Reklama

Reklama

Animovaný mini seriál s osmi příběhy ze světa úspěšné videohry Halo, na kterých se podíleli kreativní japonští animátoři. Přiběhy shrnují nejen celou mytologii světa Halo, ale snaží se také zachytit hlavní motivy a zákonitosti tohoto videoherního univerza. (vojtik)

Recenze (37)

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušné a konzistetní příběhy z povedeného universa firmičky Bungie. I když mám zkušenost jenom s prvním dílem, dá v příbězích zorientovat a některé nejansnosti prostě dohledat fanatiků. Na Halo Legends je asi nejzábavnější, že ten seznam reřisérů je docela "all-star" a každý z nich se blejskl svým přístupem (např. Mamoru Oshii opět zaexperimnetoval s barvami v povídce Duel a Shinji Aramaki v Package zase spojil zběsile barevný hi-tech, velké zbraně a "silné drama" appleseeedovského stylu. Přiměřeně akční i mysteriózní a zároveň humorné i lehké... ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná forma vyprávění na začátku, která vás neskutečně vtáhne - big up pro Brittney Karbowski! Kreativní banda japonských animátorů odvedla taky hodně kvalitní originální prácičku. Přestože jsem o světě a hře Halo nevěděl v podstatě ani ň (můj starší PC mi zatím nedovolil si tuto hru zahrát a jiné konzole nevlastním), snímek jsem si užil do poslední vteřiny a po zhlédnutí mě o to víc mrzí, že jsem si Halo ještě nezahrál. ()

Reklama

Liznic 

všechny recenze uživatele

Na úvod, nikdy jsem nehrál žádnou Halo hru, ale četl jsem pár knih, což mi nějaký základní rozhled v Halo universu dává. Při sledování Halo Legends se přímo nabízí srovnání s Animatrixem. Máme tu zajímavý svět, který takto obohatí krátké příběhy. Dokonce první dva představují jakýsi historický pohled na pozadí Halo (podobně jako v Animatrixu). Halo Legends má však řadu zásadních chyb. V asi polovině příběhů není dobrá animace (někdy dokonce hnusná - The Duel). Nejsem zastánce nějakého určitého druhu, nebo formy a rád vidím nějaké umělecké, či ozvláštňující snahy, ale na tohle se nedívalo hezky. Další problém je příběh jednotlivých částí. Většina je totiž pitomá a nezajímavá. Náměty jsou přitom často (velmi) slibné a i když se jedná o něco klišovitějšího, pořád to jde zpracovat dobře a zajímavě. Největší problém je pak ten, že ani jeden příběh nechytne. Ani jeden! Doufal jsem, že třeba aktuální díl (velmi rychle) skončí a začne nějaký nový - zajímavý, ale žádný z osmi krátkých (některé připadají, že jsou hodně dlouhé) nechci vidět znovu! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Místní pohled na tenhle počin je dost(a možná zbytečně)tvrdý... Tohle je HALOsvět-očekávat hloubkovou expedici do jeskyní filosofie(alá animatrix), je poněkud naivní a zcestné.......Tady jde o akci, nákres psychologie postav, uvedení do mythologie atd.... Osobně mě mile překvapilo, že nejde jen o tupé střílečky ale většinou hezky vystavěné příběhy, které se na celý ten galaktický konflikt koukají z pohledu myslícího jednotlivce(né vždy z řad"těch dobrých") ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Povedené rozšíření vesmíru Halo. Osm povídek od různých japonských tvůrců v odlišných výtvarných stylech přináší nálož pravého military sci-fi a určitě může zaujmout i ty, kteří xboxové videohry nehráli. Každý z příběhů je přinejmenším zajímavý a kdybych znal více souvislostí z her, tak s pátou hvězdičkou nejspíš neváhám. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama