Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jako dítě rozdával smích, ale příliš brzy odešel... Na talentovaného a milovaného chlapce vzpomínají příbuzní, kamarádi, M. Poledňáková, J. Preissová, L. Bílá, J. Vošmiková, P. Taussig a další.
Žil necelých dvaadvacet let, zemřel za volantem vypůjčeného auta, a přesto byl jeho kratičký život pozoruhodný. Od sedmi let, kdy se objevil jako kluk cucající bonbon v legendární komedii Marečku, podejte mi pero a pak ho proslavila Marie Poledňáková, hrál dětské role v dodnes oblíbených televizních i barrandovských filmech. Třináct filmů a jeden seriál – a pak konec. Z vlastního rozhodnutí! „Chci být sexuologem, ne hercem," prohlásil prý čtrnáctiletý kluk. Později ale začal studovat práva. Novináři ho přestali pronásledovat a roztomilého Vašíka v něm poznával už jen málokdo. Měl ale kolem sebe dobrou partu kamarádů a spolužáků. A také svou velkou lásku, Lucii Bílou. Pak ale přišla osudná havárie... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásné vzpomínání přátel, tatínka, kolegů či režisérky na bezprostředního dobrého člověka, který bohužel už není mezi námi. Dokument je přímo prošpikován záběry a fotkami z filmů, má vynikající tempo a výborné obsazení. Tak to má vypadat. Hudební režie: Eva Javůrková ()

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeho herecká hvězda nikdy nezapadla, ač diváky baví už jen prostřednictvím svých filmů. Rošťácký chlapec s výjimečným darem autentického herectví, který ve svých nejslavnějších filmech dokázal udělat z dospělých herců své přihrávače. Odhadl přesně, kdy s herectvím seknout a jít studovat práva po vzoru svého otce. Na jeho nejslavnější role i tragické úmrtí vzpomínají režiséři jeho filmů, herci, kteří s ním hráli a velmi s ním na natáčení srostli jako jedna rodina, i jeho bližní. Z dokumentu se divák dozví, jaký Tomáš byl na natáčení i mimo něj, dozvíme se, proč v něm nevystoupila jeho maminka a promluvila i o jejich krátkém vztahu Lucie Bílá a nedozvíme se, proč vlastně s herectvím předčasně skončil. Osud tomu zřejmě chtěl, aby diváci, kteří Tomáše Holého měli rádi, ho nikdy neviděli zestárnout, a aby ho měli navždy v paměti jako šibalského chlapečka z dvou mimořádně populárních televizních filmů "Jak vytrhnout velrybě stoličku" a "Jak dostat tatínka do polepšovny", případně z trilogie o přírodních krásách Šumavy. Dodnes nepřekonaná legenda českého dětského filmu Tomáš Holý byl jen jeden. 80% ()

triatlet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj vztah k Tomáši Holému se odvíjí od 1. třídy. Při procvičování písmen T a H jsem celý řádek popsal jménem a příjmením dětské hvězdy roku 1978 :-) Příjemné vzpomínání, hodnotný nashromážděný materiál. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Upřímná vzpomínka na jedinečnou osobnost českého filmu, ale i na obyčejného člověka, který chtěl žít svůj život. ()

Hillock 

všechny recenze uživatele

Je mi smutno. Nevím, co mám napsat k úmrtí Tomáše, leč vím jedno, a sice, že Tomáš Holý byl talentovaný herec a právník. Nikdo z vás nedokáže pochopit, jaký vztah a jak moc je mi smrt Tomáše blízká. Já bych za něj klidně obětoval svůj krk. R.I.P., Tome, je mi líto, jak jsi skončil. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Na Tomáše Holého tu zavzpomínali režiséři, herečtí kolegové, přátelé i lásky. Napadlo mě, jak by asi Tomáš vypadal dnes ve svých 45 letech. Dívala jsem se do tváře jeho tatínka Václava Holého a po celou tu dobu jsem v ní viděla Tomášův odraz. V momentech kdy se mu chvěl hlas, cítila jsem i já bolest v srdci. Tímto děkuji především jemu, že jsem si mohla prohlédnout spoustu nádherných rodinných fotek a být zase o kousek blíž k Tomášově osobnosti. ()

raduna01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

česká televize vysílá příběhy slavných od roku 1997 a ročně vyrobí přibližně 15 dílů o lidech, kteří již nejsou mezi námi. Škoda, že jí to trvalo 16 let než si vzpoměla na tuhle dětskou hvězdu. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Dokument se soustředil na léta, kdy Tomáš Holý hrál ve svých filmech. Což je pochopitelné, ale o jeho osobě nám to moc neřekne. Proč přestál hrát? Měl by šanci ve filmech i jako teenager, dospělý? Hrál pouze sám sebe nebo měl talent? Jeho smrt nebyla jenom předčasná, ale naprosto zbytečná a o to víc tragická. ()

lucky.loo 

všechny recenze uživatele

Dojemný dokument o největší dětské legendě naší české kinematografie s komentáři jeho blízských. Hodnocení: 85% ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty filmy s TH nežeru až tak jako třeba můj otec, ale tohle tě vážně dojme. Jen pozn., všude se uvádí, že TH zemřel, 8.3.1990, ale tady se mluví o tom, že zemřel 13.3.1990. ()

xmarek 

všechny recenze uživatele

Herec na kterého se nezapomíná. Už několik desetiletí baví jeho filmy mnoho generací a věřím tomu, že ještě x desetiletí bude. Čest jeho památce. ()

Reklama

Reklama