Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Portrét osobnosti jednoho z předních českých herců Divadla na Vinohradech, Josefa Bláhy. Z cyklu Portréty slavných České televize. Narodil se v dnešním Slovinsku a jako dítě neuměl česky. Později strávil čtyřicet let na prknech slavného vinohradského divadla. To jsou jen střípky z paradoxů, jež doprovázely život herce, který ztvárnil inspektora Brůžka stejně bravurně jako akademika z Návštěvníků. Ovšem divadlo bylo základ a osud. Když pak odešel Josef Bláha z pražského Divadla na Vinohradech, začal odcházet ze života. Nepomohla ani andělsky trpělivá manželka, snášející jeho úlety a zálety. Na charismatického herce vzpomínají příbuzní, kolegové a přátelé Dagmar Havlová, Iva Janžurová, Jiřina Jirásková, Daniela Kolářová, Hana Maciuchová, Otakar Brousek a jiní. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sympatický herec od pohledu a čím víc informací o něm jeho nejbližší poskytují , tím i duševně. Pobavilo mě jak si jeho herecký kolega přinesl na návštěvu do nemocnice, kde Pepíček Bláha ležel s propíchnutou plící od vegetace a bral mu míry na rakev. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fajný hráč, člověk i dokument. Ve filmu a čt ho skoro neznáme z dramat, výjimka jsou Hříšňáci... Trochu zmatené jsou jeho zdravotní problémy, smrt snad v důsledku mozkového nádoru... ()

MurielRezek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sympaťák a velký recesista, nerozlučná dvojka s Vlastimilem Brodským a fajn člověk.Tak nám představuje pana Josefa Bláhu i tento dokument. Často jsem se chodila těšit jeho herectvím - potažmo i jeho kolegů Miloše Kopeckého a pana Brodského - do Divadla na Vinohradech. Josef Bláha byl skvělý "hráč" s širokým hereckým rejstříkem, nejen na divadle. Nezapomenutelné filmové role, od jeho horkokrevných figur, grázlů, vrahů přes rozněžnělé tatínky až po velké svůdníky. Jeho vizáž "ohořelýho havrana" slovy Jiřího Sováka, měla totiž i velkou dávku sex-appealu. P.S. Ať si všechny soudružky Švorcový trhnou:) ()

Reklama

Reklama