Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karel a Tonda si porozumí jako za starých časů a na protestní akce k výročí 21. srpna 1968 se vydají spolu. Tam je Tonda StB vyprovokován a následně zatčen. Honza jede na tábor jako vedoucí a kromě problémů s Luckou má problém i s nepochopením Hynka a Alexe, kterým se nelíbí, jak tábor po novu vede. Táboření si užívá Matěj, Majda a přese všechny Miladiny pochybnosti také Vikoušek. Martinka má těsně před porodem a Jarda má problémy v práci z toho, že Lucie podepsala Několik vět. Z donucení se musí více angažovat v Lidových milicích. Josef je v důchodu a Jana mu to začíná závidět. Domluví se s Radkem, že ji pustí do důchodu, ale nakonec se díky shodě okolností musí její odchod odložit. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Člověk by si měl u seriálu užívat tu euforii a postupnou cestu ke svobodě, jenže místo toho vidím stále víc podobností mezi tím, z čeho jsme chtěli ven, a tím, kam jsme se po 30 letech dostali. Jen kulisy se z RVHP změnily na EU. Ale to je problém můj a novodobé historie, nikoliv seriálu. Ten dobře zachytil to, jak se lidé postupně přestávají bát a jak už je vlastně dopředu nevyhnutelné, že to padne. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • V epizodě je Tonda (Jaromír Nosek) opět u výslechu a Kabelka (Milan Němec) mu říká: „Bud rád, že se ti holka dostala na učňák s maturitou. Mohla dopadnout hůř.“ Přitom Majda (Lucie Šteflová) chodí na střední zdravotní školu a o jejím přeřazení na učňák bez maturity, obor pekařka, se začalo uvažovat až po jejím průšvihu s V. Havlem na nástěnce. Že by StB nevěděla, kde studuje dcera disidenta?! (pjotri)
  • Ve scéně, kdy chce Martinka (Olga Lounová) zprávu o dovolené v Jugoslávii, tak jí Krbec (Martin Sitta) odpoví, že ležel na pláži a díval se na Vlastičku Lounovou. (wictoria)
  • Ve scéně, kdy se táborníci chystají na parkovišti ČST k odjezdu, si je možné všimnout, že jedni rodiče přivezli své dítě vozem Moskvič 2141 Aleko. Díl se odehrává v létě 1989 a tento typ vozu bylo možné zakoupit až od podzimu tohoto roku. (cundak)

Reklama

Reklama