Reklama

Reklama

Příběhy slavných

(seriál)
  • Česko Předčasná úmrtí (více)
všechny plakáty
TV spot
Česko, (2000–2013), 170 h 29 min (Minutáž: 45–60 min)

Režie:

Petr Lokaj, Zdeněk Gawlik, Pavel Křemen, Petr Kotek, Marek Dušák, Václav Kučera (více)

Hrají:

Josef Kemr, Helena Růžičková, Miloslav Šimek, Július Satinský, Zdeněk Štěpánek, Karel Zich, Jiří Kodet, Stella Zázvorková, Vladimír Dvořák, Eva Jakoubková, Libuše Geprtová, Nataša Gollová (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(196)

Příbuzní, historikové, známí a kamarádi vzpomínají na slavné postavy českého, převážně uměleckého prostředí a snaží se je objektivně přiblížit ostatním. (MJMilan)

Recenze uživatele triatlet k tomuto seriálu (7)

Věčný Kristián Oldřich Nový (2004) (S05E04) 

Povedený medailon o Oldřichu Novém, i když souhlasím s Marthosem, že výpovědní hodnoty některých aktérů byly nicneříkající. ()

Naška, slečna z dobré rodiny (2007) (S08E13) 

Nataša Gollová, herecká hvězda. Ještě že se do ní zamiloval kromě Tristana Tzary i Aleš Cibulka, alespoň si můžu přečíst krásné vzpomínky na HEREČKU s kouzelným úsměvem, případně podívat na vzpomínkový dokument. Kdo má rád právě ten půvabný Naščin úsměv, nechť navštíví Oblastní galerii Vysočiny v Jihlavě, kde je její portrét od Josefa Šímy. Obraz vznikl ve 30. letech, kdy Nataša byla v Paříži. ()

Ve vlnách (2011) (S12E02) 

Dvě třetiny dokumentu velice zajímavé (bytové semináře), závěr sice trošku sklouzl k informacím o partnerských vztazích. Vtipná hláška Jana Dvořáka o přechodu na sólovou dráhu: "Z Hospodina jsme přešli na hospodyňky." Název vypovídá o životě a kariéře Petra Muka. Jsem rád, že jsem ho s Oceánem a Shalomem zažil naživo, když byl na vlně. Bohužel jsem v r. 2002 zažil i sólokoncert, kdy byl dole... Přesto: Oceááááán. ()

Malá hvězda nezapadá (2013) (S13E12) 

Můj vztah k Tomáši Holému se odvíjí od 1. třídy. Při procvičování písmen T a H jsem celý řádek popsal jménem a příjmením dětské hvězdy roku 1978 :-) Příjemné vzpomínání, hodnotný nashromážděný materiál. ()

Reklama

Reklama