Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice vynikajících českých herců a prolínání jejich osudů ve vzpomínkách Z. Hadrbolcové, J. Menzela, L. Engelové, V. Jordánové, B. Navrátila, F. Černého a dalších.

Sérii nových dokumentů z cyklu Příběhy slavných zahajujeme vzpomínáním na Bohuše Záhorského a Vlastu Fabianovou. Jejich soukromé osudy se nejdříve odvíjely každý zvlášť, až ve zralém věku se začaly odehrávat společně. Byli jako voda a oheň, dvě bytosti rozdílného naturelu a společné touhy. Dva úžasní herci, dominantní osobnosti své generace, výrazné postavy v ansámblu Národního divadla. Jejich herecké mistrovství, pedagogické působení, občanské postoje, filmová a televizní práce i divadelní vzestupy či pády, přátelské vztahy se svými vrstevníky, nekompromisní a při tom vlídná vzájemnost s mladými adepty herectví - to jsou momenty, které ve svých reminiscencích zmiňují kumštýři Jiří Menzel, František Černý, Věra Jordánová, Dalimil Klapka, Jaromír Pleskot i dcera Bohuše Záhorského Eva. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Difamační dokument, ve kterém se mísí kontroverzní vzpomínky bývalých kolegů a příbuzných s tím, že se zas a znova probírají osobní charakteristiky a nikoli umělecká tvorba. Pozitiva: věcné komentáře prof. Františka Černého, několik méně známých či neznámých fotografií a vzácných kamerových záznamů z divadelních rolí. Zbytek nestojí za řeč. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokument ze série Příběhy slavných tentokrát mapuje život dvou nerozlučných přátel a nakonec i manželů Vlasty Fabianové a Bohuše Záhorského. Zcela běží podle tradičního scénáře - spousta fotek, filmových i divadelních ukázek, vzpomínání spolupracovníků, přátel a známých. Okořeněním dokumentu je četba z memoárů Záhorského a Fabianové, které čtou Dalimil Klapka a Zdena Hadrbolcová. Hudební režie: Vladimír Chrenovský ()

Reklama

Reklama