Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tragická touha talentovaného herce po výškách. J. Hrzán ve svědectvích J. Kačera, J. Vostrého, K. Moučkové, H. Čížkové, dalších přátel i příbuzných. Dokument z cyklu Nevyjasněná úmrtí. V dokumentu režiséra Marka Boudy přinášíme pohled na život jedné z nejosobitějších postav českého herectví sedmdesátých a osmdesátých let 20. století Jiřího Hrzána. Od mládí byl náruživým příznivcem sportu, milovníkem výšek, temperamentním podivínem se sklony ke kaskadérství, romantikem i člověkem, který šel do všeho naplno a s otevřeným hledím.
Na dráhu herce vstoupil už ve studiu E. F. Buriana, ale vše se plně rozvinulo až v Činoherním klubu. Na scéně Činoherního klubu pak Jiří Hrzán dospěl ve vynikajícího herce, který později upoutal i ve filmech pod vedením režisérů J. Krejčíka, V. Vorlíčka nebo O. Lipského. O jeho tragické touze po výškách a létání podává svědectví J. Kačer, J. Vostrý, K. Moučková, H. Čížková a další přátelé i příbuzní. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Laliss

Laliss (hodnocení, recenze)

Ty voďo a obdivuju, jak všechny ty Moučkový a další vypadaj dobře, Kačer má módní brýle s tlustými černymi ibroučkami a ak vidim Elefteriadu,.ck ji táhne na 70 a vypadá v tomto dokumentu jako studentka....tak se jdu radši podívat na datum vzniku a ono je to z roku1997. Panebože. To je hodně zákeřný tohleto. 18 let, to je hrozně dlouhá doba.

Reklama

Reklama