Reklama

Reklama

Příběhy slavných - Série 10 (2009) (série)


Nakloněná rovina Karla Hály (S10E04)

(epizoda)

Obsahy(1)

Král swingu a zpěvák s neuvěřitelným hlasem, který by se v těchto dnech dožil 80 let, v četných ukázkách a vzpomínkách příbuzných, J. Zelenkové, K. Gotta, K. Štědrého, K. Vágnera a dalších.  Podle typického náklonu hlavy, který jej charakterizoval už ve studentských letech, vznikla i jeho přezdívka uvedená v názvu tohoto pořadu. Původně měl na konzervatoři studovat balet, ale jeho pěvecké nadání převážilo. Patřil mezi zpěváky a hudebníky, kteří se prosadili vystupováním v pražských kavárnách a na scénách malých divadel. Účinkoval s velkými tanečními orchestry i s menšími kapelami. Byl u nás na počátku toho, čemu se říká pop music. Ze všech jeho nahrávek, stejně jako z posledního alba, které vyšlo ještě za jeho života, si jako hlavní dojem odnášíme obdiv k pěveckému mistrovství a swingovou nostalgii. Měl velké srdce, které pětkrát zavázal manželským slibem. Ne vždy se mu dařilo vítězit nad démonem alkoholu. Byl velký sedmilhář, který přesvědčivě vyprávěl příhody, jaké se nikdy nestaly, a možná tím i párkrát někoho napálil. Co dobrého a trvalého ale zůstává ve vzpomínkách na něj do dnešních dnů, kdy si připomínáme jeho nedožité 80. narozeniny, nám vedle jeho nejbližších řeknou Karel Vágner, Karel Gott, Karel Štědrý, Jitka Zelenková, Antonín Gondolán a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

farmnf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc dobře udělané. Karel Hála a Milan Chladil. Naprosto nezodpovědní ožralové a kurevníci. Bez nich by se česká kultura hravě obešla. Chladil nám lezl v  neděli ve 12 do baráku, otci dlužil desítky tisíc a máma vyděšená mu chtěla nabídnout hovězí roštěnku! Otec naštěstí reagoval po svém. Vyser se na něj, nech klukům na večer.... ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez pochyby měl dar od boha, o tom žádná. Ale netušil jsem, že byl tolikrát ženatý a že se vždycky v někomu nasomroval/přiženil. A když zrovna ženatý nebyl, spal po známých nebo v divadle. A taky mě překvapilo, začínal po pražských kavárnách, dostal se do hudebních divadel i do televize, ale prý mu chyběly ambice se posouvat ještě dál na vrchol a po roce 90 prostě šel do důchody a profesně skončil. ()

Reklama

Reklama