Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vynikající herečka a skvělá žena nejen s podmanivým hlasem ve vzpomínkách manžela, dcery a syna, T. Fischerové, P. Špalkové, O. Walló, J. Kačera a dalších. Na každého hned napoprvé zapůsobily její výrazné hnědé oči a hlas. Nelze zachytit pomíjivost okamžiků. Pro herce, ale přesto zůstává jedna ojedinělá možnost, kterou nabízí film a televizní záznam. A tak je řada hrdinek ztvárněných Věrou Galatíkovou, které neupadnou do zapomnění. A je i hodně zahraničních filmových postav, které k nám i po letech díky dabingu promlouvají její zásluhou česky. Na její působení v Činoherním klubu, na roli ve filmu Všichni dobří rodáci, na další divadelní scény i filmové role, pedagogickou činnost, názorovou otevřenost, vztah k muži a dětem, na rodinné ztráty a nálezy i na boj s nemocí vzpomínají manžel Ladislav Frej, děti Kristýna a Ladislav. Vedle nich i Petra Špalková, Taťána Fišerová, Olga Walló a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela mě na těchto dokumentech vadí, když se ždímají emoce o konci těchto osobností, u Věry Galatíkové je to až příliš. Stačilo by jen něco málo o tom, jak odešla a více bych se zaměřil na její celoživotní tvorbu a tyhle srdceryvné scény bych zkrátil. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejotevřenější díl ze všech nejspíš......Sama o sobě řekla že neuměla odpouštět a brala se vážně...(nemoc?) Vystudovaná učitelka která už učila a přesto to nevzdala a šla studovat herectví... Nemám chuť strávit zbytek dnů které mi byly dány s hlavou v záchodové míse... ()

Reklama

Reklama