Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezkušený, ale odvážný člen kanadské jízdní policie Duncan MacDonald (Tyron Power) dostane první důležitý úkol. Má přimět velkou skupinu indiánů, aby se vrátila zpátky do rezervace a osvobodit pár bělošských zajatců, které drží jako rukojmí. Jízdní policie je teprve začínající sbor, který nemá mnoho mužů, a tak se musí Duncan spoléhat uprostřed ozbrojených indiánů jen sám na sebe a na své vyjednávací schopnosti. (rikitiki)

(více)

Recenze (4)

Dale 

všechny recenze uživatele

Úvod je veľmi sľubný, keď vidíme pekne zrežírovaný súboj Indiánov s Dlhými nožmi. Aj neskôr zaujmú na tú dobu celkom drsné scény ako šíp v krku alebo tomahawk v hlave, ale inak ide tempo postupne dole. Keď príde Tyrone do indiánskej osady, tak je to väčšinou o vyjednávaní ohľadom prepustenia zajatcov a o adoptovaní si malého Indiána. No filmov, ktoré sa väčšinu času odohrávajú medzi tepee veľa nie je a aj keď Indiánov tradične hrajú belosi (aspoň tie hlavnejšie úlohy), ktorí spíkujú angličtinou priveľmi dobre, tak aspoň výzorovo a nalíčením vyzerajú celkom vierohodne. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tyrone Síla je členem kanadské jízdní policie. Při jedné misi pátrá spolu s poloindiánským skautem po dvou zajatcích, které zajali členové kmene Cree. Dostane se přitom do obrovské vesnice a najednou jde o život i jemu. ___ Western je hezky barevný, plný pěkných záběrů, z 90% se odehrává v indiánské vesnici, nemá žádnou romantickou zápletku a Indiáni až na pár týpků jsou přátelští, když Tyrone chytře využije fata morganu :-) Musím říct, že se jedná o velice příjemné překvapení a western, který rozhodně nenudí. (Jenom drobná poznámka - nechápu, proč má Tyrone na plakátu modrý kabát, když celý film nosí červenou uniformu kanadské jízdní.) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Indiáni připomínají spíš operetně ozdobené rudokožce, kteří utekli z románů Karla Maye, voice over evokuje naučné video pro školáky, příběh je dost řídký. Přístup k indiánům je ale trochu lidštější než ve westernech z dané doby. Důstojník kanadské jízdní policie se k nim sice chová jako k dětem, které občas oblbne řečmi o velké bílé královně a její mocné medicíně, ale někdy jim projevuje respekt a přiznává právo na vlastní způsob života. Konec ale nastává dřív, než divák zjistí, jestli sliby o ochraně a poskytnutí jídla opravdu splnil nebo to byly jen obvyklé vějičky, jak dostat indiány pod kontrolu. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama