Reklama

Reklama

Vyprávěj - Série 2

(série)
Rodinný / Komedie / Drama
Česko, 2010, 13 h 52 min (Minutáž: 52 min)

Scénář:

Rudolf Merkner

Hudba:

David Solař

Hrají:

Svatopluk Skopal, Veronika Freimanová, Andrea Růžičková, Roman Vojtek, Nina Divíšková, Jaromír Nosek, Hana Vagnerová, Betka Stanková, Ondřej Veselý (více)
(další profese)

Epizody(16)

Recenze (6)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve své době nejoriginálnější a zároveň jeden z mála sledovatelných seriálů na českých obrazovkách se vrátil zpátky a já jsem se pátečních večerů doopravdy nemohl dočkat. Šoupli jsme se o nějaká ta léta dopředu, prožili si s Dvořákovými vedle úsměvných rodinných záležitostí i ty tragičtější a já jsem se hlavně zase leccos přiučil o podstatné části našich dějin. 10/10! ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doba normalizace začíná tak nějak rozverně a díl jako DDR a scény s typickými čecháčkami a nudapláží jsou celkem hravé - mimochodem to je poprvé, kdy se svlékla nepřítelkyně nahoty Andrea K. úplně donaha, ačkoliv není samozřejmě nic vidět, Nicméně obraz doby se dává pomalu dohromady a od vztahových záležitostí se více posunul k zobrazení marastu života v normalizaci. Oproti první řadě ubylo takové barevné veselé naivity. Hlavní důvod proč dávám pět hvězd a dal bych klidně padesát hvězd, je díl Charta 77 věnovaný profesoru Patočkovi. To naprosto překračuje hranice televizní zábavy a i kdejakého vzpomínkového dokumentu. Naprosto informativně historicky přesvědčivé a více obrazné než cokoliv ve školních osnovách. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda že do role Evy nebyla obsazena Zuzana Kajnarová, i přes počáteční negativní vyobrazení jejího charakteru si mě zde, v druhé řadě, získala na svou stranu. Ani to by asi ale nezlepšilo mé hodnocení. Celkové negativní pojetí série, kde se našim hrdinům dějí téměř výhradně jen zlé věci mi skutečně pocit radosti a duševního odpočinku při sledování nepřineslo. Snad bude další řada v tomto ohledu lepší. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (22)

  • Natáčelo se na koupališti Vyžlovka a v krematoriu Plzeň. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Ve scéně, kdy jde Tonda (Jaromír Nosek) do antikvariátu a kupuje si knihu, je za hercem v okně patrný plakát „Dračí doupě – zlatá pavučina“. Tato hra ale oproti době, do které je seriál zasazen, vznikla později, uvedený modul u nás byl vydán až v roce 2000. (Flaveus)
  • Natáčelo se v Praze - Petrovicích a Karlíně. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama