Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapák i citlivý muž a oblíbený herec ve vzpomínkách manželky Radky, J. Štěpánkové, G. Vránové, J. Přeučila, L. Lipského, K. Vágnera a dalších.

Byl dramatickým typem, ztělesňoval silné, rozhodné a mužné postavy. Na divadelní fakultě patřil k žákům Miloše Nedbala a obdivoval Zdeňka Štěpánka. Po studiích nastoupil Petr Haničinec na rok do pardubického divadla, další dva roky strávil v Armádním uměleckém divadle pod vedením E. F. Buriana a v roce 1962 zakotvil na více než 30 let v Divadle na Vinohradech. Haničinec tíhl k charakternímu herectví. Byl předurčen hrát postavy různě složitých charakterů padouchů, zločinců, zemitých a furiantských chlapů s vnitřním temperamentem a elánem ve světovém a českém dramatu. Velké postavy ztvárnil v inscenacích Faust, Komu zvoní hrana, Léto, Barbaři, Král Krysa, K domovu se dívej, anděli, Generálka či Mistr a Markétka. Vytvořil řadu filmových rolí, v paměti diváků zůstávají natrvalo jeho postavy z televizních inscenací a seriálů, řada velkých hereckých osobností světového plátna promluvila díky dabingu jeho hlasem.
O jeho životě soukromém i hereckém hovoří v dalším dokumentu z cyklu Příběhů slavných J. Štěpánková, J. Přeučil, V. Opletal, P. Filipovská, L. Lipský, K. Vágner, M. Kyselková a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Měl přezdívku na Barrandově nasranej Columbo.." ;) Typicky novákovsky poloodfláknutý dokument, či spíš medailonek, věnovaný jednomu velkému charakternímu herci s jedinečným hlasem.. Sice sám vždy rád zhlédnu libovolnou epizodu tohoto chvályhodného projektu, který však hodně trpí značnou nevyrovnaností a zde navíc spoustu uživatelů svádí nikoli k hodnocení obsahu či tvaru, když převážně zrcadlí oblíbenost toho kterého herce, jemuž je věnován.. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Milé připomenutí populárního herce Petra Haničince. Vzpomínají jeho herečtí kolegové a elegantní manželka Radmila. Byl to chlap každým coulem a jeho konec musel být dosti těžký. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Haničinec nepatří mezi mé nejoblíbenější herce, i když hrát bezesporu uměl a to zejména ty charakterní role. Přitom, jak se tu divák dozví, já to třeba ani něveděl, ve svém životě byl docela dost na holky a dost to střídal. Zároveň zářil v československých seriálech, ale ve filmech ty hlavní role zrovna nedostával. Ale co už. Důležité je, že jeho kamarádi herci i neherci o něm mluvili docela hezky. 7/10 ()

Reklama

Reklama