Reklama

Reklama

Mikuláš, Vendelín, Celestýn, Kryšpín, Albín, Viktorín a další hrdinové senzačních příběhů dětských knížek o Mikulášovi se v hrané verzi konečně dostávají na filmová plátna. Za 50 let od vydání první knihy si Mikuláše a jeho zběsilé spolužáky oblíbily generace dětí po celém světě i u nás. (oficiální text distributora)

Diskuze

djmichal01

djmichal01 (hodnocení, recenze)

Bezva film zajímavé komedie a vtipné s dětství filmy podlé Knižky Vím že jsou více dílu ?

kire20012

kire20012 (hodnocení, recenze)

Mikulášovy patálie mě velmi pobavily, ale jednu hvězdičku jsem odebral z důvodu, že mi Malý Mikuláš přijde ve filmu jako hodné dítko. Prostě se mi zdál moc poslušný... :-D

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Tak v Cannes bylo potvrzeno (skrze prodej práv), že v létě odstartuje natáčení Mikulášových prázdnin; od režiséra po herce v původní sestavě.

Yenda.F

Yenda.F (hodnocení, recenze)

Skvěle natočený film. Všechny postavy jsou výborně vybrané. Nejlépe mi sedla postava Kryšpína, která mi tak nějak připomínala sama sebe ve školních letech a paní učitelka, která byla také skvěle zahraná. A dabing? Ten mi vůbec nevadil, právě naopak si myslím, že je dost dobře udělaný.

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Chápu, že dabovat děti je problém, ale i ti dospělí, jako by tam chyběly emoce. :S

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Taky sem si tady na dabing nemohl moc stěžovat, ale beru že originál je určitě lepší...

Lazyt

Lazyt (hodnocení, recenze)

Idaho: přesně tak!!! ...dabing tohohle filmu se mi ale líbil 

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Další film, jehož sledování mi zkazil příšerný dabing. Na to by měl být zákon. :(

mutecrap

mutecrap (hodnocení, recenze)

Výborná komedie :) Uz mam plny zuby vsech Sandleru, poslete na me decka z Francie. Fakt, atmosféra - super, dětské výkony - super... no proste po delší době konečně správná prdel :) 5*

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

No, jedna z těch lepších komedií, mnou ohodnocená za krásné 3*, ale víc ani ťuk... Něco bylo hezký a úsměvný, něco spíše trapas, ale jak řikám - na dnešní dobu jedno z těch lepších děl ;-)

Kuala

Kuala (hodnocení, recenze)

Tak toto bola vážne výborná komédia. Pozeral som ju aj s detmi a miestami mi tiekli slzy od smiechu. Super !!!

Mariin

Mariin (hodnocení, recenze)

Tohle se povedlo! Až překvapivě dobře. Přál bych si další díly...

fremy

fremy (hodnocení, recenze)

Laskavý a příjemný příběh malého Mikuláše. Svět viděn dětskýma očima přitáhne do kin hlavně čtenáře knižní předlohy. Předvídatelné momenty občas vtipných scén trochu sníží mé hodnocení. Uzavřený příběh vracející se na počátek vyprávění filmu ve mě vždycky vzbudí příjemný pocit, že adaptace měla smysl. Neposkvrněn knihami říkám, že je to rodinná komedie dob dávno minulých.

Šaďas

Šaďas (hodnocení, recenze)

Filmové zpracování mé oblíbené knížky z dětství jsem si nemohl nechat ujít. Skvělá podívaná, kterou můžu doporučit jak všem fanouškům Mikulášových příhod, tak i neznalcům.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Je ten dabing tak dobrý (dle mého po vidění orig. traileru ano)? I když on to stejně asi nikdo krom Claudela neviděl v originále, že? Škoda, že je v češtině zabitý ten vtip se žalobníčkem, možná to chtělo trochu násilně přehodit na "knihomola", takhle to v celém kině snad vůbec nikdo nepochopil. A také ten vtípek s velikostí "bratříčka" vyzní ze zdejšího traileru lépe než z konečné verze.

durina

durina (hodnocení, recenze)

