Reklama

Reklama

Příběhy slavných

(seriál)
  • Česko Předčasná úmrtí (více)
všechny plakáty
TV spot
Česko, (2000–2013), 170 h 29 min (Minutáž: 45–60 min)

Režie:

Petr Lokaj, Zdeněk Gawlik, Pavel Křemen, Petr Kotek, Marek Dušák, Václav Kučera (více)

Hrají:

Josef Kemr, Helena Růžičková, Miloslav Šimek, Július Satinský, Zdeněk Štěpánek, Karel Zich, Jiří Kodet, Stella Zázvorková, Vladimír Dvořák, Eva Jakoubková, Libuše Geprtová, Nataša Gollová (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(196)

Příbuzní, historikové, známí a kamarádi vzpomínají na slavné postavy českého, převážně uměleckého prostředí a snaží se je objektivně přiblížit ostatním. (MJMilan)

Recenze uživatele Radek99 k tomuto seriálu (3)

Neřízená střela Stella (2006) (S07E14) 

Velmi odlišný pohled na legendární českou herečku, který poodkrývá málo známá fakta a souvislosti ze života velké dámy české herecké školy Stelly Zázvorkové a který má vynikající dramaturgii - přes obvyklé proklamace a vcelku fádní zjištění (paní Stella byla inteligentní, šarmantní, okouzlující, pověstná svým kulinářským umem a neúzkoprsým životním stylem) se dokumentaristka Linda Jablonská zvolna dostává k opravdu bolavému meritu věci - vyváží mimořádný herecký talent a příkladné pracovní vytížení zanedbání výchovy vlastních dětí a jejich fatální ztrátu? Otázka vysoce aktuální i dnes a to nejen u herecké profese... ()

Mít štěstí na rendez-vous (2007) (S08E03) 

Dokumentární film o životě a díle velkého slovenského herce Jozefa Krónera nazíraný optikou jeho dcery, přátel a kolegů. Jozef Króner - slovy jeho dcery ,,smutný klaun"... ()

Reklama

Reklama