Reklama

Reklama

Příběhy slavných

(seriál)
  • Česko Předčasná úmrtí (více)
všechny plakáty
TV spot
Česko, (2000–2013), 170 h 29 min (Minutáž: 45–60 min)

Režie:

Petr Lokaj, Zdeněk Gawlik, Pavel Křemen, Petr Kotek, Marek Dušák, Václav Kučera (více)

Hrají:

Josef Kemr, Helena Růžičková, Miloslav Šimek, Július Satinský, Zdeněk Štěpánek, Karel Zich, Jiří Kodet, Stella Zázvorková, Vladimír Dvořák, Eva Jakoubková, Libuše Geprtová, Nataša Gollová (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(196)

Příbuzní, historikové, známí a kamarádi vzpomínají na slavné postavy českého, převážně uměleckého prostředí a snaží se je objektivně přiblížit ostatním. (MJMilan)

Recenze uživatele italka63 k tomuto seriálu (3)

Smrt dobrodruha (2000) (S01E03) 

Hmmm...opravdu velmi zajímavé, doslova tajuplné. Oblíbený Ivan Luťanský a tohle? ()

Občan Karel Kryl (2000) (S01E16) 

Nebyla tam až taková hloubka, jakou by si Karel Kryl zasloužil. Ale přesto, mám v sobě nějaký nedefinovatelný pocit. Když hrál a zpíval, bylo to vždy jako o život a jeho oči byly absolutně upřímné. A podívejte se do očí lidí v hledišti, jak jsou jiné a běží v nich jejich životy a ústa zpívají. Kdysi a kdesi jsem jela busem na studijní zájezd, naladila se kytara a celý autobus zpíval písně od Kryla. Jeli s námi dva představitelé KV KSČ. Tvářili se že neslyší a chvílemi si prozpěvovali též. Stačilo na správném místě pronést slovo...po převratu se stalo to co se stalo, zlodějna ve velkém. Další zneužívání moci. Nedivím se, že mu puklo srdce... ()

Štěpánka: "Těžší život je lepší" (2004) (S05E05) 

Krásná a milá Štěpánka s nezapomenutelným zabarvením hlasu. Jako děti jsme ji milovaly. I ona byla jenom člověk, jako každý z nás. ()

Reklama

Reklama