Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument přibližuje slavného herce ve chvílích pracovních i čistě soukromých. Legendu českého divadla, filmu a televize Jiřího Sováka stačí připomenout několika tituly: Světáci, Marečku, podejte mi pero!, seriály Chalupáři, Arabela, Byli jednou dva písaři… Vzpomínky hereckých kolegyň J. Bohdalové či S. Zázvorkové nebo režisérů I. Paukerta, F. Filipa a V. Vorlíčka, stejně jako jeho věrného druha Miroslava Horníčka a manželky Anny, jsou doprovázeny spoustou archivních materiálů, slavných i zcela neznámých. (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se Sovákem se muselo skvěle chlastat. Jenže reflexe osobností není jenom o usměvavých chlastacích historkách donutilovského typu, ve kterých se náhodou na pivě objeví vedoucí kultury ÚV KSČ, aby bodrému herci v opileckém rauši přislíbil ten jeho seriál s Horníčkem. Naproti tomu se pak střízlivá herecká legenda dojímá nad tím, že jej Hrušínský a Růžek nenechali vrátit se do národního, protože nebyl národním umělcem a že to všechno bylo docela jinak. Morální arbitr by v tom možná začal hledat Švejka, já vzhledem k nedostatku relevantních informací přihodím raději taky jednu chlastací historku. Bylo to prý v sedmašedesátým, když se u nás na nádraží točila Nejlepší ženská mého života. Na hotelu Podhoran se tehdy pilo, prý i s Menšíkem který se u nás taky objevil, až do pozdních nočních hodin. Když už se mělo zavírat, rozhodli se oba dotyční, že takhle to přece nejde a že se musí hodit trochu do pucu. Objednali si tak z pětadvacet kilometrů vzdáleného Kroměříže vozidlo taxislužby, které je následně vyvezlo nahoru do kopce na poutní místo Hostýn. Tam se dotyční v rámci sušáku napili svatohostýnské vody (samo, že léčí) a jeli zase dolů chlastat. Zní to líp, když jste tam od nás. A přesně tak je to i s tímhle dokumentem. ()

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabé ohlédnutí za hereckou legendou. Nedozvěděl jsem se o ní nic navíc. S Jirkou nebylo úplně snadné vyjít a role nervozních pánů seděli jeho naturelu nejlépe. Nicméně tenhle dokument byl hodně odfláklý a velmi zkratkovitě skákal od jednoho tématu k druhému. Jiří Sovák, jak z toho vyplývalo, byl pedant a perfekcionista, ale tenhle dokument si "neošéfoval". Mé hodnocení: 40% ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásný dokument o krásném člověku. Dokument z cyklu Příběhy slavných z produkce České televize přibližuje velmi mile a pohodově život Jiřího Sováka, velikána českého filmu a dá se říci i českého bavičství, přičemž Sovák slovo bavič prý rád neměl. Film ještě stačil zachytit poslední léta jeho života na chalupě, kdy už nemohl pořádně chodit a "užíval" si života bez divadla a filmu. Uslyšíme spoustu vzpomínání jeho manželky, blízkých, přátel i kolegů, uvidíme pár ukázek z filmů a zábavných pořadů. Velmi podařený dokument. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama