Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jiřina Štěpničková byla hvězdou českého filmu a divadelní scény. Měla několik slavných rolí, na které dodnes její diváci vzpomínají. Oceňují také to, že nikdy neúčinkovala v žádném německém filmu. Jsou momenty, které jsou pro české umění spojovány s otázkou svědomí. Mezi ně patří i hromadné odsouzení, kterého se jí dostalo od jejích hereckých kolegů, když se pokusila emigrovat do zahraničí. Vězení, pronásledování režimem, zborcené soukromí, komplikovaný vztah mezi ní i jejím synem, promarněné příležitosti. V dokumentu Jana Nováka o ní hovoří: Jiří Štěpnička, Vlasta Chramostová, Eva Soukupová, Růžena Sloupová, Zita Kabátová, Eva Klepáčová, Radoval Lukavský, Jan Samec a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtěla jsem se dozvědět víc o životě Jiřiny Štěpničkové, jaká vlastně ve skutečnosti byla. Adina Mandlová o ní ve své knize Dneska už se tomu směji říká, že v německých filmech za okupace neúčinkovala jen proto, že ji Němci nechtěli. Nehodila se jim svým slovanským zjevem. Sama Štěpničková prý se na německých zkouškách snažila převelice. Ale o mrtvých jen dobře. Tento dokument se mi zkrátka nelíbil, možná byli špatně zvolení účinkující. ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záměrně přefabulovaný dokument, který nejenže neobjevuje nic nového, ale sám anorganicky vytváří půdu pro vznik možných i nemožných lží, nesmyslů a bulvárních dezinformací. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama