Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární cimrmanolog, uznávaný filmový a divadelní režisér, scenárista i herec Ladislav Smoljak se narodil 9. 12. 1931. Někteří jeho předkové pocházeli z Podkarpatské Rusi. Nedostal se na režii na DAMU, proto vystudoval Vysokou školu pedagogickou. Sice krátce učil, ale po setkání se Zdeňkem Svěrákem ve školním dramatickém kroužku nabrala jeho cesta původní směr. Divadlo a milovaný film. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

nascendi

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvojica Smoljak-Svěrák patrí medzi moje obľúbené a ich divadelné hry a filmy sú pre mňa veľkým zážitkom. Som rád, že sa Pavlovi Křemenovi podarilo nakrútiť medailón o Ladislavovi Smoljakovi tak, že ho spoznávam nielen ako autora a herca, ale aj človeka, ktorý sa s nezmernou energiou a činorodosťou celý život hnal za realizáciou svojich nápadov, čo sa mu aj z veľkej časti darilo. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S naprostou pohodou, ale taky klasicky natočený dokument o Ladislavu Smoljakovi. Kromě kolegů a samozřejmě Zdeňka Svěráka vzpomínají také dvě ze tří manželek (Soňa Doležílková, Dagmar Čamrová, Alice Tichá) a také všechny čtyři děti (David Smoljak, Filip Smoljak, Kateřina Smoljaková, Alžběta Smoljaková). Dokonce jsou tu i úryvky z rozhovorů se samotným Smoljakem, což tak často nebývá. Příjemný a vzácný dokument o vzácném a příjemném člověku. Hudební režie: Eva Javůrková ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani úvodní, ani závěrečné titulky neobsahují sebemenší zmínku o tom, že by se jednalo o film z cyklu Předčasná úmrtí (ani z jakéhokoli jiného). -------- V titulcích filmu uvedeno: název Všeuměl Ladislav Smoljak. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všetci cimrmanovci sú veľkí symaťáci a nad všetkými sa týčia Svěrák a Smoljak. Môžeme v priebehu necelej hodiny v skratke vidieť a počuť najdôležitejšie životné elementy týkajúce sa tohto velikána českého humoru. Také Smoljakovské pohladenie po duši.. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řada lidí, stejně jako já, nedovede přesně říct, proč je to ten méně oblíbený z dvojice Svěrák-Smoljak nebo Smoljak-Svěrák. Na rozdíl od Svěráka, který vydržel celý život s jednou ženou, to měl Smoljak pestřejší. Více žen, to je také více potomků, na otce tu zavzpomínají jeho 2 dcery a také syn a dnešní senátor David. ()

Dr.dogous 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

scénář 5 režie 5 herci 3 výprava 1 celkem 14 hodnocení 70%. Manželství je první krok k rozvodu. Jeho debata se podobala spíše hádce. Stáří se projevuje, že neudržíš myšlenku, když ji udržíš, tak ji zas nemůžeš opustit. ()

Reklama

Reklama