Reklama

Reklama

Příběhy slavných - Série 13 (2013) (série)


Milovník života (S13E03)

(epizoda)

Obsahy(1)

Vzpomínka na nezapomenutelného krále Miroslava. Jeho herecký a lidský osud i prokletí v mnoha ukázkách a vzpomínkách příbuzných, L. Skořepové, L. Havelkové, P. Štěpánka, H. Bočana a dalších. Herec a dlouholetý člen pražského Národního divadla trpěl prokletím princů, které tak dobře znají i jeho kolegové. Nesmrtelný král Miroslav byl jen epizodou, ale osudovou i z pohledu soukromého. Kultivovaný projev a příjemný zjev mu přinesl spoustu rolí divadelních, ale také filmových, například postavy z české historie (Frič, Janský, Kozina, ale i třeba Šmidke). V televizi zářil Vladimír Ráž jako Jan Born ve Sňatcích z rozumu a Zlé krvi, ale také v dalších legendárních seriálech: F. L. Věk, Byl jednou jeden dům, Třicet případů majora Zemana nebo naposledy ve Zdivočelé zemi. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasicky únavný medailonek z kolekce vlky plky - dojmy a zážitky nejrůznějších lidí (příbuzných, známých...) nade vše, ale aby to nějak drželo pohromadě, to se říct nedá. Základní osu profesního života se nedozvíme, přehlednou osu toho hlavního ze soukromí také ne. Pavel Taussig se nestrefil ani do první role ve filmu... Ale je pěkné, že i ta Blanka Kovaříková byla překvapena, o kom to vlastně píše knihu. Ach jo. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkný díl o herci, kterého poznamenaly role princů a králů. Absolvoval tři manželství a narodily se mu tři děti. Prožil poměrně naplněný život, přesto se mu ale hodně snů nesplnilo. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Alena Vránová bohužel nepromluvila, nicméně i tak zajímavé...Ráž má syna z prvního manželství který před vojnou emigroval, jako otci vlastizrádci, mu mocní zavřeli cestu k filmu a televizi ... ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zcela klasicky, ale také velmi dojemně natočený dokument o velkém herci, který možná mohl dostat ještě více příležitostí především na poli filmu než dostal. Na Vladimíra Ráže vzpomínají jak kolegové herci, tak i režiséři, filmový i divadelní kritik a samozřejmě také rodina (třetí manželka, syn z prvního manželství i dcera ze třetího manželství, vnučka z druhého manželství). Dočkáme se také dobových i rodinných fotek. Hudební režie: Jaromír Vašek & Jiří Bura ()

Reklama

Reklama