Reklama

Reklama

Příběhy slavných

(seriál)
  • Česko Předčasná úmrtí (více)
všechny plakáty
TV spot
Česko, (2000–2013), 170 h 29 min (Minutáž: 45–60 min)

Režie:

Petr Lokaj, Zdeněk Gawlik, Pavel Křemen, Petr Kotek, Marek Dušák, Václav Kučera (více)

Hrají:

Josef Kemr, Helena Růžičková, Miloslav Šimek, Július Satinský, Zdeněk Štěpánek, Karel Zich, Jiří Kodet, Stella Zázvorková, Vladimír Dvořák, Eva Jakoubková, Libuše Geprtová, Nataša Gollová (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(196)

Příbuzní, historikové, známí a kamarádi vzpomínají na slavné postavy českého, převážně uměleckého prostředí a snaží se je objektivně přiblížit ostatním. (MJMilan)

Recenze uživatele rakovnik k tomuto seriálu (4)

Příběhy slavných (2000) 

Velice zajímavý dokument, plný osobních, vzácných a pěkně poskládaných informacích o našich hereckých legendách. ()

Hlavolam jménem Jaroslav Foglar (2004) (S05E07) 

Jsou velcí a čestní lidé, jako Jestřáb. Jaroslav Foglar žil ve světě, jenž stvořil pro mládež. Přesto nebo právě proto mu malí závistiví lidé okopávli kotníky. Krásný dokument o člověku, na jehož tvorbě jsem vyrostl, ovlivnila mě a jehož musím obdivovat, přestože už jsem také opustil mládežnický věk. ()

Divoká krev Jiřího Císlera (2005) (S06E12) 

Klasický dokument, složený především z výpovědí a vzpomínek lidí blízkých (nebo blízko) Jiřími Císlerovi, proložený ukázkami z dobových děl. Jako vzpomínka na umělce důstojné. ()

Tělo slovem... (2011) (S12E05) 

Jan Pivec nepatří mezi mé herecké oblíbence. Bál jsem se ho asi od role přísbého tatínka v F. L. Věkovi. Toto vyprávění o něm, vzpomínání lidí, jež ho znali, je nicméně zajímavé a uznávám, že byl velkým hercem. Jen je zde až příliš mnoho zbytečné kameramanské vaty. ()

Reklama

Reklama