (282)

Teabag 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce jsem u toho seděl a div nemlátil kolem vztekem na skvělou Rebeccu De Mornay a vlastně i všechny ostatní. Uvědomuju si, že se na to dá koukat z pohledu brýlatého intelektuála a říkat si, "proboha, co je to za kravinu" (což je trochu laciné, páč takhle se dá přistupovat ke všemu), a nebo se tím nechat unést a být 112 minut v neustálém napětí. Za mě 90%. ()

tterez 

všechny recenze uživatele

Absolutně perfektní Rebecca De Mornay v roli psychopatické matky. Z jejích "dobrých způsobů" mi běhal mráz po zádech. Bylo tam pár celkem překvapivých momentů a ten konec byl tak k vzteku, až to bylo super! ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Já nemohu jinak, než dát plné hodnocení. V tomto žánru se zase tak často nenajde nějaká povedená práce. A i když asi nejde o nic extra originálního, u mě jasná jednička v posledních letech. R. De Mornay je ve své úloze skvělá. Ale musím říct, že celá sestava herecky spíše méně známých jmen se moc dobře předvědla. Pro B. Evigan mám zvláště slabost. Pár slabých částí to má, to je jasné. Bohužel v situacích, které bych nečekal. Reakce těch dole zavřených mně přijdou dost uhozené. Není nic jednoduššího, než držet hubu, nechat si vše líbit a hlavně si zachránit krk... Ale tak, Američani.... :). Atmoška byla hodně dobrá. Do posledních minut jsem nevěděl, jak se to bude vyvíjet a závěr byl fakt povedený. Líbilo se mi to, hodně! Proto hvězdičkami nešetřím... Ještě mi radost udělala D. A. Woll, které to taky seklo! ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Když už v Hollywoodu dojde kuchyňský, zahradní i garážový vercajk a béčkový režiséři se zrovna válej někde v lihovém a amfetaminovém opojení, nastupuje na scénu někdo, kdo má cit pro daný žánr a tuny chladné oceli i hektolitry krve vymění za hustou atmosféru, zlověstnou bezvýchodnou situaci a starý dobrý, utrabrutální (a ultra účinný) psycho teror! Pokud ještě má ke všemu šťastnou ruku na herce, úspěch zaručen! Rebecca De Mornay je tady jedinečná a její pokrevní příbuzní: Freddy, Jason a Michael, jsou určitě na Maminku patřičně hrdí! ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem čekala spíš něco jiného. Ale Mother ´s Day je ukrutný, protože R. De Mornay je brutální fanatickou osobou, která nakráčí do domu, jako dáma, a odchází jako masový vrah. Úžasně svou roli zahrála, a klobouk dolů před touto dámou. Děj tohoto thrilleru není zase až tak podstatný, ale ta psychologie týraných osob je už mnohem zajímavější. Za ten konec, který teda už vařil z vody tři hvězdy, jinak dost dobrá práce. 7/10 ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Nic extra na tom nevidím. Jak tvrdí všichni akce je udržována na správné úrovni, napětí zůstává. Ale některé klišé postavy jak na jedné tak na druhé straně poznáte, že zemřou. Postavy se někdy chovají až nesmyslně... na jedno odpoledne tendle thriller je dobrej... ()

El_Rabbit 

všechny recenze uživatele

Další přírůstek do rodiny exploitation, v základu velice dobře zvládnutý napínavý thriller. Doporučuju všem, kterým nevadí, když se tvůrci ve filmu naprosto s ničím neserou. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení, spíš thriller, než horor. Rebeccu bych nepoznala, ale roli šíleňkyně, co pase po dětech a vede je k tomu nejlepšímu, jí opět sedla. Možná bych filmu vytkla závěr - byl zbytečný a pokud si tvůrci chtěla nechat otevřené dveře pro případné opakování, šlo to určitě i jinak a nápaditěji. Bylo to docela dlouhé, ale rozhodně jsem se nenudila - když už by se případně schylovalo k nějakému klidnému tónu, začalo se něco dít a ani o kdejakou brutálnost nebyla nouze, ale docela solidně, že to šlo vydýchat. Zdařilý a rozhodně nadprůměrný film ve svém žánru. ()

ApsidalTill 

všechny recenze uživatele

Všetkého moc škodí a u žánru akcie mixovanej s trilerom, by som čakal oveľa menej dejových liniek ktoré sa medzi sebou pletú jedna cez druhú, až človek nevie o čo ide a tápe v prehnane dlhej stopáži. Nápadov je tu samozrejme za dva sudy, krvou a násilím sa nešetrí a hlavne výkon a potlesk pre Rebeccu De Mornay, ktorá si to zaslúži. S hodnotením by som išiel určite hore ak: 1. by som pri filme konzumoval alkohol, 2. dĺžka nebola tak prehnaná, 3. film neobsahoval kopu nelogických rozhodnutí a konaní aktérov.. ono sa dá ešte pár chýb v scenári ospravedlniť, ale ak ich je v takto dlhom filme kvantum, človek si to všimne, skôr či neskôr a ani tornádo za chrbtom to nezachráni. ()

Kejf. 

všechny recenze uživatele

Tak trochu mi to pripomina Funny Games a Posledni dum nalevo slepeny dohromady. Laska matky ke svejm "synum" asi neni az tak uplne normalni, v tomhle smeru mi to prislo trochu az zvrhly, zvlast jedna scena v cele s Brian Evigan, to jsem si rikala, ze to snad neni mozny. Jinak samozrejme paradni film plnej teroru a docela brutalnich scen, kdy obeti nemeli vesmes zadny sance na utek. Ale jo, bylo to dobry, davam 80%. ()

