Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blesková kariéra legendárního zpěváka Jiřího Schelingera a jeho záhadná smrt ve vlnách Dunaje. Dokumentem o předčasné a nevyjasněné smrti populárního zpěváka Jiřího Schelingera začínal v roce 1997 cyklus známý jako Příběhy slavných. Na televizních obrazovkách se od té doby vysílala řada portrétů osobností kulturního, ale občas i sportovního nebo politického života. Záhadná smrt tohoto českého zpěváka a skladatele, jedné z předních postav českého rocku, nepřestává provokovat a vyvolávat nové spekulace ani dnes. Jiří Schelinger zahynul pouhých pět týdnů po oslavě svých třicátin. Vzpomínají na něj příbuzní, F. R. Čech, Z. Svěrák, J. Uhlíř, O. Říha a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Některý věci jsou neodvratný !!" Jiří Schelinger byl jistě modlou a velmi rozporuplnou postavou své doby, kterou můžeme i díky jeho předčasnému úmrtí, byť soudě podle výpovědí jeho přátel bylo jen opravdu nevyhnutelnou fatalistickou eskalací, zastřenému mlčením i mlžením na příkaz tehdejších pohlavárů nazvat legendou.. Toto však z mé strany prostě neplatí, ani jeho hudba mě nikdy neoslovovala, a tak ani tento dokument mě nerozjásal, ačkoliv uznávám, že celé jeho zpracování i celkové vyznění naprosto koresponduje se samotným Schelingerem a jeho osobností !! Jít si velmi časně ráno zaplavat do dubnové Dunaje asi nebyl zrovna nejlepší nápad..stejně jako se ženit v "pátek třináctého".. Za mě jedna zbytečná smrt i jeden zbytečně přeceňovaný dokument.. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já si stejně myslím, že v Schelingerově smrti budou mít prsty komouši, už tak jim byl nepohodlnej a svědci, kteří u toho záhadného skoku byli, mohli být podplatitelní nebo nastrčení samotnou STB....nějaké astrologické teorie a spekulace, zda si měl vybrat, jestli bude žít nebo nebude, mě o jeho konci nepřesvědčí. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mála "rockových" zpěváků, který mě zaujal a rád ho poslouchám! Jeho raketový vzestup byl jako rána z čistého nebe, bohužel i tak jeho smrt :-( Velmi zajímavý dokument, který aspoň trochu poodhaluje roušku tajemství z 81. 90% ()

andrii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šel, nejen po golfovém greenu, generacemi. Evergreen energický. Hlas, po parfému cigaretovém, /z/vonící. Po klubech svá sóla, noční proud života, rozjíždějící. Švihák pěvecký. Plaváček melodický. "Steve McQueen" českých pódií. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběhy slavných - Série 1 - Díl 1. z roku 1997, další díly byly až v roce 2000 a později a tento byl do cyklu tak nějak začleněn. Schelinger umřel moc brzo, ještě než jsem chodil do školy a jeho písničky se u nás moc nehrály. Za to potom v devadesátkách na Šelepce na oldies jeho jahody mražený jely pokaždé. Tak asi tak. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Dokumentární podání moc povedené není, zvlášť ten úchvatný astrolog. Ale jinak zajímavé informace nejen ze života Jirky, ale i o té době, jaká byla. Vzhledem k tomu, že už jsem dřív viděla nebylo to pro mě nic nového, nemohu hodnotit víc než 65%. ()

Reklama

Reklama