Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejvýraznějších českých herců 60. a 70. let minulého století – Jan Libíček – se do povědomí diváků zapsal především jako představitel filmových komediálních rolí. V divadle ale dokázal vytvořit i širokou škálu rolí vážných či charakterních. Libíčkova filmografie čítá na čtyřicet celovečerních filmů a stejně tolik televizních inscenací. Všechny je stihl vytvořit během pouhých deseti let. Jeho lyricky posmutnělá povaha, v níž se mísila dětskost a bezelstnost s hloubkou, mohla na někoho působit odmítavě nebo tvrdě. Takový ale Libíček ve skutečnosti nebyl, některé však o tom nestihl přesvědčit. Zemřel ve věku pouhých třiačtyřiceti let přímo při natáčení komedie Jak utopit doktora Mráčka a jeho smrt je dodnes obestřena tajemstvím. Prý šlo o lehký infarkt. Většina přátel je ale přesvědčena o tom, že mistrův předčasný odchod zavinily jeho životospráva a panický strach před lékaři. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásný dokument o krásném člověku. Herec Jan Libíček patří i dnes mezi oblíbené herce a je ohromná škoda, že už nemůže svou radost z hraní předávat dál. Vzpomínají na něj rodinný příslušníci a pak hlavně režisér Václav Vorlíček, Stella Zázvorková, Jan Přeučil, Jiří Sovák, Jaromír Hanzlík, Vlastimil Brodský nebo Jiří Krampol. Je nádhera užít si tohoto vzpomínání, protože všichni z jeho rodiny nebo profesních přátel o něj moc hezky povídají. A zvláště povídání o jeho smrti je skutečně srdceryvné. Hudba (a pozor - není to chyba!!!): Philip Glass ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Pán režisér posunul hranice pohľadu na stopy po Jánovi Libíčkovi na skutočne krásnu hodnotu. Nádherná hudba Philipa Glassa len dokresľuje ,že tento kvalitný herec zanechal svojou originalitou u mnohých divákov, kolegov a rodiny vety čo majú veľké na neho spomienky, ktoré zostanú navždy v nich ... ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jan Libíček se dočkal pouze tohoto jediného vzpomínkového dokumentu o něm, v roce 2000 se ta série ještě jmenovala Nevyjasněná úmrtí. Zemřel předčasně a mlád v pouhých 42 letech, vzpomínají tu na něj zejména Sovák a Brdský. Jeho až panická hrůza z lékařů je zcela nepochopitelná, což taky zapříčinilo jeho předčasný skon, ale proč tomu tak bylo, to se divák nedoví. ()

Reklama

Reklama