Na film jsem šla náhodou - filmánie. Knihu jsem nečetla, vyrostla jsem na tajném deníku Adriana Molea. Překvapilo mě, že byli volné lístky pouze do druhé řady. Cože? Říkala jsem si bude to stát za to? Tak mooc dobře jsem se nebavila od obecné školy, kondomedie nebo drž huby. Francouzi prostě umí super komedie. Mám ráda jejich jemný humor. Tleskám a dávam 5 hviezdiček.

bloom

bloom (hodnocení, recenze)

Opravdu se těším, nikdy bych neřekl, že v roce 2009 půjdu do kina hned na tři francouzské filmy - po Paříži 36 a Muži a jeho psovi... :)

DinoGTR

DinoGTR (hodnocení, recenze)

Po přečtení snad všech knížek s Jeho patáliemi jsem se hrozně těšil na film ,který ne a ne vyjít a teprve když mi je jednadvacet tak se vracím do dětských let a vzpomínám jak jsem chodíval spávat s pocitem ,že jsem přelouskal knížku za jeden večer:-) . Knihy 5* film 4a 1/2 *

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Oskar: Ministra školství, je v jedné scéně, sotva pár minut. Ale komediální talent neztratil... ,-)

Oskar

Oskar (hodnocení, recenze)

Tak to je asi nejstarší ministr na filmovém plátně. :-) Díky, to byla velmi blesková odpověď.

Oskar

Oskar (hodnocení, recenze)

Vypadá to moc pěkně. Co tam hraje Michel Galabru? V traileru ho nevidím.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

DaViD´82: S tím samozřejmě musím souhlasit, ale herecky se mi nejvíc líbil Augustýn. Snad i kvůli té roli. A mimojiné u málokterého filmu nakonec zjistím, že dabing celou tu atmosféru dokáže jen umocnit. Pěkné.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Typově, herecky, jedno jak to nazveš. On má v sobě prostě takovou "auru uličnictví" a navíc je to sympaťák a umí i hrát.

BellC

BellC (hodnocení, recenze)

Miluju Mikuláše, miluju Celestýna, miluju Vendelína, ale hlavně miluju Kryšpína "Kdo je nejstarší?" "Kryšpín, propad už ve školce " :D

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

To já sice také, ale já svým prohlášením nemyslel "vizuální" nepřeobsaditelnost :)

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

S tou nepřeobsaditelností bych tedy nesouhlasil. Dětští herci byli (sic!) výborní, ale IMHo lehce nahraditelní. Navíc Mikuláše jsem si představoval kapánek jinak. :-)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

BellC

BellC (hodnocení, recenze)

Viděno na FFF.. a stoprocentní nadšení... skepse hoďte za hlavu, je to něco neuvěřitelnýho.. onstop prosmátých 91 minut... ;)

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Neví se něco o natáčení i dalších dílů? Chtělo by to kout železo dokud jsou ti představitelé v tom správném věku. Především Mikuláš je takřka "nepřeobsaditelný"...

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

porky: Nebudou, jsou tam... Byť pravda, že jen během úvodních titulků ,-) Jinak jsem rád, že jsem neviděl trailer, to bych to snad vzdal předem, což bych si pak jednou hodně vyčítal.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

LadyVader

LadyVader (hodnocení, recenze)

Tak nevím, jestli hranej film bude to pravý ořechový, přecejen, ty ilustrace přiběhům dodavaly docela dost, ale nechme se překvapit. Každopádně jsem hodně zvědavá :-).

Handle

Handle (hodnocení, recenze)

Áááá cože ? :D moje neoblíbenější knížka bude sfilomovaná ? Tak tohle chci vidět !

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Tak u drtivé většiny knížek tkví kouzlo v tom, jak jsou napsané, stejně jako u filmů, jak jsou natočené. Pokud se jim podaří na plátno převést onu senzační perspektivu devítiletého kluka, tak to bude prostě senzační. Akorát nemám ani šajn, jak se jim to může podařit. :-(

Mr.Dogman

Mr.Dogman (hodnocení, recenze)

Ty knížky miluju, ale nedivil bych se, kdyby to pokazili, protože to kouzlo tkví právě v tom, jak je to napsaný.

Reklama

Reklama