Reklama

Reklama

Vyprávěj - Série 5

(série)
Rodinný / Komedie / Drama
Česko, 2013, 19 h 4 min (Minutáž: 52 min)

Scénář:

Rudolf Merkner

Hudba:

David Solař

Hrají:

Svatopluk Skopal, Veronika Freimanová, Andrea Růžičková, Roman Vojtek, Martin Kraus, Jana Bernášková, Hana Vagnerová, Lucie Šteflová, Jaromír Nosek, Betka Stanková, Ondřej Veselý, Eliška Křenková (více)
(další profese)

Epizody(22)

Recenze (8)

Ozzy2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále vysoká kvalita,ale jednu výtku mám.Šíleně mi tam leze na nervy Veronika Freimanová.Chová se tu už jako hloupá slepička, která se pořád všemu diví, furt tam jen útrpně vzdychá a hraje všechny scény pořád stejně.Vedle excelujícího Skopala to vypadá velice divně.Takovej činorodej chlap by asi vedle sebe něco takového nesnesl. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechno přeci jednou musí skončit. Sice jsem po skončení Vyprávěj chvílemi opravdu zoufal, co teďko budu bez oblíbeného seriálu dělat v pátek večer, ale už dlouho bylo více než jasné, že se musíme dobrat toho (snad) šťastného velkolepého konce. Postavy nám zestárly a u některých mi příliš nesedl casting, jinak jsem ale stále seděl u každé epizody jako zaražený a čekal, co přijde další týden, v dalším povedeném díle. Důstojné rozloučení s jedním z nejlepších výtvorů České televize. Rád se k některým epizodám vracím! 5. série 8/10. ()

dyxhgd 

všechny recenze uživatele

Bohužel tato série už nenabízí nic moc kromě závěrečného vyústění osudů postav. Připadalo mi, že ona slavná atmosféra doby zde byla už trochu odfláknutá, dost věcí nedávalo smysl a celkově se seriál změnil spíš ve vztahovou telenovelu. Co mě iritovalo nejvíc, byl vývoj postavy Honzy. Stává se z něj totální moula, parodie na chlapa. Lucie ho má srovnanýho do latě jak psa, před každým se plazí. Matěj Hádek nemá vůbec žádný charisma, z toho člověka není cítit absolutně nic, leda to, že kdyby mu někdo dal facku, sám se ještě bude omlouvat. Na konci si neumí ani vyřešit situaci s jeho tchánem, který je celej seriál totální hajzl, ale stejně ho na konci všichni kromě Karla omlouvají a ještě mu nadávají, že ho na svatbě nechce. Nevěřím tomu, že tohle by se v reálným životě stalo a jak už jsem psala, nedává to moc smysl. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem rád, že vznikla i tato série s událostmi (pro mě) takřka nedávno minulými. Dokážu se celkem povznést nad to, že generace Skopala a Freimanové vypadá tak o 15 - 20 let mladší, než by měli být, ale někde míra odfláknutí bije do očí ještě více. Když chodí Veronika s Evou do fitka, tak to opravdu nevypadá, že tam vešly dvě padesátnice (nehledě na to, že obě vypadají o hodně mladší než jejich potomci). Když si se stárnutím dokázali poradit tvůrci Cirkusu Humberto v 80. letech, proč to najednou po roce 2000 nejde? I v tom skvostu jménem "Inženýrská odyssea" dali hlavním hrdinům ASPOŇ brýle... ()

Galerie (168)

Zajímavosti (31)

  • Natáčeno na zámku Dobříš. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natáčeno v Riegrových sadech na Vinohradech a v Jinonicích. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • V úvodu epizody se dozvídáme, že se cestovka přesunula „do nových kanceláří v Praze“. Scenáristé si zřejmě neuvědomili, že pracující důchodkyně Jana (Veronika Freimanová) bydlí v Pardubicích. Denní dojíždění do práce do Prahy – cca 110 km – tak znamená aspoň 2 hodiny vlakem tam a 2 hodiny zpět (Jana nemá řidičák a pokud by jej měla a autem dojížděla, moc by ji z výplaty nezůstalo). Dvouhodinové dojíždění do práce a zpět je nesmysl. (pjotri)

Reklama

Reklama