ProgLaney 

všechny recenze uživatele

Tohle je velká škoda. První půlka filmu se mi líbila fakt hodně, dobrej nápad, napětí, mělo to spád a pochválil bych i herecký výkony - ten strach na jedný straně a krutost spolu s láskou k rodině nade vše ze strany psycho matky v podání Rebeccy De Mornay na straně druhé - to byla prostě skvělá podívaná, dalo se jim to věřit. Už za polovinou jsem začínal mít pocit, že se to trochu zbytečně zamotává a natahuje, ale pořád jsem si říkal, že přijde něco originální, překvapivýho. To jsem byl ještě pořád kolem 4*. Pak ale nastal zlom ve chvíli, kdy se "oběti" začali pokoušet o odpor. Závěr filmu byl už dle mého zbytečně dlouhá a bohužel naprosto klasická rvačka o život, korunovaná totální demencí a absencí logiky v chování partě vězněných a samozřejmě takřka nezranitelností a štěstím na straně věznitelů. Závěrečná bitka ženskejch s řadou extra drsných průpovídek už byla fakt jen momentem, kdy jsem chtěl závěrečný titulky. No a úplný závěr...?! Come on...Za nápad, první půlku a hereckej výkon R. De Mornay jasný 4*, za závěr prostě tak slabý 2*. Výsledně tedy 3, ale vcelku zklamání. ()

krusty2 

všechny recenze uživatele

Čakal som odpad ale milé pre kvapkanie.Hlavne Rebecca De Mornay je tu vo svojej životnej úlohe.Jasne nie je to uplne dokonale ale mňa to bavilo. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Ze začátku průměrně vypadající thriller, příjemně překvapí a ani "tradiční" závěr nepokazí kladný dojem z celkového dojmu. To jsem ale krásně napsal hodnocení. Jako motherfucker. ()

wampire23 

všechny recenze uživatele

No najskôr k tomu názvu. Druhy najlepší po Mum and Dad, aký pre takýto typ filmu vznikol. A teraz k samotnému filmu. Máme tu jednu kriminálnu rodinku, ktorá sa vracia do rodného domu, ale tu ich už čakajú noví nájomníci. Takže opäť začne hra na mačku a na myš s veľmi krvavými následkami. Mne osobne to svojím štýlom pripomínalo Last house on the left, aj ke´d ten bol podľa mňa oveľa reálnejší a surovejší. Aj tu si užijeme kopec násilných scén, avšak zamrzí, koľkokrát sa kamera odvráti od scény mrzačenia. Je tu veľa obdarených slečien, ale neuvidíme z nich vlastne nič. Pri likvidácii ,,tých zlých" budete mať adrenalín na maximum a budete si priať aj vy raz si bodnúť. Taktiež ako negatívum beriem záver, ktorý je maximálne klišoidný a pesimisticky ,,romantický", čo ja pekelne neznášam. Ale aj napriek niektorým negatívam sa jedná v rámci žánru explo-thriller. ()

RomeroIsGod 

všechny recenze uživatele

No tak tohle byla moc povedená rodinka. Především Addley se vyved, takovýho dementního zmdra aby jeden pohledal. Stopáž není vůbec krátká, ale pořád se něco děje, takže film jede hodně svižně. Je to příjemně násilný a dost nepředvídatelný, lidí na potrestání je dost a dost a dojde i na pěknou práci s brokovnicí. Jsem příjemně překvapenej, protože jsem od toho moc nečekal. 75% ()

Ronaldo79 

všechny recenze uživatele

Velice kvalitní hororový thriller s výbornou Rebecca De Mornay v roli manipulující matky psychicky narušených potomků se sklony k labilitě. ()

Pitrsss 

všechny recenze uživatele

Zajímavé je, že jsem si během sledování několikrát vzpomněl na Saw, aniž bych věděl, od kdo Mother's Day vlastně je. Ale na rozdíl od sequelů zmíneného filmu se Mother's Day brilantně vyhýbá jakýmkoliv chybám, slabým místům nebo jiným přešlapům a neochvějně kráčí po cestě brutality, sadismu a buranství, až k jednomu z nejvíce strhujících závěrů, které jsem za poslední dobu viděl. Audiovizuální stránka filmu je určitě zdařilá a musím říct, že za mě, film ani na minutu neztratil nasazené tempo. Při popravování jednotlivých postav jsem se doslova tetelil blahem, respektive sral strachy a šokem. Ano, tohle já rád. Díky Mami. 95% ()

Olaf7 

všechny recenze uživatele

Hodnocení 70%? A to jako vážně? Vám se ten film pane Horník jako líbil? Pokud patříte do širší rodiny Charlese Mansona, tak vám při sledování tohoto snímku srdce několikrát zaplesá. Paní De Mornay, která typově vypadá jako žena, která hltá každý díl Receptáře prima nápadů, zde podala obstojný výkon. Ostatní herci by neobstáli ani jako komparz ve velkofilmu Víta Olmera z roku 95 - Playgirls. Za ten směšněj závěr si to zaslouží ucmrndanou jednu hvězdu. ()

Mortemiss 

všechny recenze uživatele

Nemohu říct, že bych byla zklamaná, ale že bych byla nadšená, to také říct nemůžu. Parta přátel rozjíždí v novém domě hauseparty, jelikož to oslavují ve sklepě, nemají ani tušení o tom, že se v tutéž dobu do domu vrácí jeho původní majitelé. Tři synové a jedna dcera v doprovodu sympatické maminky. Pár nechutných scén střídají scény zábavné, například se mi moc líbil výplach uší, dále úprava chrupu, zajímavý sestřih ala děda s kolečkem na hlavě, průstřel bricha, jedna bodná rána, díra v hlavě a nakonec trocha fyzického násilí, ne příliš uchvacující sexy taneček..... jinak pěkná podívaná s předvídatelným koncem........ ()

Reklama

Reklama