Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skvělá folková zpěvačka a muzikantka Zuzana Navarová ve vzpomínkách maminky a kolegů hudebníků... Dokumentem režiséra Tomáše Váni si připomínáme zpěvačku, skladatelku a textařku Zuzanu Navarovou. Zuzana vystudovala španělštinu a češtinu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, ale už od roku 1980 zpívala se skupinou Nerez. Již v té době byla oceňována jako výjimečná sólistka a získala si uznání odborné kritiky i posluchačů. Její záběr byl velmi široký, a tak např. skládala hudbu k divadelním představením, ale byla i producentkou. Byla to právě ona, která tak říkajíc „na ulici“ objevila Radůzu. Na vynikající českou zpěvačku se španělskými rytmy v krvi vzpomínají O. Navarová, Z. Vřešťál, V. Sázavský, I. Guttiérrez, M. Elefteriadu, J. Rejžek, J. Vejvoda a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Navarová je jedna z nemnoha umělců, jejíž dílo o jejím životě říká beze zbytku vše podstatné. Není třeba žádných zbytečných, či velkých proslovů, není třeba dokumentů. Ty mohou být v případě tak neuvěřitelně nadaného člověka jen na škodu. ()

progression 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný dokument o skvělé "folkové" zpěvačce, ale především o vyjímečné osobnosti Zuzaně Navarové. Tomáš Váňa dokument natočil opravdu podařenou formou, shrnul to nejpodstatnější z jejího neobyčejně a naplno prožitého života. Ale nemohl samozřejmě zdokumentovat všecko, protože Zuzana se sice celý život "rozdávala" pro všechny , ale na druhou stranu asi málokoho (pokud vůbec někoho) včetně svých nejbližších "pustila" do svého vnitřního světa i srdce naplno. Docela by mne zajímalo jak "blízko" k sobě pustila Radúzu (myslím, že byly velké přítelkyně a v něčem i dost podobné), ale to už nám Zuzana prozradit nemůže a Radúza (podle jejího písemného vyjádření) z asi pochopitelných důvodů "nedokáže". Každopádně Zuzana Navarová nám schází neuvěřitelně moc a je opravdu ohromná škoda, že nás (nejenom) svými "barvami všemi" nemohla obdarovávat i nadále. ()

tomkat 

všechny recenze uživatele

U Zuzky Navarové je každý dokument dobrá zpráva - pokud není autorsky zvrtaný, a toho se pan Váňa dovedně vyvaroval. Sympatický mininápad s barvami všemi:-) ()

Shanyo 

všechny recenze uživatele

Podarený dokument o nevšednom talente nenápadnej speváčky. Hlas ktorý pohladí na duši ............. taká bola, je a pre mňa vždy bude Zuzana. ()

Reklama

Reklama