Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lehkou chůzí... tak se mohlo zdát, že prochází životem Vladimír Tesařík, atlet, kulisák, vrátný, profesionální bubeník – byť samouk. Vladimírovi, stejně jako staršímu bratru Richardovi, učarovalo černošské rhythm and blues a zejména soul. Hodiny a hodiny seděli u piana a hulákali na celý dům. Dejvice, kde vyrůstali, byly v té době vůbec známou líhní muzikantského potenciálu, tady vyrostli například Ondřej Hejma, Ivan Hlas, Petar Introvič (Bluesberry) a další. Bratři Tesaříkové jsou širší veřejnosti známí zejména ze svého působení ve skupině Yo Yo Band. Sport, jenž byl jednou z mnoha Vladimírových vášní, se mu stal osudným. Tragicky zahynul po nešťastném pádu z kola. Na geniálního muzikanta vzpomíná bratr Richard i jeho příbuzní, kolegové a přátelé. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V dokumentu je vysvětleno, jak je vůbec možné zabít se na kole. Bohužel je to možné, a stalo se to právě skvělému zpěvákovi a skladateli Vladimíru Tesaříkovi. Zajímavý dokument plný vzpomínek a dobré muziky. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokument uveden v rámci cyklu Předčasná úmrtí, jinak nazvaný i Příběhy slavných. Klasický dokument plný vzpomínání ex členů i současných členů (rok 2005!) hudební skupiny YoYo Band. Především ale mluví Vladimírův brácha Richard. Hezké a milé vzpomínání na zpěváka a textaře, který umřel nešťastnou smrtí po pádu z kola. Čest jeho památce. Hudební režie: Vladimír Chrenovský ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Výborná historka byla ta "A z čeho máte, pánové, strach?" "... Asi ze smrti". Jinak z mého pohledu slušný, poměrně obsáhlý dokument. Při některých vzpomínkách jsem se i zasmála. Ani mi tu nevadil Hejma, mluvil celkem věcně. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Když v roce 2003 zemřel Vladimír Tesařík, znamenalo to definitivní konec jedné netradiční české kapely. Díky tomuhle dokumentu jsem si na Yo Yo Band zase hezky zavzpomínal, takže díky. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama