Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Musel znamenitý a milovaný herec, zpěvák a textař opravdu zemřít tak mladý?  Vzpomínkový pořad z cyklu Příběhů slavných je tentokrát věnován herci, textaři a zpěváku Jiřímu Grossmannovi, členu divadla Semafor. Vedle vrozeného smyslu pro humor měl i mnohá další nadání, snadno se učil jazyky, bravurně zvládal matematické příklady, vášnivě rád luštil křížovky. Miloval country hudbu a byl to duší i tělem optimista a romantik, který věřil, že humor a poezie dokáží prodloužit lidem život a dělají ho šťastnějším. Navzdory tomu jeho vlastní život předčasně ukončila zákeřná choroba. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

"I na smrtelný posteli se dopustil humoru, když říkal tý holce co na tom byla stejně blbě jako on - Kdo umře první, dá flašku!" ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tradiční ohlédnutí za Jiřím Grossmannem plné patosu a vícečetných vyznání, ovšem s několika úlety navíc. Ano, do Grossmanna se zamilovávají i dnešní pubescentky a jejich o něco málo starší spolužáci o něm píší diplomky, ale také na něj vzpomínají jeho vlastní spolužáci... Jednoduše, méně by bylo rozhodně více. Šimkovi se podařilo na sklonku života pojmenovat po Grossmannovi celé divadlo i jednu pražskou pasáž, v jeho jménu vydal kompletní knihovničku sebraných spisů, bylo by tedy o čem fundovaně hovořit celé hodiny a na místo toho tu dlouhé minuty sledujeme, jak Naďa Urbánková hledá zaniklý klub Sluníčko. Marnost nad marnost. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento dokument vzpomímá na člověka, který tu byl tak intenzivně, že se nechce věřit, že se nedožil šedesátky. Nyní je zajímavý i z toho pohledu, že vzpomínají ti, z nichž většina Jiřío Grossmanna již následovala. Pobrečela jsem si a vůbec se za to nestydím. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jiří Grossman zemřel zbytečně mladý, a proto těžko říct, jak by reagoval na probíhající dobu, jak by se vyvíjel... Je "zvláštní", že jeho věrný parťák Miloslav Šimek zemřel na stejnou nemoc, která u něj vypukla nedlouho po natočení tohoto vzpomínkového filmu o Jiřím Grossmanovi. ***Píseń Závidím je velmi silná a charakterizuje vztah Jiřího Grossmana k životu, k divadlu, některým lidem.***Miloslav Šimek mu navrhl, zda by si ještě nechtěl zahrát v divadle, a Jiří Grossman i když věděl, že to už je naposledy, tak si tam zašel ještě krátce zahrát.***Bohužel není moc takových jako Miloslav Šimek, takže už není nikdo, kdo by na něho vzpomínal na kameru. Kruh se uzavřel. ()

anderson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ďalší nezmyselný ripov odkaz ktorý budem ignorovať. :-) Dúfam, ripo, že ma ako užívateľa kvôli tomu nevymažeš, ale keď je možné hodnotiť napr. 13 KOMNATU či FILMOPOLIS, tak prečo nie toto ? Jedná sa predsa o svojbytné samostatné audiovizuálne dielo. A nezabŕdajme prosím do x-tého pokračovania dementnej diskusie s názvom: československá FILMová databáza. (17.8.2007) ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Dokument je o tom, co vše se dalo zjistit a sehnat po téměř 30 letech od smrti Jiřího Grossmanna. Vynikající komik a muzikant nás opustil před Vánoci roku 1971 v pouhých 30 letech. Jsem jedním z těch co si vždy mysleli, že zemřel na leukémii a díky tomuto snímku vím, že na nemoc velice podobnou, ale přesto jinou. Dle lékařů by v dnešní době měl 80% šanci na přežití, bohužel až dnes.... ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podařený dokument s velkým množstvím ukázek geniality Jiřího Grossmanna. Dokument také odhaluje mnohá soukromá zákoutí a podává velké množství informací o životě tohoto výtečného showmana. Škoda jen, že mnoho z těch, kteří na svého zesnulého kamaráda vzpomínají, už je s ním na onom světě (Šimek, Černoch, ...). ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S důrazem na Jiřího nemoc vystavěný dokument, který těží z dobré mentální kondice pamětníků. Citlivé připomenutí díla velkého mistra slova, baviče a zpěváka. Závidím ... ()

wosho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokument jenž dokáže rozesmát i rozplakat zároveň. Před jeho spatřením jsem ono duo komiků moc neznal-upřímně neznal jsem Grossmanna, za což se upřímně stydím (a nenavidím ČT, že jeho tv pořady tak málo reprízuje). Teď jsem jeho a Šimkův obdivovatel a fanoušek. ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem přece jen mladší generace, takže už rozhodně nepamatuji Jiřího Grossmanna v divadle. Přesto si myslím, že tento dokument mu vzdává hold velmi důstojně a ukazuje, že velmi mlád odešla skutečně veliká osobnost kulturního života. ()

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už to tu je napsáno, ale nemohu jinak: "lidí jako Jiří Grossmann, není, nebylo a nebude mnoho" a ačkoliv svou pozemskou pouť ukončil dříve, než já tu svoji započal, jeho inteligentně dobrosrdečný humor mne provázel už dětských let. A proto díky za tuto vzpomínku, která ať s hořkou příchutí, působí laskavě, lidský a citlivě.....stejně tak, jako až příliš rychle prožité jsoucno "Georgeho, miláčka žen". ()

Dana1926 

všechny recenze uživatele

Takových jako byl Jiří Grossman je málo lidí kteří dokázali pobavit lidi chytrým humorem, a mě nesmírně těší že vzniknoul tenhle dokument který mu v tom všem vzdává poctru kterou si zaslouží. To jak dokázal bavit lid až do úplného konce mě dojalo a jeho a Šimkovi povídky vyloženě miliju ten jejich vtip to už se dneska skoro nevyskytuje. Proto je skvělé že tenhle dokument přiblížil jeho život jeho nemoc jaký byl či nebyl člověk. Je velká škoda že umřel tak mladý, ale alespon jsou Šimek a Grossman zase spolu. ()

BarVo 

všechny recenze uživatele

Na Jiřího Grossmana som mala odmalička silnú slabosť a keďže umrel veľmi mladý a tak dávno, každá pripomienka o ňom a jeho živote ma vždy veľmi poteší. Škoda je ho. ()

Reklama

Reklama