Reklama

Reklama

Příběhy slavných - Série 1 (2000) (série)


Nelze umírat štěstím (S01E23)

(epizoda)

Obsahy(1)

Mladou herečku Janu Rybářovou proslavila už její první filmová role: Anička posedlá v Krškově filmu podle románu Fráni Šrámka Stříbrný vítr. Rybářová se tak rázem zařadila mezi nejobdivovanější a nejobsazovanější herečky té doby. O to víc veřejnost šokovala její dobrovolná smrt v jejích pouhých dvaceti letech. Nikdo netušil, že Rybářová byla velice citlivá, zranitelná a psychicky nevyrovnaná, neustále pochybovala o sobě, svém vzhledu i o svém herectví a nedařilo se jí ani v jejích milostných vztazích. Poslední kapkou zřejmě byly pomluvy a anonymní dopisy, týkající se jejího vztahu s operním pěvcem Přemyslem Kočím. Nevšední talent tak zhasl ještě dříve, než se mohl naplno rozvinout. Poslední tři filmy půvabné herečky přišly do kin až po její smrti. O tom všem – a nejen o tom – vypráví zajímavý dokument Nelze umírat štěstím. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O sympatické půvabné hnědooké citlivé blondýnečce s krásnou postavičkou, která "občas zašilhala, ale i to bylo hezký". Zdá se mi, že dost přehrává. Pamětnice říká "cítila jinak, než dávala najevo". Jako každá herka bláznivá. Na dnešní twigydobu je v obličeji opravdu tlustá jako králík. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkný dokument o velmi krásné a nadané herečce, která odešla bohužel tak brzy. Škoda, že v tzv. veřejnoprávní TV dávají film Legenda o lásce tak málo. Ráda bych na Janu i na ostatní herce z něho zavzpomínala. ()

Reklama

Reklama