Reklama

Reklama

Criminally Insane

  • USA Crazy Fat Ethel
Trailer

Obsahy(1)

Obézní žena, která byla nedávno propuštěna z blázince, zabije každého, kdo se ji pokusí přimět, aby přestala jíst. (JasonCZ)

Recenze (5)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jeden starej 70s' trashovitej, sleazy-shock, grindhouse. Možná dokonce i pre-slasher, který měl teprve jako specifický subžánr vykrystalizovat. Film mi trochu připomínal i některé nízkorozpočtové práce od H.G. Lewise. Celá tato záležitost je opravdu spíše legrační, nízký rozpočet (asi 30,000 $), nulová výroba hodnota, primitivní příběh, směšně, chudé a laciné speciální efekty (sražená krev, připomínající spíše jakousi barvu), které jsou na první pohled sice odporné, ale díky těm třem vlastnostem co jsem vypsal, tak skoro vůbec šokující nebo dokonce znepokojující, mizerná hudba a slabé hraní, tedy až na malé vyjímky:-) Malý spoiler : V hlavní roli duševně nemocná a velmi otylá Ethel Janowski, právě propuštěná z psychiatrie do domácí péče kde se o ní má starat její babička. Ethel je nenasytná co se jídla týče a jakmile jednou zjistí že lednička je prázdná, a kdy její babička ze strachu o její zdraví zamkne všechny potraviny do špizírny, kdo si jen dovolí stát v její cestě, ona začne všechny kolem sebe zběsile vraždit! Konec spoileru. 60 minut uteče jako voda, vy se skoro vůbec nenudíte a spíš se smějete, jak odporným krvavým vraždám (dlouhé nože, lustry, sekáčky na maso) tak myšlenkovým pochodům samotné Ethel, celé se to odehrává v domě babičky Ethel, mrtvý v časové posloupnosti závratně narůstají (celkem 6!), stejně tak jako nesnesitelný zápach po celém domě a Ethel už po čase neví co s tím, samozřejmě že mezi jednotlivými vraždami pořád něco jí. Dvě hlášky (od Ethel a Rosalie) tu jsou obzvláště pikantní, schválně jestli uhodnete jaké..? Dementní výraz krvežíznivé Ethel stojící s nožem nebo sekáčkem na maso si budu pamatovat ještě hodně dlouho:-)! Pokračování ve filmech: Criminally Insane 2 87' a Death Nurse 1,2 87' a 88'. Za snahu a úsilí za 3*. Vyšlo na "Retro Shock-O-Rama Cinema" v roce 2006 společně ještě se "SATAN'S BLACK WEDDING" (první film) a "CRIMINALLY INSANE 2" (třetí a poslední film). ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Criminaly insane je zábavnej grindhouse. Tlustá Ethel zabije svojí matku protože jí nechce dát klíče od spižírny. No a tak vždycky když se Ethel nenažere dokáže zabíjet. Je to hodinová konina která celkem překvapí svojí brutálností, je to strašná blbost ale rozhodně stojí za podívání, jediný co nechápu je to že film je rozdělen do dvou hodinových částí. Proč? ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Criminally Insane“ mě trochu zklamalo svými triky, na druhou stranu se snaží o to, aby zde ta krev byla a aby divákovi došlo, že tady umírají lidé. Film je násilnický, hezky se na něj nekouká. Celkově je to prostě takový krásný brak, který já rozhodně můžu. Není to hra na nic víc, je to prostě přesně o tom, co vám řekne několik prvních minut. Ta jednoduchost a brutalita mě bavily. ()

Reklama

Reklama