Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charakterní herec i člověk, od jehož smrti uplynulo 15 let, ve vzpomínkách příbuzných, přátel, kolegů a žáků.  Dalším ze slavných, jehož životní příběh budete moci sledovat, je Jiří Adamíra, kterému osud dal do vínku mužný zjev a nádherný sametový hlas. A právě toto spojení bylo ideálním předpokladem k úspěšné divadelní i filmové kariéře. Pro své hlasové kvality byl však Adamíra bohatě využíván československým a později i českým rozhlasem, ať už v dramatizacích literárních děl, v přepisech divadelních dramat nebo při recitaci české i světové poezie. Na charakterního herce i člověka Jiřího Adamíru v dokumentu Jeleny Cingrošové vzpomínají příbuzní, přátelé, kolegové a žáci, např. H. Maciuchová, L. Benešová, M. Vančurová, J. Hartl, J. Kačer, J. Vinklář a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli byl dobře namíchaný, to je těžké takhle posoudit. Byl to především herec, a nic víc ani nic méně a právě i tenhle dokument je někdy důkazem, jak jeho herečtí kolegové zoufale hledají jak ho charakterizovat a přitom tlučou prázdnou slámu. Je zjevné, že dokument nebyl důkladně jeho režisérem připravený. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Báječný sametový hlas, mužný zjev, sympatický projev, úsporné herectví a zjevné charisma... Daly by se samozřejmě najít další znaky, jimiž bychom mohli charakterizovat osobnost Jiřího Adamíry, ale co o něm vlastně doopravdy víme? Že byl vynikající herec? Jistě, ale to nestačí. Tvůrci dokumentu se, jak už je nepsaným pravidlem, rozhodli upřednostnit opět spíše osobní stránku věci a proto se v dokumentu dojemně vzpomíná a vykládá páté přes deváté... Opomenuta je v zásadě Adamírova rozhlasová tvorba (!), z jevištních rolí je připomenuto jen několik málo inscenací (Maryša, Strýček Váňa). Škoda, takhle z toho vyšla zase jenom klasická dojmologie. ()

D28 

všechny recenze uživatele

Nedá sa neoceniť adekvátne striedanie spomienok kolegov a divadelných ukážok,no a neodmyslitelný je fakt, že je to dokument o nenapodobiteľnom umelcovi, ktorý nepodal iný ako neprehliadnuteľný výkon.Neopovážte sa nesúhlasiť! ()

MrEddie 

všechny recenze uživatele

WANDRWALL to nemohl napsat lépe. Já jen dodávám, že mi vadilo neuvedení názvu filmů a televizních pořadů použitých v dokumentu. ()

Reklama

Reklama