Reklama

Reklama

Příběhy slavných

(seriál)
  • Česko Předčasná úmrtí (více)
všechny plakáty
TV spot
Česko, (2000–2013), 170 h 29 min (Minutáž: 45–60 min)

Režie:

Petr Lokaj, Zdeněk Gawlik, Pavel Křemen, Petr Kotek, Marek Dušák, Václav Kučera (více)

Hrají:

Josef Kemr, Helena Růžičková, Miloslav Šimek, Július Satinský, Zdeněk Štěpánek, Karel Zich, Jiří Kodet, Stella Zázvorková, Vladimír Dvořák, Eva Jakoubková, Libuše Geprtová, Nataša Gollová (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(196)

Příbuzní, historikové, známí a kamarádi vzpomínají na slavné postavy českého, převážně uměleckého prostředí a snaží se je objektivně přiblížit ostatním. (MJMilan)

Recenze uživatele IvonaK k tomuto seriálu (7)

Neznámý známý Miloš Kopecký (2000) (S01E12) 

Velmi zajímavý dokument, kde jsme se mohli něco dozvědět o maniodepresivní psychóze což je nemoc kterou může mít řada lidí jenom se o tom neví nebo se to tak nebere. Jinak Kopecký měl asi velký testosteron. Takový ho měl i jeden učitel informatiky kterého jsem znala a měl to se mnou jako Kopecký s Filipovskou. Velice rád si dobíral slečny a mě jako jednu z mála ne a vždycky mi dal najevo, že by mě chtěl jenom jako kamarádku. :D Jinak co se týče vzpomínacích hlav v tomto dokumentu, tak mě vadil hlas Jany Kopecké. Bylo hodně znatelné jak ten její hlas měla úplně zničený od cigaret a bylo to velice nepříjemné když mluvila. Ale musím to brát tak, že to byla jedna z jeho nejbližších osob načež je mnohem důvěryhodnější než nějáký novinář co si jen potřebuje vydělat a o jeho životě věděl houby. ()

Hamlet IX. hodnostní třídy (2002) (S03E03) 

Klobouk dolů před panem Plachtou že stihnul natočit tolik filmů a ještě napsat i knížku která byla i zfilmována jako večerníček. ()

Dva chrámy Josefa Kemra (2005) (S06E10) 

Výborný dokument. Akorát mě mrzí že Kemr nebyl za mlada u holek vůbec oblíbený. Byl to okatý a pěkný kluk s hustými vlasy. Co by kdo ještě chtěl. A to že holky letěly po Hrušinském opravdu nechápu. Jinak to že se Kemr oženil s nějákou co měla kladné názory na komunisty, tak kdoví jak to tam mezi nimi v soukromí fungovalo. Jestli si občas nevjeli do vlasů. Ale věřím tomu, že Kemr se určitě geniálně dokázal chovat k ženám což potvrdila jeho druhá žena. Škoda že ke konci života tak trpěl. Ale všechna čest že odešel hrdinsky přirozeně. Jiní jak jsou těžce nemocní, tak to urychlí sebevraždou. Jinak to že byl věřící bylo moc pěkné. Víru respektuji. ()

Cesta do hlubin Lálovy duše (2008) (S09E15) 

Ladislav Pešek byl podle všeho vstřícný člověk, který miloval divadlo a propagoval Ladislava Frejku. Zita Kabátová sice uvedla že nebyl moc zábavný a že čekala že se s ním bude cítit víc dobře když spolu hráli ve filmu Děvče s předměstí, ale věci se vyvinuly jinak. Dále je v tomto filmu mnoho ukázek z filmů kde byl Pešek krásný hlavně za mlada a v neposlední řadě tam mohli dát záznam z jeho pohřbu, který je dostupný na youtube. ()

Fenomén Meryčka (2010) (S11E09) 

Taková vysoká a štíhlá a hlavně milá krasavice a neměla nikdy dlouhodobou známost??? To je až neuvěřitelné. Zvlášť když měla tolik vzpomínacích hlav. ()

Ritz, nebo nic (2011) (S12E14) 

No, Mandlová asi nemusela tolik dřít když se v realitě prezentovala skoro stejně jako na filmovém plátně. Ale je opravdu zajímavé že jako modelka tolik zaujala. Mě se třeba vůbec nelíbila. Ale i přes ty všechny její osobní zálety nakonec našla své štěstí v osobním životě v zahraničí. A asi už byla i poučená ze svého mládí a proto už věděla jak se chovat k mužům. ()

Ta, která odmítla Hollywood (2013) (S13E02) 

Dalo by se říci že je to takové stručné shrnutí jejího života. Podle toho co tam vykládali o její povaze, tak by mi asi nebyla sympatická. Ale přesto je mi jí trochu líto jak musela trpět v tom vězení. Což popisovala ve své knížce Útěky. ()

Reklama

Reklama